27.11.2019

Manit puhtaaks!


Ex-pääministeri Sipilän löytö politiikan huipputehtäviin, ex-ministeri Anne Berner nimitettiin alkuvuodesta 2019 ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. 

Loppuvuodesta 2019 SEB-pankkia, ainakin sen Viron filiaalia, epäillään miljardien suuruisesta rahanpesusta. En väitä, että näillä kahdella asialla olisi mitään kytköksiä toisiinsa. 

Suomen hallituksessa toimiessaan Bernerillä kyllä oli kytköksiä vaikka mihin asioihin. Taksi-Anneksikin rouvaa kutsuttiin, vaikka hän ei ehtinyt edes paljon taksilla ajella. Monenlaista sitä vain joidenkin touhukkaiden vaikuttajayksilöiden ympärillä sattuu ja tapahtuu.  

Vai onko se niin, että tuollaiset supersählärit panevat tapahtumaan. Muuten ei missään tapahtuisi paljon mittään, kuten intrigöörin omassa elämässä. Johtuukohan se ehkä siitä, etten osaa hymyillä vakuuttavasti kuin putkitongit, kuten esim. Anne-rouva osaa? Voi se meikän parasta ennenkin olla jo ohi.

Tulin minäkin kerran vahingossa vähän rahaa pesaisseeksi, kun putosin heikkoihin jäihin. Pääsin äkkiä pois, koska puupäät eivät huku. Sitten niitä muutamia lompakossa olleita seteleitä kuivateltiin kotia mennessä auton lämpöpuhaltimella tuulilasia vasten. Sinä iltana lyöntilehtiä tarvittiin paikallisessa juottolassa.


Ei kommentteja: