19.12.2016

Isoveljelle tarkempi silmä

Peltokuvio voi olla myös protesti.

Maatalouden yleinen satelliittivalvonta lopetettiin kai vuonna 2003 liian vaikeana ja kalliina systeeminä. Uusi satelliittitekniikka tarkempine kameroineen tulee piankin käyttöön. 

MT-lehti kertoo, että EU-tarkastajien uusi silmä avaruudessa tulee olemaan jopa kymmenen kertaa aiempaa tarkempi. Ehkä tarkastaja sitten näkee taivaalta pinta-alojen lisäksi suoraan viljellyn lajikkeen, tekee satoarvion ja laskee myös höpöheinät ja ties mitkä? 

Suomessakin on kokeiltu peltokuvioiden tekemistä. Jos haluaisi protestoida satelliittivakoilua vastaan, voisi ehkä kehitellä uudenlaista peltotaidetta, ainakin sellaisille huilihehtaareille, joille ei haeta mitään tukiaisia? Toisenlaisia selfietäkin voisi jakaa joillekin tuntemattomille ihmisille asettumalla vain pellolle seljällensä makoilemaan!

Satelliiteilta suojassa taitavat olla vain jotkut herkkusieniviljelmät maan alla. Mitä sitten suurvaltojen uusimmat tiedustelusatelliitit näkevät, siitä ei paljon tietoa tihku. Jo kymmeniä vuosia sitten kehuttiin, että satelliitista näkisi Pravdan otsikot Punaisella torilla. 

Silloin ennen kaikki lehdet itänaapurissa julkaisivat samaa potaskaa eli ne olivat tiukasti keskusvallan ruodussa, kuten nykyisinkin. Kaikki "vastuulliset" lehdet siellä olivat ja ovat pikku-pravdoja. Samantapaisen ilmiön voi helposti havaita EU-Suomestakin, ilman satelliitteja, nettilehtien otsikoita katselemalla.


***

Ei kommentteja: