29.1.2014

Natsijahti


Natsien metsästys blogeissa näyttää viime päivienkin havaintojen mukaan jatkuvan epätasaista tahtia. Muusta sosiaalisesta mediasta en tiedä, koska en toistaiseksi ole sen sortin sosialisti.

Natsien jahtaajilta vaaditaan yhä enemmän ammattitaitoa, ainakin jos kysymys on vanhoista natseista, joita kyllä vielä löytyy, mutta tahtovat nuo pahimmatkin ruojat kuolla pois omia aikojaan ennen kuin heitä ehditään oikeudessa tuomita. 


Oikeudenkäyntien syyttäjien todistajatkin ovat päässeet aika lailla ikääntymään. Intrigöörin puolesta kansanmurhanatsien metsästys saa toki jatkua, vaikka voisihan siinä asiassa jo luottaa tuonpuoleiseen tuomariin. Tuoreempiakin joukkomurhaajia on maailmalla tuomitsematta ja paljon.

Uusnatsien laita ainakin täällä kehityksen reunamailla on melkein yhtä hullusti. Kaikki leppymättömät natsien metsästäjät tietävät, että yhteiskunta suorastaan kuhisee neo-natsukoita, piilosalanatseja, kaappi-, kellari- , riihi- ja komeronatseja, puskanatseja, virastonatseja, terveysnatseja, kaikenkieltonatseja, sossunatseja, kiljunatseja, kansainvälisestikin pian jahdattuja kirjastonatseja, sekä puukkonatseja ja koulunatseja, mutta eipä heitä usein käy pyydykseen.

Rasistien ja sukupuolisyrjivien fasistien, kuten tunnottomien sovistisikojen metsästys on  helpompaa, koska siinä on usein kysymys vain nettikirjoitusten vapaasta tulkinnasta. Sakkoja on tuomittu ja niitä paukkaa vastakin. 

Feministifasisteista (sukupuolinetraalisti)  ei juuri puhuta, joten ehkäpä sellaiset ovat vain kuvitteellinen ja siksi naurettava uhka? Kylläpä nyt hahatuttaa! Käytännössä pahimpiin ihmisen kohtaamiin ilmiöihin kuuluvat työpaikkanatsismi ja monenlainen syrjintänatsismi, kuten jopa äärimmäinen ikäsyrjintä.

***

Natsien metsästys ei saata olla turhaa, sillä väkivaltanatseja havaitaan silloin tällöin muualla Euroopassa, jopa vapaasti liikkuvien ihmisoikeuksien ja monikansallisuuden kehdossa Ruotsissa. 

Oikeastaan oudointa koko natsistelemisessa on, että raakoja uusinatsiryhmiä löytyy aika usein traumaisesta Saksasta, sekä vanhojen natsien entisen päävihollisen, Äiti Venäjän runsailta ryntäiltä. Monet muutkin maat ovat tälläkin synkällä listalla edustettuina.

***
Mutta miten tunnistaa vaaralliset suomalaiset natsit, jotka tiettävästi uhkaavat joukkovoimallaan koko yhteiskuntaa? Intrigööri on natsien metsästyksessä pelkkä amatööri, mutta blogissa kävijöiden joukossakin saattaa olla samanlaisia harrastelijoita. Siksi tämän postauksen kuvitus voi olla paikallaan tai sitten ei ole. Jotain nämä kuvat kumminkin kertovat, pientä inspiraatiota nääs.

Natsithan ovat aina muodikkaita, fiktion, uudempienkin kirjojen ja kauhufilmien aiheita. Kauhujutuissa on karmeita zombinatseja ja vampyyrinatseja, vaikka minusta ne oikeat vanhat natsit vasta pelottavia olivat. Vilpitöntä vihreilyä eli luonnonsuojelua ja kasvissyöntiä, sekä reippailua ja kulttuuria harrastavat ns. kunnon saksalaiset saattoivat olla samalla raivokkaita ja järjestelmällisiä kanssaihmisten massamurhaajia!

Onkohan siinä fiktionatseilun pelottavuudessa takana sama juttu kuin yhdellä pikkupojalla aikoinaan, sillä tuo poitsu saattoi tosissaan pelätä piirrettyjen filmien täysin kuvitteellisia hahmoja, mutta oikeiden ihmisten näyttelemät pahatkin elokuvat eivät tehneet havaittavaa vaikutusta, jos hän pääsi niitä näkemään. 

Se oli sitä vanhaa telkkarin ja videonauhojen aikaa. Yksi pieni tyttö kertoi luulleensa vielä pienempänä, vanhojen elokuvien ja valokuvien perusteella, että koko maailmakin oli ennen mustavalkoinen.

***
Kuunatsit alkavat olla jo vanha juttu, mutta on niitä aina olemassa maanatseja ja puunatsejakin. Räyhänomaisten, eikun rauhanomaisten antifasisti-anarkistien kannattaa mailojen, kivenmurikoiden ja rautaputkien kanssa natsihirmuja metsästellessä varoa myös puissa ritsoineen kykkiviä sala-ampujia. Semmoinen pahis voisi myös hypätä äkkiarvaamatta niskaan pistin tai leuku hampaissa.

Uuttera ilmiantaminen ja tutkintapyyntöjen tekeminen lienee edelleen innokkaille natsien ja rasistienkin metsästäjille tutuinta ja turvallisinta, sillä väärästä ilmiannosta ei koidu kakkua, eikä sakkoa, sillä kaikki sellainen toiminta on vain, oh ja ah, niin monien ihailemaa kansalais-aktivismia. Kyllä kai sataa ilmiantoa kohti saattaa (hyvällä tuurilla) jäädä kiinni yksi oikea nykynatsi tai edes kiljunatsi tai edes natsioletettu.

Natsien metsästäjille pitää laittaa tähän edes yksi linkki siitä, mistä voi löytää hakaristin mallisia eli hyvin epäilyttäviä rakennuksia. 

Natsithan omivat tai yrittivät varastaa todella ikivanhan ja monissa maailman kulttuureissa käytetyn hyvän onnen merkin, hakaristin. Swastikaa on käytetty jopa isojen rakennusten pohjana. Kyllä natsit senkin hyvän symbolin onnistuivat pilaamaan.

Uusnatsien metsästysaika jatkuu läpi vuoden, kannattaa olla valppaana ja pysyä vähäisilläkin jäljillä! Ehkäpä innokkaimmat pääsevät vielä työllisyyskurssitettaviksi oikeiksi pikku nettikytiksi ja natsien jahtaajiksi?  Voi sitä toisten ihmisten leimailun mäiskettä!


***

Ei kommentteja: