7.1.2014

Aktivoidaan, että tuntuu!

Suomalaisten sopeuttaminen Euroopan Neljänteen Valtakuntaan eli keskusvalta Saksan johtamaan liittovaltioon etenee todellisuudessa kuin reippaan marssimusiikin tahdissa. Eurooppa eli tämä kaukainen Aasian mantereen niemimaa astelee yhteistä jalkaa kohottaen kohti lopullista päämäärää.

Yhtenä tavoitteena on mm. sosiaaliturvan vaiheittainen alasajo, mitä nimitetään työttömien ja muiden onnettomien aktivoimiseksi, koska köyhimmistä, vanhentuvista ja rupistuvista eläkeläisistä on helpointa aloittaa, sillä kaikki vastustus niissä ryhmissä on helpoiten nälällä ja puutteella nujerrettavissa.

Seuraavassa vaiheessa ovat vuorossa mm. ammattiliitot, joiden urputusta on omistavassa luokassa kuunneltu jo korvat kipeiksi. Toki kiltit ammattiliitot marssivat jo vanhastaan päättäjien yhteisessä rintamassa, mihin ei rupusakin laulu kuulu. Ainahan ammattiliitot ovat tienneet, mistä päin sitä leipää lykkää ja lisukkeita.

Sosiaaliturvan uudistusta voidaan nimittää vaikka aktivoivaksi, kuten eläkeikän nostamistakin. Aktivoitaville ei tietenkään tarvitse kertoa sitä, mihin heitä tai meitä halutaan aktivoida, vaikka joistakin risusavotoista ja vastaavista iloisen suorittajan unelmahommista onkin ollut puheita. Puhujina ovat usein kaikkein vihreimmillä oksilla istuvat poliitikot. 

Ehkäpä hyvinvointirattailta tipahtelevia vain aktivoidaan nöyryyteen ja kiitollisuuteen almujensa antajia kohtaan? Muitakin tavoitteita Neljännen Valtakunnan Suurella Veljeskunnalla on ja osa tavoitteista on jo hyvää vauhtia toteutumassa, mutta tihrustellaan niitä asioita toiste.

***
Paikallinen asennemuokkaus sosiaaliturvan uudistusta vasten on pitkällä tähtäimellä asetettu Suomen johtavien valtakummallisten tiedotusvälineiden, kuten veroylen ja minihesarin tehtäväksi. Näiden toimia ovat suomalaisten tavisihmisten luokittelut, köyhien halveeraus ja muu semmoinen kansalaisten syrjiminen pisteytyksineen. Molemmissa medialataamoissa tuollaiset tehtävät on otettu aatteellisistakin syistä innokkaasti vastaan. Mediosot, nuo valtiaiden puudelit, eivät sattuneista syistä nykyisin näytä hampaita, kun oikein isokenkäiset esittävät piiska plakkarissa kainoja toivomuksiaan.

PIenemmissä agitaatio-, eikun tiedostusvälineissä seurataan tietenkin isompien propagandan mestarien jalanjäljissä. Tämä ei ole Suomessa mitään uutta, mutta vanha konsti lie katajaisen kansan käännyttämiseksi parempi kuin säkillinen uusia. Kaikki käyvät kuin yhtä jalkaa, myös uutisoinneissa. 

Ellei tätä usko, todellisuutta voi seurata päivittäin vaikka Ampparit-sivuston otsikoinneista. Meille taitaisi riittää yksi iso päivälehti ja vähän alueuutisia lisäksi, kuin veroylen nettisivuillakin? Ylehän on aina ollut maksullinen tuutti, nyt oikein verottajana, kuten valtakirkkokin, muut tuutit vasta seuraavat esimerkkiä. 

***
Olisi varmaan turhaa liioittelua ja salaliittohörhöilyä väittää, että tämänkin hyvän suomalaisen sosiaaliturvan alasajon takana olisi muka jokin laajempi yhteinen eurooppalainen Wanneseen konferenssi. Vaikka ei olisi olemassa mitään "Köyhät Kunnolla Kuriin -klaania", siltä se viime vuosien euron pelastustoimien tulos näyttää, ainakin etelän kriisimaissa. Vai sotkenko nyt vain joitakin kansainvälisiä mahtitapaamisia muihin klaanijuttuihin? 

Maailmanlaajuisten kokemusten perusteella me tavikset silti tiedämme, että hyvin pienet, äkkiä mitättömiltä tuntuvat erot kustannuksissa voivat saada aikaan suurten teollisuusyksiköiden siirtämisen toiselle puolelle palloa. Näin on, vaikka yritysten verorasituskin olisi minimaalinen, kuten useimmiten on. Verolait useimmissa maissa ovat jo suuryrityksille niin otolliset, että enää voidaan katteita repiä vain duunarien palkoista. Teollisuusrobotit ovat kalliita, vielä toistaiseksi on halvempaa pitää hikipajoja. Robotin huolto ja korjauskin maksaa melkoisesti, ihmisen ei.

Uudessa Euroopassa ei enää riitä, että työ tekisi vapaaksi. Pelkästään työn saamisen edellytyksenä on nöyryys ja alistuminen? Pienyrityksenkin voit ehkä perustaa ja siihen kannustetaankin joskus, mutta pelkillä puheilla, joiden mukaan meissä kaikissa asuu sisäinen pienyrittäjä. Käytännössä se tahtoo sanoa sitä, että joku, vaikka entinen työnantaja eli nykyinen asiakas määrää hinnan ja sillä sinä vaan painat hommia ihan sikana. "Minä vaan tiskaan astioita ja luutalla lakasen lattioita..."

Jos ei semmoinen kelpaa, kyllä tulijoita riittää. Jos vastoin tervettä järkeäsi ryhdyt moiseen ja epäonnistut, saat 15 vuotta aikaa tutustua ulosottotoimeen ilman, että velat ainakaan vähenevät. Kaikista ei ole ikinä yrittäjiksi, mutta useimmista on työntekijöiksi.

Euro-suomalaiseen uuden ajan ajatteluun ei tietenkään sovi, että halpatyövoiman kansojen väliselle vyörylle tai elintasomuutoille maanosasta toiseen sallittaisiin enää esteitä. Päinvastoin, sillä eurooppalaisten duunareiden on alistuttava kustannustehokkuuden alttarin edessä. Eurooppa nousee taas vaikka vain työläisten selkänahasta repimällä. EU:ssa tutuksi tulleella pelkällä otsanahan rypistelyllä kun ei pitkälti etene.

Kouluttaudu nopeasti ja käyttäydy kuin hyvin ohjelmoitu palvelurobotti, muuten saat pomppia loppuikäsi huonosti palkattujen hyppyhommien ja mini-sosiaaliturvan yhteensovittelun välillä! Tämän uskovatkin jo useimmat, eikä tee tiukkaa!

***
Mutta ei ihan vielä syytä huoleen! Kuten parhaiten pöhisevät suurpääoman esilaulajatkin myöntävät, nämä tällaiset uudistukset eli perinteisen yhteiskunnan alasajot ovat vuosien prosesseja. Näitä ns. poliitikkojen ja ns. elinkeinoelämän ja ns. median yhteisiä pitkän juoksun tavoitteita ovat mm. sosiaaliturvan heikennys kokonaisuudessaan ja eläkeiän nostaminen oikein korkealle.

Eläkeikä hiissataan kai, useimpien puolueiden villisti taputtaessa, niin ylös, ettei duuniin pystyisi köpöttämään rollaattorillakaan, vaikka sattuisikin yli 70-vuotiaana vielä muistamaan kuka sitä oikein on ja missä. Ja onko sitä tänään mentävä johonkin muka töihin vai leipäjonoon? Vaiko pitääkö vain odottaa kotiapua vai oliko sen kivan aasialaisnaisen käyntipäivä vasta ylihuomenna? Mutta yhteiskuntahan siinä säästää, koska sen on PAKKO, joten hiljentygäämme!

***

Ei kommentteja: