1.12.2016

Gugguu!Yllä on Verkkouutisten otsikointia aamuyöllä 1.12.2016. Jutussa äänestysluvut olivat jo oikein päin. Hyvä oli kun hanke kaatui. Kunnallinen päätöksenteko toimii. Valtuutetut ikäänkuin pudottivat käenpojan pois pesästä, vaikka ei vielä olekaan loislintujen pesimäaika.

***

4 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ihan hyvä, että valtuutetut eivät langenneet tuohon ansaan. Helsinkiläisistä äänestäjistä monet voivat nyt onnitella itseään siitä, että äänestivät järki-ihmisiä valtuustoon. Toivottavasti meilläkinpäin tilanne on samankaltainen seuraavien vaalien jälkeen.

intrigööri kirjoitti...

Pahinta tuossakin Guggelissa tietysti sai pelätä, mutta onneksi järki voittaa politiikassa joskus paikallisella tasolla. Valtion massillekin oltiin kyllä kovasti menossa.
Kuopiossa ja Turussa tehdään omia kalliita haaskauksia eli mm. luolastoja torin alle. Täällä se touhu taisi maksaa kaikkinensa yli tai alle 50 miltsiä ja torin seutu oli käyttäjiltä pilalla viitenä kesänä. Turussa lienee sama kaiku askelten, paitsi torin alle on vaikeampi rakentaa.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Näinhän se on. Minä itse en ole ymmärtänyt sitä, mitä järkeä on rakentaa Turun kauppatorin alle parkkihalli, ei suinkaan järkevästi kallioperään vaan savimaahan. Siinä kun on vaarana se, että se voisi sotkea pohjavesivirtaukset ja vaurioittaa Turun keskustan rakennuksia, erityisesti niitä vanhoja jotka tarvitsevat Museoviraston suojelua gryndereiltä.

Syynä tähän hullutukseen on tietysti se, että SOKOS-hotelli Hamburger Börs saa siitä kaipaamansa asiakaspaikoituksen pääosin kaupungin kustannuksella. Mutta teknisesti koko hanke on tolkuton, koska torin ja hotellin alla on paksu savipatja ja torin toisella puolella on jo suurehko kallioon louhittu parkkiluola, Louhi. Louhi on yhtä kertaa lukuunottamatta (erään aatonaaton iltapäivä) ollut lähes tyhjillään kun sinne olen autoni parkkeerannut. Joka kerta (paitsi se yksi) olen saanut valita minulle kulloinkin sopivimman ruudun kätevästi hissin läheltä, mikä kertoo paljon. Niin tyhjä se on että olen usein ihmetellyt sen kannattavuutta.

Jo toiminnassa olevaa Louhi-parkkihallia luultavasti voisi jopa laajentaa esim. alaspäin lisäämällä siihen kerros tai pari. Se nyt vain ei satu olemaan juuri sen hotellin alapuolella, ja SOKOS-puuhamiehet haluavat hissin suoraan parkkihallista hotellin aulaan. Ja taas, tämän takia meidän rahojamme halutaan haaskata miljoonia.

intrigööri kirjoitti...

Vähän samantapaiset bisneskuviot täälläkin oli, kun ns. alatorin rakentamisesta päätettiin. Parkkipaikkoja oli torin alla kohtalaisesti jo ennestään, lisäksi olisi voitu tehdä iso parkkitalo torin lähelle maan pinnalle.
Alatorilla tuli hulevesistä tuli heti ongelmia eli katto pitänyt. Alatorin liiketilat eivät vieläkään oikein toimi, ihmiset eivät halua luoliin. Autoille uusista luolista taitaa vieläkin löytyä hyvin tilaa. Kauppahalli rempattiin kauniiksi, mitä nyt ekana kesänä huomattiin, että ilmastointi sieltä unohtui, elintarvikkeita kauppaavasta hallista. Heh.