15.11.2019

Hävettää ihan älyttömästiSuomi-parka saa harjata ja pyyhkiä itsestään vaikka minkä sortin häpeätahroja, joita kasataan sen niskoille aina lisää. Uusimpia Ylen uutisoimia häpeitä ovat mm. huono-onnisen irakilaisen miehen kuolema kotimaassaan ja turvetuotanto, mitä vastaan osoitetaan mieltä jossakin suon laidassa.

Kuka sitten haluaa pienen, mutta sisuttoman Suomen vastuuseen häpeätahroistaan? Ei kukaan, sillä tahroja ja tuhruja riittää kaikkialla muuallakin. Google sentään pitää jonkinlaista kirjaa. Haulla "suomen häpeätahra" tuli 17.300 tulosta, joten sieltä niitä voi plarata!

Suomessa halutaan usein myös hehkutella ja pidetään maatamme jopa maailman parhaana milloin missäkin asiassa. Tämä onkin paljon yleisempää kuin hävetys, vaikka omakehulla on iso osuus otsikoissa. Haulla "suomi on maailman paras" tuppasi näytölle peräti 35 900 000 tulosta.

On se kyllä hienoa, että ministerit ja kanisterit, sekä muut puoluepukarit kantavat häpeitä meidän puolestamme. Ei kuitenkaan kannattaisi liikoja hävetä. Asiat ovat vain asioita ja mokat ovat mokia. Erehdyksistä ja mokista joko opitaan tai tehdään niitä lisää, jotta opitaan edes jotakin.


3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Tein haun ja sain tulokseksi, että samoja häpeätahroja on kaikilla muillakin mailla, mutta vain suomalaisten pitää hävetä esimerkiksi
lapsiköyhyyttä,
perheväkivaltaa,
törttöilijöitä,
lapsettomuutta,
avioeroja,
köyhyyttä,
tuloeroja,
kulttuuria,
isänmaallisuutta,
häpeätahroja,
jms.

Onneksi tuo EIT:n antama tuomio ei vielä näy Googlen häpeätahroissa.

intrigööri kirjoitti...

Edellisessä postauksessa totesin, että Suomi on saanut enemmän EIT:n tuomioita kuin muut Pohjoismaat yhteensä, noin meni siis vuosina 1994-2008. Pitäisi vielä tutkailla, onko tilanne sittemmin korjautunut. Ei kai?

Jos noita EIT-asioita tai näitä poliitikkojen kauhistelemia häpeitä pitää kestää, antaa vain poliitikkojen pitää itse niitä kipeinään. Poliitikoillahan on tutkitusti paksumpi nahka ja kovempi kallo kuin keskiverto-suomalaisilla.

Suomelle riittäisi, jos se olisi enimmäkseen erittäin hyvä maa, ei tarvitse olla täydellinen.

intrigööri kirjoitti...

Ainakin osa noista EIT-tuomioista johtunee siitä, että jos ja kun EU-asetuksissa on jotain sellaista, mistä kansalaisille olisi hyötyä, niissä asioissa vitkutellaan ja ketkutellaan.

Suomalaisille haitalliset ja kalliit EU-säännökset ja väännökset otetaan kyllä orjallisesti käyttöön etukenossa. Näin se vain on!