10.3.2015

Hyvä Kari Rajamäki!

Demareissa on viime vuosina ollut harvinaisen vähän mitään kehumista. Varsinkin puolueen naisministerien rytmiryhmän kohellus on päätyvällä hallituskaudella ollut surkuhupaista seurattavaa muuten, mutta naurattanut se hupi on pelkästään poliittisia vastustajia.

Politiikan pitkän työrupeaman jälkeen vähemmälle jättävä Kari Rajamäki sentään torppasi ryhdikkäästi eduskunnassa paperittomien vieraidemme nostamisen terveydenhoidossa (nyt heti ja kiireesti) kantasuomalaisten rinnalle. Persujen Hanna Mäntylä kannatti Rajamäen esitystä.

Intrigöörin mielestä nykyinen käytäntö paperittomien maassaolijoiden kohtelussa on järkevä, kiireelliset terveystarpeet hoidetaan ja siinä se. Kantasuomalaiset eivät saa ulkomailla sen parempaa julkisen sektorin apua, jos välttämättä sitäkään, olivat henkilöpaperit kunnossa tai eivät.

Kotimaassa pienituloiset kantasuomalaiset ovat julkisten terveysjonojen hännillä ja siellä he pysyvät, koska joskus valmistuva sote-hallintouudistus taitaa vain nostaa rajusti kuntien kustannuksia. Erityisesti vanhukset ovat kaiken aikaa joutuneet kitumaan osin huonolla hoidolla. Suomalaisen julkisen terveyshoidon ovia ei todellakaan ole varaa avata ulkomaalaisille, monenlaisia haasteita riittää kotimaassakin.

Rahalla terveyshoitoa tietysti aina saa ja lääkäriin pääsee nopeasti halutessaan, vaikka ei olisi kipeäkään. Raha se tanssittaa monia lääkäreitä ja tietysti hoitsuja.

Hyvä Kari Rajamäki ja Hanna Mäntylä! 

Vihreä poliitikko voi kyllä olla minkävärinen vain, mutta aina se myrkynvihreä sävy sieltä pohjalta kirkkaassa valossa paistaa. Nyt vihreät ovat muka raivoissaan, eikä se ole intrigööristä lainkaan surku, se on vain hupaista.

Lisäyslinkki Rajamäen omaan myöhempään kirjoitukseen.

***
Ps. Demokratian vastaista on, jos ja kun kansanedustajat ovat vain omien puolueidensa nöyriä napinpainajia ja ministereidensä lakeijoita. 

Demokratian mukaista on, että kansanedustaja voi toimia itselleen ja omille äänestäjilleen tärkeissä asioissa järkensä ja omantuntonsa mukaisesti. 

Demokratia on Suomessa vääristynyttä etupiiriajattelua, usein hyvin outojenkin tarkoitusperien läpi runnaamista, missä äänestäjät halutaan pitää vain helposti höynättävänä vaalikarjana. 

Tärkeissäkään asioissa kansalta ei kysytä, eikä tosiasiassa kysytä edes kansan valitsemilta edustajilta. Eduskunnan äänestysnapit voisi hyvin siirtää puoluetoimistoihin, joihin suurimmista etujärjestöistä on suorat piuhat. 

Kansanedustajille voisi vain hankkia paremmat torkkupeitot ja pöyheämmät tyynyt, niiden vanhojen ja virttyneiden päikkäritarpeiden tilalle! Parasta ja kalleinta käsityötä niiden tekstiileiden tietenkin pitää olla. Kyllä kansa kustantaa!

Lisäys 11.3: Mielipiteitä puolueiden diktatuurista.


***

Ei kommentteja: