30.12.2011

Vitsausten vuosi 2012?

Poliittinen ennustajaeukko.
Pääministeri Jyrki Kataisen ennustaa uudelle vuodelle 2012 ikäviä talouspäätöksiä. Lisäksi hän lupaa olla säästelemättä ainakaan itseään. 

- Teemme itseämme säästelemättä ne päätökset, jotka ovat välttämättömiä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan puolustamiseksi, Katainen julistaa kaikille suomalaisille osoittamassaan iloisessa uudenvuodentervehdyksessä.
Hallitus aikoo kuulema vähentää säästöillä ja veronkorotuksilla nopeasti velkaantumisen määrää. Kataisen mainitsee tervehdyksessään mm. julkisen talouden kestävyysvajeen kuromisen umpeen. Hän painottaa (taas) pitempiä työuria, sekä työvoiman tarjontaa parantavia uudistuksia.  

(Työttömät kai kootaan aamuisin mm. toreille, tehtaiden porteille ja kadunkulmiin odottamaan työnantajia, kuten jossain jenkkilässä luvattomasti maahan tulleet meksikolaiset?) 
Pääministeri haluaa myös parempaa tuottavuutta julkiselle sektorille. (Suomeksi tämä tarkoittaa taas yhä uusia päälliköitä, sekä toimiala- ja sektorijohtajia?)
Katainen jatkaa: - Tarvitsemme pidempiä työuria, parannuksia työelämän laatuun, työvoiman tarjontaa parantavia uudistuksia, parempaa tuottavuutta julkisella sektorilla sekä muita rakenteellisia uudistuksia. (Tämän todellista merkitystä ei ymmärrä, eikä kai havaitse kukaan, mutta se ei liene tarkoituskaan?)
- Rakenteellisia uudistuksia tarvitaan myös kuntatasolla, jonka vuoksi kuntapalveluiden turvaamiseksi käynnistetty kuntauudistus on erityisen tärkeä, Katainen kailottaa. (Tulossa lienee entiseen maakuntajakoon pohjautuviin palvelu- ja työssäkäyntialueisiin rakentuva kuntamalli työnimellä PALTYRI. Suomeen jää enintään tusinan verran Paltyreitä.)
Hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen edellyttää pääministerin mukaan myös toimia talouskasvun vauhdittamiseksi. (Mahtavaa! Poliitikot päättävät siis nykyisin myös talouskasvusta. Ennen he tyytyivät vain kääntelemään maapallon termostaattia ilmastonmuutoksen nimissä kerättävien lisäverojen ja -maksujen muodossa.)
Mutta ei hätää. Ennustaeukot ja -ukot povaavat pienelle Suomelle auvoista tulevaisuutta, jossa ainakin maaseudun idylli säilyy. Ihmisistä kristallipallo ei kertonut mitään. Lähes koko Suomi on 2050 pääosin yleiseurooppalaista suojelu- ja virkistysaluetta, jossa menneisyyden harhakuvat, haamut ja henget harhailevat, ja tuuli ulisee nurkissa.
Onnellista uutta vuotta!
* * *

Ei kommentteja: