16.2.2015

Onko Putin maailman rikkain?

Tuos on mun kultani...
Intrigöörin tarkkailuasemalla arvioitiin tuossa äskettäin, ettei Venäjän pressa Putin sentään natsi ole, kuten julkisuudessa on syytelty. Eikä täällä pidetä Putinia perusnatsina vieläkään, mutta joitakin yhtäläisyyksiä saattaisi löytyä, sillä megaluokan rosvoja ne natsitkin olivat.

En tiedä, missä määrin tämä uutinen on totta ja minkä verran siinä on mukana poliittista pahan pojan lisää. Tunnetun amerikkalaisen investointipankkiirin arvion mukaan presidentti Putinin omaisuus olisi jopa 200 miljardia taalaa eli 175 miljardia euroa. 

Tuskinpa nuo luvut ovat ihan hatusta revittyjä? Yleisessä tiedossa toki oli, että hra Putinkin on saattanut puraista Äiti-Venäjän kuormasta, maassa maan tavalla, mutta tuollaiset summat ovat aivan järkkyjä. Ukrainan ex-pressa taisi tosin evakuoida suhteessa yhtä paljon?

Jos uutinen olisi osapuilleenkaan  totta, Putin olisi maailman rikkain mies. Pikkurikkaat, kuten Bill Gates tai Brunein sheikki jäisivät kirkkaasti Putinin hirmumassin varjoon. Onkohan kukaan yksinvaltias edes historian aikana yltänyt läheskään samaan? No, ehkä jotkut moguliruhtinaat tai Kiinan keisarit pääsisivät aika korkealle, niin ja ne faaraotkin.

Itsekkääksi Putinia ei sovi silti moittia, sillä rahavirrat ovat hölskyneet myös laajalti lähipiirin plakkareihin eli esimerkiksi kiinteistöihin, veroparatiisitileille ja yhtiöiden osakkeisiin. Putin voisi siis sanoa, että Venäjän johdossa 14 vuotta, eikä suotta?

Tässä voi köyhispiru vain itsekseen ihmetellä, että eivätkö järkyn suuret mammonat Venäjän valtiaalle riittäneet, pitikö iskeä kaksoiskotkan kynnet myös köyhään Ukrainaan? No piti kai, kansan huomio saatiin pois oligarkkivaltion sisäisistä kähminnöistä. Myös Ukrainassa peruskansan köyhyys johtuu paljolti siitä, että monet ahneet pirut siellä käänsivät kansan kassan ja tekivät sen moneen kertaan. 

***
Moiset ajatukset ison naapurin johdon täydellisestä moraalikadosta ovat aika pelottavia. Hei! Mistä niitä maamiinoja saa ostaa? Entiset taidettiin räjäytellä pois Rovajärvellä, mutta ovatko edes panssarimiinat tallessa? Kai valtiolla vielä on sen verran luottoa, että lisää paukkuja ja puolustusaseita saadaan, kun meillä vielä tässä on jonkinlainen kansallisvaltio? 


***

Ei kommentteja: