2.12.2016

Kristittyjä vainotaan eniten

Meikäläisen julkisen keskustelun perusteella muslimit, lähinnä 1990-luvun alusta lähtien maahan tulleet ryhmät, olisivat jopa koko ajan pahastikin vainon ja rasismin kohteina. Syrjinnästä syytellään kärkkäästi kantasuomalaisia. Heitä eli meitä myös syytetään virallisesti, sillä oikeuslaitoksen tuomioita napsahtelee melko herkästikin  rasismista, uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Vihapuheesta tai lähinnä vihakirjoittelusta syytellään, vaikka rangaistavaa vihaamista ei ole laeissa tarkemmin määritelty.

Suomessa kristittyjä tai muita uskovaisia ei ole liiemmin vainottu satoihin vuosiin, mutta muualla pallolla tilanne on nykyisinkin aivan toinen. Viime vuosisadalla arvioidaan surmatun uskonsa takia jopa yli 45 miljoonaa kristittyä.

Euroopan neuvoston alainen International Society of Human Rights -järjestö arvioi, että kaikista uskontonsa vuoksi vainotuista maailman ihmisistä on kristittyjä noin 80 prosenttia. Kristityt ovat maailman vainotuimpia oman uskontonsa tunnustajia. Arvioidaan, että nykyisin jopa 200 miljoonaa kristittyä kärsii jonkinasteisesta vainosta ja syrjinnästä, rasismistakin pitää silloin puhua.

***
Pahin vainoaja maailmassa lienee Pohjois-Korean yksinvaltainen kommunistihallinto, joka sulkee kymmeniä tuhansia kristittyjä erittäin pahamaineisille vankileireille. Leireillä kaikenlaisia vankeja murhataan, heitä kuolee nälkään, sairauksiin ja kidutettuina.

Pahimpia kristittyjen vainoajia ovat myös monissa maissa toimivat ääri-islamistit, jotka järjestelmällisesti vainoavat ja murhaavat kristittyjä. Tällaisia maita ovat Somalia, Irak, Syyria, Afganistan, Sudan, Iran ja Pakistan. Lisäksi mm. Eritreassa vainotaan kristittyjä. Jostakin syystä juuri näistä maista kulkeutuu Suomeenkin eniten pakolaisia, eri syistä.

Hyvin synkkää on jatkuvista sisällissodista kärsivässä Sudanissa, missä islamilaiset janjaweed-joukot ovat surmanneet arviolta 1,5 miljoonaa kristittyä. Verityöt jatkuvat siellä kaiken aikaa. Kongo on murhattujen lukumäärää ajatellen ehkä mustin piste maailmassa, tosin sisäisten sotien osapuolet ovat siellä olleet pääosin kristittyjä. Ruandassa joukkomurhat olivat etnisiä.

Janjaweedit ja sen kaltaiset, yleisesti ääri-islamisteiksi luettavat, rosvo- ja murhajoukkiot tappavat yhtä häikäilemättä myös toisia muslimeita, aivan keitä vain. Tarkkoja tietoja nykyään tehtävistä kristittyjen murhien määristä ei ole, arviot vaihtelevat yli tuhannesta uhrista 7000 - 8000 murhattuun ihmiseen vuodessa.

***
Suomen valtakirkko on ainakin johtajiensa suulla tavan takaa tuomitsemassa suomalaisia mm. rasisteiksi ja vihapuhujiksi. Ehkä vallitsevaa todellisuutta ja asioiden toista puolta kannattaisi kirkossakin ajatella samalla, kun availlaan kirkkojen ovia paperittomille pakolaisille, joita valtio vain haluaisi avustaa palaamaan turvallisesti lähtömaihinsa ilman rikollisten ihmissalakuljettajien heille muodostamaa uhkaa.

Suojaa ja ruokaa jonkun pitääkin tarjota hädänalaisille ihmisille, mutta kirkko voisi jättää vähemmälle edes suomalaisten syyllistämisen kelloja moukuttamalla. Vai tarkoittaako se kirkonkellojen soitto ikivanhaan tapaan sitä, että paha vihollinen on jo hyökännyt maahamme? Mitä se taas tarkoittaa, sitä voi jokainen itse pähkäillä.

Sijaa majataloina toimivista kirkoista soisi löytyvän myös kantasuomalaisille kodittomille, joita on isoissa kaupungeissa ikävä kyllä vielä tuhansittain. Joulukin tulee.

***
Lähteitä julmista kristittyjen vainoista löytyy netistä paljon, jos niitä kärsii lukea ja katsella kauheita videoita. Tässä olisi pelkkä asiallinen linkki Wikipedian artikkeliin.

Intrigöörin oma syksyinen postaus muslimiväestön kasvusta.

Myös kristityiksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita vainotaan eri tavoin. Toisaalta muslimien eri suuntaukset ovat rähinäväleissä keskenään. Linkki yhteen kesän 2018 blogipostaukseen.

***

Ei kommentteja: