24.3.2019

Keväällä puolueet vihertävät rumasti



Vihertukisähköälyauto.
Suomalainen politiikka tapaa olla paavillisempaa kuin unioni- ja ilmastopaavit itse. Niinpä useimmat puolueet yrittävät olla niiin vihreitä, että.
Voi kysyä, mihin vihreää puoluetta enää tarvitaan, Saksassa ei enää paljon tarvita. Sähköautotkaan eivät ole mitään "puhtaita" kulkineita, eikä niitäkään toistaiseksi juuri tarvittaisi.

Kevään 2019 vaaleissa useimmat puolueet ovat keskittyneet vihertämään niin, että ilmastokin iltaisin punastuu. Ilmastouskovaiset poliitikot aikovat näemmä autuaasti unohtaa talven mittaan kansaa kuohuttaneet kotimaiset teemat. 

Sellaisia ovat esimerkiksi osin karmeaksi päässyt vanhustenhoito, työttömien turha tylytys, huolettomasti järkätty lastenhoito, sekä leväperäinen maahanmuutto pahoine seurauksineen. Oulun, ym. kuntien pikkutyttöjen kauheasta kohtalostakaan eivät poliitikot enää paljon pakise.

Oikeiston markkinafantastikkojen hehkuttama sote meni, kuten makukin. Taas paloivat hukkaan isot rahatkin. Se oli kuitenkin vain yksi suomalaisen poliittisen päätöstelyn huikean huonoista ja kalliista seurauksista viimeisten vaalikausien aikana. 

Lieneekö sitten kaikensorttisen kotoisen vihertävän sosialismin mahalasku Suomen seuraava Karjalan mänty. Sen kansa kaikki kärsinyt kokee vasta neljän vuoden päästä.

Lisäys 26.3: Antti Rinne köyhien tuloista pihalla kuin talitintti, Talouselämä.

***
Ja eikun äänestämään!? Vai meniskö vain kovimman vaalikohelluksen aikoihin ulos, katselis ja kuuntelis kevättä? Silloin ei ainakaan erehtyis  kannattamaan politiikan aiheuttamia tulevia kauheuksia.

Mutta komento takaisin: Ei se vanhalta onnistu, että liittyisin vain iloisesti lintujen keväthuumaan. Käyn minä taas äänestämässä. Koska perussuomalaiset näyttävät kooneen rivinsä järkevän puheenjohtajan johdattelemina, ääni menee sinne. Ehdokaskin on ollut jo pitempään katsottuna, mutta henkilöä en tässä rupee mainostamaan.


***

Tämän postauksen piti olla uusinta jutusta 22.11.2016, mutta alkukappale jo alkoi rönsyillä, joten laitan siitä aiotusta uusinnasta vain linkin. Heh.

Ei kommentteja: