2.12.2016

Pahan vallassa?


Joitakin vuosia sitten julkisteltiin Vatikaanin uusi linjaus, minkä myötä pahojen henkien manaamisessa siirryttiin uuteen aikakauteen. Nykyinen paavi ottaa manaamisen vakavasti, koska hän on tuonut ikiaikaisen eksorkismin nykyaikaan aktivoimalla maailmanlaajuisen manaajapappien verkoston International Association of Exorcistsin

Samalla Vatikaanissa siirryttiin etätöihin eli myös kaukomanaukseen pahojen henkien tai demonien manaamisessa pois riivattujen ihmisparkojen kimpusta. Pahojen henkien karkottaminen eli eksorkismi on katolisen kirkon vanhimpia perinteitä.

Pahan tai pahojen henkien manaamista pois on muuallakin harrastettu, läpi tunnetun historian. Shamanismi eri muodoissaan on elävää elämää monin paikoin pallollamme ja niissä piireissä pirujen pois ajaminen ihmisestä on tuttua puuhaa. Myös buddhalaiset ja islamilaiset tuntevat paholaisensa ja nähtävästi myös niiden pois häätämisen keinot.

Suosittu paavi Franciscus on virallisesti hyväksynyt manaamisen osaksi katolisen kirkon toimintaa. Manaamista harjoittaa mm. pappien yhteisö, mihin kuuluu noin 300 pappia 30 eri maasta. Uutta asiassa on, että paavin kirkolla on nykyisin puhelinpalvelu ja Skype-tili, sekä Facebook sivut mm. demonien kaukomanausta varten. 

Vanha kehno ilkeine apureineen ei ole enää missään turvassa ja joutunee poistumaan riivatuista ihmisistä jo väkevien etäloitsujen pakottamana.

***
Fransiskus Assisilainen häätämässä 
demoneja pois Arezzosta.
Suomessakin on edelleen katolisen kirkon manaaja, joka ei tiettävästi halua toiminnalleen julkisuutta. No, ehkä hän pystyy auttamaan kärsiviä ihmisiä, joten pois pilkka meistä. Katolinen kirkko ymmärtää myös ihmisten mielenterveyden häiriöt ja päättelee ( oman tiedotuksensa mukaan ) aina erikseen, tarvitaanko lääkäriä vai kirkollisia toimia.

Suomen Ortodoksinen kirkko tuntee eksorkismin, joskin pahan manaaminen lienee siellä hyvin harvinaista. Suomen ev.lut. valtakirkkohan ei häätäisi itse sarvipäätäkään, vaan tarjoaisi sille kirkosta turvapaikkaa, kuten muillekin paperittomille oudoille tulijoille.

Katolisen kirkon ja samalla maailman kuuluisin manaaja Gabriele Amorth näkyy poistuneen korkeassa iässä keskuudestamme syyskuussa 2016. Hän piti vuonna 1973 maailmalla suurta kohua ja joissakin katolisissa maissa hysteriaa aiheuttanutta Manaaja -elokuvaa hyvänä kuvauksena siitä, mitä eksorkismi todella tarkoittaa. 


***
Toivottavasti henkiparannuksesta tai muista kaukohoidoista ei oteta oppia suomalaisessa maatakaatavassa sote-uudistuksessa. Sillä parempi on yksi lähihoitaja potilaan punkan ääressä kuin kymmenen hoitsua luurissa.

Intrigööri suhtautuu katolisen kirkon riitteihin asiaankuuluvalla kunnioituksella. Ei sentään voine suositella, että ankaran joulusiivouksen yhteydessä pöllytettäisiin myös kaikki henkiolennot, kotitontut ja mennikäiset pihalle. Täytyisi olla melko vakava paikka, jos kotiinsa joutuisi kutsumaan manaajan, mutta sellainenkin mahdollisuus on, ainakin katolisen kirkon jäsenillä.

Lajitoverimme syvässä Afrikassa, nuo elämäntapojenkin moniosaajat, ovat hoitaneet tämänkin asian käytännöllisesti. Perinteiset afrikkalaiset majat ovat pyöreitä siksi, etteivät pirut pesisi nurkissa. Shamaanit ja voodoopapit voivat keskittyä enempi muihin töihin kuin pahojen henkien hätistämiseen.

Aasiassakin on alan osaamista, sillä taivaasta! laskeutuvat pirut yrittävät liukua talon katon harjalta alas, mutta ne pomppaavat perinteisiltä kiveriltä räystäiltä takaisin ylös, eivätkä pääse talon ovelle koputtelemaan tai kylän raitille kuotoilemaan. Aasiassa demonit eivät siis möyri ihmisten ilmoille maan alta, kuten länsimaissa, vaan ne liitelevät alas jostain taivaalta. Ovelien kattojen ansiosta niistä pahiksista tulee hyppyripiruja.***

(Ps. Onnistuin hävittämään alkuperäisen postauksen ja kommentitkin ikävä kyllä katosivat.)******************************************************


Kristittyjä vainotaan enitenMeikäläisen julkisen keskustelun perusteella muslimit, lähinnä 1990-luvun alusta lähtien maahan tulleet ryhmät, olisivat jopa koko ajan pahastikin vainon ja rasismin kohteina. Syrjinnästä syytellään kärkkäästi kantasuomalaisia. Heitä eli meitä myös syytetään virallisesti, sillä oikeuslaitoksen tuomioita napsahtelee melko herkästikin  rasismista, uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Vihapuheesta tai lähinnä vihakirjoittelusta syytellään, vaikka rangaistavaa vihaamista ei ole laeissa tarkemmin määritelty.

Suomessa kristittyjä tai muita uskovaisia ei ole liiemmin vainottu satoihin vuosiin, mutta muualla pallolla tilanne on nykyisinkin aivan toinen. Viime vuosisadalla arvioidaan surmatun uskonsa takia jopa yli 45 miljoonaa kristittyä.

Euroopan neuvoston alainen International Society of Human Rights -järjestö arvioi, että kaikista uskontonsa vuoksi vainotuista maailman ihmisistä on kristittyjä noin 80 prosenttia. Kristityt ovat maailman vainotuimpia oman uskontonsa tunnustajia. Arvioidaan, että nykyisin jopa 200 miljoonaa kristittyä kärsii jonkinasteisesta vainosta ja syrjinnästä, rasismistakin pitää silloin puhua.

***
Pahin vainoaja maailmassa lienee Pohjois-Korean yksinvaltainen kommunistihallinto, joka sulkee kymmeniä tuhansia kristittyjä erittäin pahamaineisille vankileireille. Leireillä kaikenlaisia vankeja murhataan, heitä kuolee nälkään, sairauksiin ja kidutettuina.

Pahimpia kristittyjen vainoajia ovat myös monissa maissa toimivat ääri-islamistit, jotka järjestelmällisesti vainoavat ja murhaavat kristittyjä. Tällaisia maita ovat Somalia, Irak, Syyria, Afganistan, Sudan, Iran ja Pakistan. Lisäksi mm. Eritreassa vainotaan kristittyjä. Jostakin syystä juuri näistä maista kulkeutuu Suomeenkin eniten pakolaisia, eri syistä.

Hyvin synkkää on jatkuvista sisällissodista kärsivässä Sudanissa, missä islamilaiset janjaweed-joukot ovat surmanneet arviolta 1,5 miljoonaa kristittyä. Verityöt jatkuvat siellä kaiken aikaa. Kongo on murhattujen lukumäärää ajatellen ehkä mustin piste maailmassa, tosin sisäisten sotien osapuolet ovat siellä olleet pääosin kristittyjä. Ruandassa joukkomurhat olivat etnisiä.

Janjaweedit ja sen kaltaiset, yleisesti ääri-islamisteiksi luettavat, rosvo- ja murhajoukkiot tappavat yhtä häikäilemättä myös toisia muslimeita, aivan keitä vain. Tarkkoja tietoja nykyään tehtävistä kristittyjen murhien määristä ei ole, arviot vaihtelevat yli tuhannesta uhrista 7000 - 8000 murhattuun ihmiseen vuodessa.

***
Suomen valtakirkko on ainakin johtajiensa suulla tavan takaa tuomitsemassa suomalaisia mm. rasisteiksi ja vihapuhujiksi. Ehkä vallitsevaa todellisuutta ja asioiden toista puolta kannattaisi kirkossakin ajatella samalla, kun availlaan kirkkojen ovia paperittomille pakolaisille, joita valtio vain haluaisi avustaa palaamaan turvallisesti lähtömaihinsa ilman rikollisten ihmissalakuljettajien heille muodostamaa uhkaa.

Suojaa ja ruokaa jonkun pitääkin tarjota hädänalaisille ihmisille, mutta kirkko voisi jättää vähemmälle edes suomalaisten syyllistämisen kelloja moukuttamalla. Vai tarkoittaako se kirkonkellojen soitto ikivanhaan tapaan sitä, että paha vihollinen on jo hyökännyt maahamme? Mitä se taas tarkoittaa, sitä voi jokainen itse pähkäillä.

Sijaa majataloina toimivista kirkoista soisi löytyvän myös kantasuomalaisille kodittomille, joita on isoissa kaupungeissa ikävä kyllä vielä tuhansittain. Joulukin tulee.

***
Lähteitä julmista kristittyjen vainoista löytyy netistä paljon, jos niitä kärsii lukea ja katsella kauheita videoita. Tässä olisi pelkkä asiallinen linkki Wikipedian artikkeliin.

Intrigöörin oma syksyinen postaus muslimiväestön kasvusta.

Myös kristityiksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita vainotaan eri tavoin. Toisaalta muslimien eri suuntaukset ovat rähinäväleissä keskenään. Linkki yhteen kesän 2018 blogipostaukseen.


Linkki: Teemalla uskonnot löytyy ylläolevien lisäksi paljon postauksia.

Suomessakin on tuhat uskonnollista yhteisöä, suurin osa niistä on pieniä.


***

Ei kommentteja: