7.3.2015

Vauvoja pukkaa


Intrigööri on kuin tipahtanut tielle politiikan kökkötraktorista, kärryn perälautakin petti tämän onnettoman vaalikauden lopuilla, jolloin toivottomuus tihenee. 

Uusia vaaleja vasten tunnelma politiikassa, blogeissa ja keskusteluissa sakenee, mutta tällä tarkkailuasemalla on nyt pieni tauko. Ehkä se onnistuu, ehkä ei?

Euroopassa itketään vuosikausiksi pysähtynyttä talouskasvua, mikä ei toki koske lainkaan suurpankkiirien ja sijoittajien voittokulkua. Vastuullinen suurpankkien tukeminenhan on meidän yhteinen asiamme, la cosa nostra.

Yksi lukema on sentään varmasti kasvu-uralla: Maailman väestönkasvun mittarit raksuttavat jo 7,3 - 7,4 miljardin ihmisen paikkeilla. Tässä Worldometers -tilastot.

Vauvoja pukkaa ennätystahtia, tätä kirjoittaessa Suomen talviaika lähestyy puolta päivää ja pallolle on puksahtanut tälle syntymäpäivälle jo liki 200.000 uutta ihmistä. 

Onpa väestön liikakasvua tai ei, mutta vauvojen syntymä on aina iloinen juttu. Avarammin aateltuna ihmiskunta ei kuihdu, vaan jatkaa matkaansa pienellä pallolla äärettömässä avaruudessa, jonnekin, mutta aikamoista haipakkata kuitenkin.


***
Poliitikot ovat muka huolissaan suomalaisten alenevasta syntyvyydestä. Mitä siitä, sillä sellaiseen muutokseen on vain sopeuduttava. Väestön liikakasvu on maailman suurimpia ongelmia, vähemmällä porukalla pärjäisimme paremmin.



Ei kommentteja: