2.12.2014

Eroa avioliitosta!

Radiossa joku tiedostaviston päivystävä pösilö jutteli äsken, ettei sukupuolineutraalissa avioliitossa sukupuolilla ole merkitystä.  Se siinä olisi pelottavaa, jos nykyistenkin avioparien sukupuolisuus yhteiskunnan jäseninä hukkuisi uuden avioliittolain takia kuin pesuveden mukana.

Noinkohan on, että yksi lakimutjautus poistaisi sukupuolten välisten erojen merkityksen ja heittäisi nekin tutut XX:n ja XY:n jätesäkkiin? Ne pienet, mutta ihanat perinteisten sukupuolten väliset erot katoaisivat samalla olemattomiin?

Intrigööri joutui taannoin heittämään pois XL-kokoiset paidat ja pusakat, oli siirryttävä saumojen säästämiseksi XXL:ään. Se oli helppo nakki, vaikkakin vähän haikeeta, koska en ole innokas bodari, vaan ylitankkaaja.

***
Jos sukupuolilla ei tulevaisuudessa todellakaan olisi avioliitossa merkitystä, kannattaisi ehkä varovaisesti harkita nykyisestä avioliitosta eroamista. Jos pariskunnan sukset muuten luistavat samaan suuntaan, yhteistä elon taivalta voisi jatkaa avoliitossa tai kuten vanhaan aikaan sanottiin, susiparina. 

Avoliitossa entinen aviopariskunta voisi lakia rikkomatta iloisesti säilyttää vanhanaikaiset sukupuoliroolinsa ja -tapansa kaikkine vivahteineen, joihin liittyy monia asioita myös sänkykamarin ulkopuolella. Jos perheeseen kuuluisi kakaroita, he eivät taitaisi muutosta paljon huomata, kunhan kaikista tärkeistä asioista vastuineen sovittaisiin pitävästi.

Tässä ollaan nyt perimmäisten kysymysten äärellä, sillä sukupuolisuuden säilyttäminen on tämmöiselle vähän varttuneemmallekin äijälle tärkeää. Ihan sama, jatkuuko oma elo kaksi päivää tai kaksikymmentä vuotta, miehenä pitää päästä hautaan asti! Samoin uskon useimpien naistenkin ajattelevan.

Jos joku haluaa olla avioliitossaan vaikka kuinka tasa-arvoisesti sukupuolimonineutraali tai neutraali iliman aikojaan, niin siitä vain, sehän lienee laillista tulevaisuudessakin.

***
Sitä ei voi tietää, mihin se ikuinen sielu tai buddhaluonto sitten joskus oman poislähdön jälkeen lehahtaa. Jos se joku ei lehahtaisi mihinkään, toisin kuin itse kuvittelen, ei sitä sitten itse tietäisi. Ei se nukkuminenkaan pelota.

Voisi luulla, että siellä jossain tuonpuoleisessa heiluttaisiin vain henkinä, eikä maallisilla sukupuolilla olisi niin suurta väliä kuin lajillamme kaikkine esivanhempineen on miljoonia vuosia ollut täällä Tellus-planeetalla. 

Ehkä sukupuolineutraaliudesta tulee vihdoin totta siellä missä aikaa ei enää ole, on vain ikuisuus? Kyllä nämä meidän tolkuttomasti erilaisia lakeja ja rajoituksia pukkaavat päättäjämme ovatkin oikein kovin kaukonäköisiä! Suotta olen minäkin poliitikkoja joskus vähäsen moitiskellut. Luoja paratkoon!


***
Lisäys: Voi vehnä! Aamulehti pelottelee, että avoliitostakin vängättäisiin "sukupuolineutraali". Eihän heteroille jäisi enää mitään omaa kuin satunnaisia suhteita, vaikka sitten saman ihmisen kanssa. Vai pitäisikö avo- tai susiparien asua erikseen ja vain vierailla toistensa luona? Ja paskat!

Ei kommentteja: