15.1.2013

Suposeksille seis!


Valtion leipä on tunnetusti pitkä, mutta kapoinen, kuin venytetty patonki, jos kuuluu suoritusportaaseen, eikä virkaherrakansaan. Nyt kävi selväksi, että valtion virkahenkilön ura saattaa olla myös tappavan tylsä. Ja lyhytkin, jos hän saa potkut vaikka seksuaalisiin toimintoihin ryhtymisestä virka-aikana, kuten on käynyt (entiselle) supon poliisille.

Lounas- ja kahvitaukojen ratoksi ei sallita edes pientä hoitoa näinä ankeina aikoina, kun sukupuolineutraalit tantat pyyhkivät pöytiä kaikella kivalla. Uutisten mukaan kyseinen supon poliisi on itse asiasta kuultuna kertonut harjoittaneensa, kuten jutusta voi päätellä,  vain vähäisenä pidettävää perinteistä heteroseksiä. Teon tai tekojen tarkempi suoritustapa jää  arvailujen varaan. 


Puhelin oli sentään ollut koko ajan päällä, olihan työaika. Mahtoiko esimies soitella siihen jatkuvasti ja kysellä, mitä siellä tarkkailussa nyt näkyy?


Miten vain, ei sen väliä. Se kysymys tästä kuitenkin väistämättä heräilee, miten työnantaja eli suojelupoliisi olisi suhtautunut tekoon, jos se olisi ollut jotain modernia yltiösuvaittua   neutraalimallista puksuttelua? Olisiko valtakunnansyyttäjälle asiasta ilmoittanut työnantaja kenties saanut vastahaasteen  sukupuolirasismista, tms., jos saman sukupuolen edustajat olisivat narahtaneet tuollaisesta kevyestä kenttäseksistä? Kyllä sitä heteroseksistä syytellään...


Ehkä arveltu teko olisi voitu laittaa peitetehtävän piikkiin? Jos mies ja nainen istuvat pitkään paikoillaan autossa, olisi epäilyttävää, elleivät he puuhastelisi keskenään jotain. Syöminen ja juominen viittaisi suoraan työtehtävään. Vieraan vallan kätyri saattaisi hyvinkin ovelasti bongata autossa kaksi poliisia.


Nähtävästi tutkintapyynnön ja sittemmin potkujen takana on saattanut olla nipo esihenkilö, joka heti seksistä kuultuaan oli alkanut epäillä poliisirikosta, ts. poliisin tekemää rikosta. Käräjäoikeus on perustelunsa antanut, joten ei niistä enempää. Poliisimies tuomittiin seksin harrastamisesta virka-ajalla 20 päiväsakkoon, mistä tulee maksamista 600 euroa. Kysymyksessä ei siis liene oikeudenkaan mielestä ollut erityisen vakava rikos.  


Sakotettu ei valittanut hovioikeuteen. Hänen partnerinsakaan ei valittanut mistään mihinkään. 


***
Jos teosta sakotettiin melko kevyesti, potkut ovat jo raskas seuraus kenelle tahansa. Ja moisesta asiasta. Lisäksi pois potkittua luonnehdittiin jutussa poikkeuksellisen päteväksi kenttämieheksi. 

Eikö joistakin seksikkäistä tuokioista käräjille haastaminen ja töistä pois potkiminen ole liioittelua. Intrigöörin mielestä varoitus tai nuhtelu olisi riittänyt. Tuskin siinä ulkopuolisille paljastui, keitä siinä autossa oli. Vai lukeeko supon virka-autossa isolla, jotta suojelupoliisi? No, intrigööri vain toivoo, että irtisanottu poliisimies löytää kykyjään vastaavia töitä. 


Miksikö nyt olen näin sallivalla tuulella? No siksi, koska aikuisten heteroiden panopuuhia ei ole ennenkään täsä maailmassa pidetty minään rötöksenä. Jostain tuon sorttisesta sopimattomuudesta selvisi vanhassa suvaitsevassa maailmassa sanomisella. Nykyisin syyttäjiä ja poliiseja vaivataan jos vaikka millaisilla pikkupanetteluilla ja piperryksillä.


Toisaalta seksittely autossa ei ole mitään helppoa, vaan se on hyvän fyysisen kunnon osoitus. Isona aikuisena sellainen on vaativaa voimistelua. 


Haikein mielin tässä pitää itse muistella omaa taakse jäänyttä laihaa ja notkeaa nuoruuttaan. Ensimmäinen sen sortin tekopaikka oli Fiat 850. Sellaisia peltilootia näkee nykyisin hyvin harvoin liikenteessä, mutta nyt se vaikuttaa ihan älyttömän pieneltä. Semmoisessa sitä vain joskus kotia leikittiin, tuntikausia asuttiin. (Fiiussa oli vain tavaroille etuloota, koneboksi oli takana.)


Linkki yhteen ao. lehtijutuista.



* * *

Ei kommentteja: