23.1.2014

Yhtiöitetään koko hallinto!

Viestintäministeri Pia Viitanen (sd) hinkuu Itellan pomoilta selvitystä postipalveluiden hoitamisesta niin, etteivät väen vähentelyt vaarantaisi postin peruspalveluita. Ministeri luonnehtii väen vähennysten määrää isoksi iskuksi ja pahoittelee, että niin moni ihminen joutuu epävarmuuteen. 

Voi itku ja turhuuden parku! Onkohan demariministereillä ja muillakin ministereillä sellainen poliittinen erityispiirre, että herätään vasta sitten, kun jossain valtion osittain omistamassa firmassa tai jo koko Suomen maassa ovat varmasti huonot housuissa, eikä mitään ole enää tehtävissä. 

Omistajasohlauksesta vastaava ministeri Haavistokin (v) julkisti tänään suorastaan pönöttävän kannanottonsa niin Rautaruukin kuin Itellankin tilanteesta. Ehkäpä moinen tätimäinen motkotus on ministerin arvolle sopivaa, ehkä ei? Olisiko liikaa vaadittu, että ministerit pysyisivät kuulolla kansallisesti tärkeiden yritysten tilanteesta kaiken aikaa, edes nuo vastuuministerit?

Lasten laulun sanoin: "Ja meidän laivassa, meidän laivassa, on iiiiiso reikä pohjassa..."

Ruotsalaisilla pisneshenkilöillä näyttää olevan ylivertaista osaamista ainakin suomalaisten suuryritysten, ns. "kruununjalokivien" saalistamisessa. Ei voi kuin onnitella, osaavampi vie ja hömelömpi vikisee.

***
Mutta on sitä osaamista muuallakin, sillä intrigööri on melko varma, että esimerkiksi pieni, mutta vireä Viro voisi sopivilla lisäpanostuksilla hoidella Suomen koko valtionhallinnon eduskuntineen, hallituksineen ja keskusvirastoineen murto-osalla nykyisistä kustannuksista ja ihan varmasti paljon tehokkaammin. 

Viro on myös EU:n jäsen, joten tuskin Uudessa Roomassa vai mikä Prysseli se oli, mentäisiin pahasti tiellä poikittain, jos pienet ugrilaiset kansat maissa asuvine venäläisineen löisivät iloisesti hynttyyt yhteen. Hallinnon perusteellinen uudistaminen ulkoistettaisiin yksinoikeudella toistaiseksi käytännöllisille ja osaaville virolaisille. 

Sehän olisi vain samanlainen järkevä pikku järjestelykysymys kuin Suomen maan sisäiset kuntien yhdistämiset tai terveys- ja sossupuolen yksityistäminen, mutta nyt saataisiin kaiketi kunnon tuloksia.

Miksi maksaisimme enää tehottomasta ja pienelle kansakunnalle jo tuhoisasta poliittisesta valtionhallinnosta, puoluevallasta, sekä tarpeettomista keskushallinnon byrokratiabunkkerista tai turvonneista kuntien kalifaateista, kun samat "palvelut" voitaisiin tuottaa tehokkaasti ja varsin keveillä hallinnon kustannusrasitteilla?

Korkeintaan sata suomalaista kansanedustajaa ja muutama ministeri riittäisivät vahtimaan tsuhnien etuja uudessa ugrilaisessa yhteishallinnossa. Ei muuta kuin lahden ali tunnelia kaivamaan, saataisiin töitäkin ja sitä ylen ihanaa EU-rahoitusta.

Suomen pöhötautiset ja jämähtäneet rakenteet voitaisiin purkaa, sekä hirmuinen verotus ja kustannukset keventää niin, että työnteko ja yrittäminen olisivat taas kannattavia ja ihmisten eläminen tulisi täällä edes jotenkin mielekkääksi. 

Suomen ja VIron väkiluku ei yhdessäkään ole edes yhden oikean maailman metropolin vertaa. Mihin sitä nykyistä hirmuista, mutta hyvin jäykkää hallinnointia tarvitaan? Mikä tässä vielä maksaa?

Hei puolueet ja johtavat poliitikot! Ei me enää luoteta teihin, eikä siihen ole mitään syytäkään.


***

Ei kommentteja: