18.12.2016

Joulumieli jossakin


Joulua tyrkkää nyt joka paikasta, mutta hyvää joulumieltä tulee harvemmin mistään. Tänään avasimme simmuja kalenterin mielestä neljänteen adventtisunnuntaihin, mitä se sitten meinaakin. Viikon päästä jouluryysis alkaa olla voiton puolella. Kauppa julistaa viimeistään sitten uutta alennusmyyntien ilosanomaa. Vuosikin vaihtuu, vaikka tämäkin vuosi alkoi ihan äsken, siltä se ainakin tuntuu.

Aamun pikaisessa uutiskatsauksessa hoksin, että Kiinaa myöten kerrotaan, kuinka mm. Kölnin poliisi varautuu nyt vahvasti joulun ja vuodenvaihteen tapahtumiin. Vuosi sitten kaupungissa tehtiin mm. paljon naisväen ahdisteluita, yms. kulttuurin rikastamista.

Kölnissä kaduilla partioivien poliisien määrää kasvatetaan roimasti. Kameravalvontaa on lisätty. Toreilla poliisi näkyy mm. omalla isolla perävaunullaan, jota yön kähmässä saattaisi joku luulla vaikka nakkiputkaksi.

***
Taloussanomien Jan Hurri kertoo jälleen, kuinka onnellisessa unionissamme on milloinkin edistytty pitkien vuosien mittaan. Mainittavaa edistystä ei tietenkään ole tapahtunut, ei missään asiassa. Komissiolla, euromailla ja IMF:llä hankaa ja hinkkaa juuri nyt eniten yhdestä ikuisuusaiheesta - Kreikan tukirahoista. 

EVM-pankin pomokin kävi vastikään Suomessa rahaministerin pakeilla, syitä siihen vierailuun voi arvailla.

Eurokomissaarit virka-armeijoineen ovat kuulema häijynä mm. siitä, että Kreikka on päättänyt ihan omin päin, siis törkeästi omin luvin, antaa kurjimmille eläkeläisilleen hieman joulurahaa kaikkien miljardiluokan tukipakettien tiimellyksessä. Unionin eliitin mielestä niin ei olisi saanut tehdä, joltain pankiltahan voisi silloin jäädä jotain veroilla kerätyistä tukirahoista saamatta. 

Eläkeläiset ovat, eurooppalaiset köyhät ainakin, pelkkä poistuva rasite. Niin se unionissa nähdään, vaikka uusia eläkeläisiä tulee ja muitakin elätettäviä otetaan koko ajan lisää. 

Suomi on tietty tiukasti ruodussa, sillä täällä ei joulurahoja tipu, eikä lirise. Esimerkiksi eläkeläisiä, lapsiperheitä ja opiskelijoita päin vastoin rokotetaan talouskurin takia, ketä enempi, kuta vähempi. Komissio varmaankin taputtaa meille rupisia käsiään ja nyökyttelee hirmu suopeasti? Herrakansalla on toki oivallinen joulumieli?

***
Lapin kansa & MTV kertovat, kuinka surkeassa jamassa oleva työtön suomalainen mies, yksi niistä erittäin harvoista, totesi vaivalloisten pikku säästöjensä huispaisseen omalta pankkitililtä ulosottoviraston haltuun. Ulosottaja sitten ystävällisesti tilittää 90 prossaa noistakin rahoista miehen velkojen korkoihin ja omiin palkkioihinsa, lopuilla rahoilla saatetaan jopa lyhentää velkasaldoa. 

Miesparka ei näemmä tiedostanut, ettei köyhä ja kurja saa Suomessa koskaan nostaa päätään pystyyn. Köyhällä ei saa olla mitään, ei ainakaan pankissa, muuten sekin vähä viedään. Tämä asia sanotaan selvästi siinä nk. sanassakin - köyhiltä otetaan ja rikkaille annetaan lisää. Niin se on, mualiman tappiin asti.


***

Ei kommentteja: