4.12.2016

Natsi, natsi, natsi...

Ruiskaunokki on sekä itävaltalaisen FPÖ:n että
suomalaisen kokoomuksen tunnuskukka.
Kuvassa rkp:n leppäkerttu kömpimässä
kokoomuksen siivellä hallitukseen.

(Mikään mainituista ei ole natsipuolue.)
Natsit marssivat itsenäisyyspäivänä Suomessakin tyrät rytkyen, mikä ei nyt ketään meistä taviksista mitenkään heilauttaisi, ei ilman kaikensortin medioissa viikkokausia jatkunutta pöyristelyä ja kehuja kerjäävää natsien vastustelemista. 

Rähinöitä on toki ylihuomenna luvassa, mm. anarkistien ansiosta. Paras konsti vastustaa poikasten natsileikkejä olisi olla välittämättä heistä pätkääkään. Silloin koko lippumarssi tuntuisi pojista turhauttavalta, mauttomalta ja hajuttomalta, kai melkein jopa sukupuolineutraalilta puuhastelulta.

Lopulta tavoittelemaansa huomiota vaille jääneet natsihempat  saattaisivat keksiä muita harrasteita? Vaikka kraft durch freude - voimaa ilosta?

Mutta kai jotain älyneutraalia tekemistä pitää olla änkyrävasurienkin kannattajilla, vaikka kukaan ei heistä ei tiedä edes sitä, miten ja mihin sirppiä ja vasaraa käytettäisiin. (Ai vittu, oikeesti?)

Selvennyksenä punikkipuolen pioneereille sen verran, että sirpillä ei katkota vallankumouksessa kauloja, vaan pannaan alulle leivän teko leikkaamalla viljaa pellolla. Vasaralla, niitä on erilaisia, tehdään työtä, siis vanhanaikaista vastikkeellista työtä! Vastike on rahaa, sellaista työllä ansaittua palkkaa.

Työn tekijä saa hyvän mielen siitä, että voi käydä kaupassa ostamassa omalla rahallaan ruokaa ja kaljaa. Työläinen voi mennä tyytyväisenä kämppäänsä, josta on itse maksanut vuokran tai edes pääosan vuokrasta...

Mutta onhan sellainen kai vanhakantaista ja väsynyttä ajattelua, kun on keksitty prekariaatti ja vaikka miten paljon kaikille ja varsinkin ulkomaalaisille kuuluvia ns. ihmisoikeuksia.

Linkki: Juutalaisten vainot, Vatikaani ja natsit.


***
Historiallinen rautasaappaiden rouske on tänään esillä ainakin Itävallassa ja Italiassa. Itävallassa äänestetään pressavaalien toisella kierroksella. Hakaristileimoja lätisee ainakin natsitaustaisena pidetylle FPÖ:lle ja sen ehdokkaalle Norbert Hoferille.
  
Italiassa äänestetään perustuslakiuudistuksesta ja samalla pääministeri Matteo Renzin asemasta. Natsijulisteet nousivat näemmä saapasmaassakin katujen varsille. Mussolinin ilmeikästä naamataulua en kyllä huomannut pikaisella nettilehtien selauksella.

Benitosta olisi tullut mitä parhain näyttelijä mykän filmin alkuaikoina. Hänet olisi jo nuorena pitänyt siepata tiiviisti veivattavien kameroiden eteen. Hitler olisi tietenkin pitänyt ottaa huippustipendillä sinne Wienin taidekouluun. Stalinista olisi pitänyt leipoa jo pappiskoulussa piispa kaikilla hiipoilla, valtikoilla ja kultahelyillä, jne... Kyllä nykyistäkin nuorisoa pitäisi katsella tarkemmin sellaisella silmällä.

***
Perusjuntti intrigööri sivistyi oikeistolaisuusasioista aamukahvilla nettilehtiä  selatessaan. Kohumedia Yle kertoi, jotta Itävallan oikeistolainen FPÖ-puolue pitää symbolinaan tai tunnuksenaan ruiskaunokkia eli ruiskukkaa. 

Samoin tekee myös tunnettu suomalainen oikeistopuolue Kansallinen Kokoomus. Ruiskukasta sen aidon oikeistolaisen tunnistaa! Elämä niissä piireissä ei ole pelkkää juhlaa, vaan myös ruiskukkasilla tanssimista.


***


Kansa äänesti pääministerin ulos Italiassa. Jan Hurrin taustajuttu Taloussanomissa.

Mikä lienee todellisuus tämän 10.11.2018 kohu-uutisen taustalla? Saksalaisten uusnatsien hurjat soturit.


***

Ei kommentteja: