26.12.2014

Suvaitse, kärsi ja unhoita

Oikean suvaitsevaisuuden puolesta veroylen lailla alati liputtava Hesari valistaa meitä jouluähkystä toipuvia kansalaisia ns. islamisaatiosta, eurooppalaisittain, kuten asiaan kuuluu. Pelkkä suomalainen näkökulma tuollaiseen asiaan olisi tietenkin liian kaita ja kapoinen.

Suomessa me emme voine konsana omata laajempaa käsitystä moisesta islamisaatio-ilmiöstä tai edes yleensä maahanmuutosta, koska meille on tulossa vuosittain vain muutamia tuhansia uusia asukkaita, ilman mainittavia haittavaikutuksia,  mm. islamilaisista maista.

Toista se on entisessä emämaassamme Ruotsissa, jossa on syvästi huolestuttu, ei maahanmuutosta, vaan erityisesti eräästä kotimaisesta demokratialiikkeestä. Näin on myös Euroopan keskiössä Saksan Valtakunnassa, jonka itäosissa on jalkautunut kaduille huolestuttava ja väkirikas Pegida-liike. Pegidassa puhutaan kansalaisten omalla äänellä Euroopan islamisaatiosta ja lauletaan kovalla äänellä perisaksalaisia joululauluja. 

Joulunakin päivystävä Hesarin mielipidekirjoittaja toteaa lukijoita huojentavasti, ettei kyseinen kansalaisten viikottainen liikehdintä ole levinnyt Saksassa maan itäosia laajemmalti. 

Muualla Euroopassa moinen islamisaatiosta keskusteleminen lienee sitten enempi muukalaisvihamielisten liivipukunatsien tai muiden kansallismielisten taantumuksellisten taunojen mitätöntä julmistelua. Oikean suvaitsevaisuuden hengessä kannattaa kai huolestua vain äärioikeistolaisesta ja sellaiseksi helposti leimattavasta liikehdinnästä?

Esimerkiksi äärivasemmistolaisiksi alati luettavat anarkistit ovat oikein nähtynä harmittomia ja tarpeellisiakin, sillä anarkot haluavat valikoivina äärisuvakkeina Euroopan rajat avoimiksi ja sosiaalihuollon vapaaksi kaikkien koko maailman ihmisten tulla, olla ja käydä kansalaisiksi. 

Väliäkö sitten muka jostain anarkistien väkivaltaisesta riekkumisesta. Lyödään, rikotaan ja poltetaan sitten mitä vain, kunhan se tehdään oikeassa hengessä. Niin kai ajatellaan, siellä jossain, oikein ajattelevissa piireissä.  

Hulluja ne pakosti ovat? 

Hesarin ko. asioiden toimittaja toteaa tasapuolisesti, että asiassa on toinenkin puoli. Vastakkainasettelua ruokkii hänen mukaansa "Euroopan maiden kansalaisten hakeutuminen väkivaltaisen ääri-islamin terrorijärjestön Isisin riveihin Irakissa ja Syyriassa."

Kirjoittaja varoittaakin varovaisesti siitä, että "länsimaissa on selvästi odotettavissa jokinlainen aalto yksittäisiä terroritekoja". 

Lohduttavasti ja islamisaation pelkoa liennyttävästi hän kuitenkin luokittaa noiden mahdollisesti tulevien terroritekojen tekijät siten, että he "voivat olla vakavasti häiriintyneitä henkilöitä vailla mitään yhteyksiä islamiin, mutta jotka kuitenkin hakevat innoituksensa Isisin terrorista".

Siis terroristien innoittajana voisi olla isis tai jokin muu murhaajaryhmä, mutta ei islam, joista jälkimmäiseen noilla vakavasti häiriintyneillä henkilöillä ei ole mitään yhteyksiä. Kröhöm. Kysymys ei sitten olisikaan mistään islamisaatiosta, vaan jostain mustalippufiksaatiosta tai isissaatiosta, ehkä isislamista? 

Olisiko lopulta kysymyksessä pelkkä mielenterveysongelma, vaikkakin vakava, siis semmoinen häiriintyneisyys? Siis siinä jihadistien ihailussa terrorismia, kiduttamista ja tappamista  kohtaan? 

No eipä kai sitten aikoinaan Eurooppaa ravisuttaneilla Baader-Meinhofilla tai Punaisilla Prikaateilla ollut mitään yhteistä kommunismin tai äärivasemmistolaisuuden kanssa? 

Ehkäpä nuo nyt jo historialliset murhaajat hakivat innoituksensa vain vanhan ajan anarkisteilta, jotka päästivät armeliaasti päiviltä mm. tsaarin ja sittemmin arkkiherttuan. Jälkimmäisellä kerralla murhamies päästi samalla irti myös suursodan korpit.

Hyvin nämä nykyajan ammattitoimittelijat osaavat asioita pyöritellä, sotkea ja vatkata, mutta eivät niin hyvin, etteivätkö omat ja taustavoimien tarkoitusperät tarinoiden taustalta haiskahtaisi. 

Pistän lopuksi tähän linkin Hesarin juttuun, jos se on jäänyt bongaamatta joulua vietellessä 


***

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Näinhän se oikeinajattelevien ajatus kulkee: kaikki hyvä on kotoisin islamista, kaikki huono on peräisin länsimaista. Kovin monella tavalla he yrittävät tuputtaa meille valheitaan, mutta kun hetken miettii on valheen sisältö aina se sama.

Joskus kyllä ihmettelen näitä punavihreitä, jotka islamin lisäksi vaahtoavat myös seksuaalisen tasa-arvon ja naisten oikeuksien puolesta. Eivätkö he lainkaan tajua miten ristiriitaisia heidän juttunsa ovat? Aivan yhtä luonnollinen yhdistelmä olisi ollut 1930-luvulla juutalainen natsi.

intrigööri kirjoitti...

Ottaa pattiin sellainen "paremmiston" asenne, että länsimaiden täällä kasvattamien jihadistien tulevatkin terroriteot suvaitaan ja selitellään jo valmiiksi. Minkä tahansa terrorismin tukeminen siihen toimintaan osallistumalla pitäisi olla ankarasti rangaistavaa, eikä mikään ehtoollisten tuomioiden ja paapomisten paikka.
Yhä sekavammaksi terrorismin torjuminen vain menee, sillä lapselliset natoveljemme jenkit kouluttavat ja aseistavat parhaillaan jotain Syyriassa toimivaa Al Skeidan ryhmittymää. Murhakalifaatti olisi tuhottava Turkin ja Iranin avulla tai vaikka hyväksymällä Assadin komento, mutta kun ei se vain käy.
Ainoa järjellinen porukka siellä päin tappotalkoissa ovat kurdit, joiden kanssa Turkki ei halua rauhaa, eikä vissiin Irankaan.
Kusessa ollahan, kohta myös täällä vielä äsken maailman parhaissa maissa, pohjolassa.