17.12.2014

Vuoden mies, V. Putin

Vladimir Vladimirovitš Putin,
Vuoden mies ja monenkin.
Venäläinen riippumaton mielipidetutkija Public Opinion Foundation (FOM) tutki ja totesi, että 68 prosenttia venäläisistä valitsi Vuoden mieheksi presidentti Vladimir Putinin. Tulos oli sama jo 15. kerran perätysten, mutta toisto vain vahvistaa tosiasioita.

Presidentin kaima, suomalaistenkin tuntema leppoisa hra Zhirinovsky oli kakkonen vain neljän prossan kannatuksella. Kolmanneksi kolme prosenttia äänestäjistä nosti suositun ulkoministeri Sergei Lavrovin ja neljänneksi kahden prossan kannatuksella äänestäjät sijoittivat pääministeri Dmitri Medvedevin.

Puolustusministeri Sergei Shoigu ja kommunistien johtaja Gennadi Zjuganov saivat kumpikin noin yhden prosentin kannatuksen.

RT:n uutinen kertoo, että vielä lokakuun lopussa 49 prosenttia venäläisistä olisi äänestänyt Putinia presidentiksi. Elokuussa presidentin kannatus oli historialliset 57 prosenttia. 

Intrigöörin roikkumattoman tarkkailuaseman mielestä Lavrov tai Medvedev voivat ennen ensi kesää ohittaa kannatuksessa Putinin, jos hänen suosionsa tippuu tuollaista vauhtia. Ennen kesää on kuitenkin edessä hyinen Venäjän talvi ja Suomessakin alkaa jo huomenna pakastaa.

Presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov tiivistää asiat niin, ettei Putinille ole niin väliä, olipa julkisuus huono tai hyvä: "Ihmisten rakkaus Putinia kohtaan on myös osoitus heidän rakkaudestaan Venäjään."


Intrigööri onnittelee Venäjän johtajaa valinnasta! Uraaa! Mutta miksihän kukaan ei järjestä meillä Suomessa samanlaisia maatakaatavia suurten johtajien kisoja? Toki meitillä pitäisi valita lällykästi eli sukupuolineutraalisti Vuoden henkilö tai persoona. Mutta saisi siitäkin pienet some-mekkalat aikaiseksi ja elämän karut tosiasiat voisi taas hetkeksi sivuuttaa.


***

Ei kommentteja: