9.12.2011

Sikamainen kommentti

Hai sie Jyrki! Osta nyt hyvä eurosika halavalla, muutamalla miljardilla ja velaksi saat!


Ai mikäkö sikako? Se sika on vielä säkissä ja säkki on tuolla jossain Luxemburgissa. Sialla on kiva nimikin, se on EVM.


Kaikki muutkin ovat jo ostaneet. Angela, Nicolas ja Mario sitten aikanaan jakavat silavat kullekin... 


Ai miksikö he ovat jaosta määräämässä? No, kun niillä on kokemusta, ihan eniten velkaa Euroopassa.



Sekavaa on, kuten hra Katainenkin eilen totesi. EU:n suunnitelmiin voisi ottaa paremmin kantaa täältäkin ruputasolta, jos tietäisi, mitä ne ovat.  Aiotaanko mennä rinnakkain sekä väliaikaisella että pysyvällä varmuus..., eikun vakausvälineellä? Ja miksi ihmeessä?


Paljonko rahaa pitää heti ensi vuonna ja sitten heti kohta uudestaan sijoittaa EVM:n pääomaan? EVM itsessään olisi täysin demokraattisen valvonnan ja kaikkien lakien ulkopuolella. EVM-pankkiiri vain ilmoittaisi euromaiden hallituksille, paljonko pätäkkää veronmaksajien piikkiin nyt on pakko laittaa likoon. Ai mihin likoon? No tietysti pankkiirien ja sijoittajien pelastamiseksi. Röh, röh.


IMF:lle taitaa jo eilisillan päätöksellä mennä Suomelta tai Suomen Pankilta lisää taas pari miljardia? Paljonkos tuo on, siinä koko potissa. Euroopan maiden ja pankkien velkakriisin voisi niitata nyt vain EKP, mutta sen koko voimaa ei edes aiota käyttää. Ei ainakaan vielä. Mario Draghilla on kyllä suu mukavasti mutrussa, mies hymyilee kyllä, mutta ei koskaan silmiä myöten. Opettaakohan ne sellaiseksi siellä Goldman Sachsilla ja lapsena jesuiittakoulussa?


On se Suomella niin mukava olla ytimessä ja samalla pihalla kuin lumiukko. Kyllä yleensä kaikki kortit pitää näyttää ennen kuin peli ratkeaa. Eurostoliitto vain tekee pelin jännemmäksi ja muuttaa sääntöjä kesken pelin tai vaatii uutta jakoa.


Suomen pitäisi muka ostaa sika säkissä, eikä edes säkkiä näytetä. Meininki on sama kuin entisellä ryyppymiehellä. Sillä se krapula lähtee, millä on tullutkin! Velka hoituu ottamalla isompi velka, jne. Näin on!


* * *

Ei kommentteja: