15.12.2014

KKK, köyhyys, kurjuus ja kyykytys

Pääministeri eli yhden A:n Stubb kirjoittaa blogissaan kestävästä kehityksestä, mikä on kuulema "hieno mahdollisuus Suomelle". Stubbin mielestä ei kannata panna vastakkain talouskasvua ja kestävää kehitystä, vaan pitää valita molemmat. Molempi parempi!

Intrigööri on samaa mieltä, tuollaisiakin utopioita saa ja pitää politiikassa olla. Stubbin sorttista höttöläppää kuului jo komissaarius J. Kataisen neljä vuotta sitten julistamaan kokoomuslaiseen unelmaan eli Paremminvointi-Suomeen. 

Tosiasia on kuitenkin se, ettei kokoomuksella tai muillakaan puolueilla ole EU-Suomessa vieläkään vastauksia siihen, miten pärjäisimme edes jotenkin entiseen malliin pysähtyneen ja  taantuvan talouden, sekä järkyttävän suurtyöttömyyden aikakaudella. Karmeinta on, jos puoluepamppuja ei edes kiinnosta. Edes räikeimmistä valtion menoturhakkeista ei haluta tinkiä, miljardi sinne, toinen tänne, kolmas, huihai, velkaa se vain on...

Edes siedettävästi pärjääminen kotimaassa vaatisi poliitikoilta monia reippaita toimenpiteitä, joita he eivät uskalla toteuttaa, koska silloin puolueet menettäisivät uskollisimmatkin äänestäjänsä. Vastuullisuutta on vain löysissä puheissa. Seuraavalla hallituskaudella näemme kyllä joitakin tarpeellisia korjausliikkeitä, mitkä toteutetaan vasta pakon edessä ja silloinkin tavan mukaan hätiköiden.

Kokoomuksen kestävä kehitys yhdistettynä talouskasvuun on tähän asti toteutunut vain puoluepomojen omassa urakehityksessä ja  palkkapusseissa. Kansalaisille kokoomuksen kestävän kehityksen kolme keskeistä kohtaa ovat todellisuudessa: Köyhyys, kurjuus ja kyykytys, KKK eli kok klux klan.

***
Jos olen väärässä, pääministeri Stubb varmaan tekee lähiaikoina joukon ihmeitä. Hän esimerkiksi käy ostamassa kaupasta leipiä ja kaloja, ruokkii niillä massoittain kansalaisia, sekä loihtii sinne ruokakauppoihin värivesien ja keppanan lisäksi viinit ja päänsärkypillerit.

Reilu meininki kestävän suomalaisen kehityksen kannalta olisi sellainen, että ostosten virta kääntyisi ja naapurimme virolaiset ja ruotsalaiset kävisivät hakemassa kärryihinsä jotain täältä Suomesta. Hah.

Pahan merkki on, että vielä äsken oikeasti ostohaluiset, tosin viime aikoina köyhtyneet, venäläisetkin meiltä kaikkoavat, eikä kotimarkkinoilla enää juuri enempää kuluteta. Jos hra Putinin politiikka onkin hyvin outoa, ei veli-venäläisiä silti saisi karkottaa, eikä Venäjää pitäisi eristää. Jos ei ollakaan suuren ja mahtavan ylimpiä ystäviä, eikä tovereita, ollaan edes vanhoja kavereita!

Lisäys: Putinin tukijoukot väittävät, että Pahan Lännen tarkoituksena on vaihtaa Venäjän hallinto. Väärin, sillä putinistit tekevät sen ihan itse.

Toinenkin lisäys: Linkki katsaukseen Venäjän tilanteesta.


***

Ei kommentteja: