14.4.2019

Tuulivoimaako ei enää tueta?


Vaalituloksia odotellessa sattui vastaan TS:n pikkujuttu (maksumuuri vastassa), otsikoitu niin, ettei tuulivoimaan tarvita enää valtion rahoja. Samanlaisia juttuja on kyllä näkynyt usein muuallakin. Tulee väistämättä mieleen tuulivoiman viherpesu, mutta eihän semmoinen olisi vastuullista faktoittelua?
Intrigööri ei ryhdy faktantarkastajaksi, sillä sellainen saattaisi jopa johtaa istumaan leivättömän pöydän ääressä myrtsin näköisenä. (Faktoja on!) En ala myöskään faktorin- tai traktorintarkastajaksi, enkä edes kauppakamarin tavarantarkastajaksi, eikä kyllä ole kysyttykään.

Fakta on kumminkin niin, että suomalainen veronmaksaja pulittaa kaiken muun veroiloittelun lisäksi poskettoman korkeita tuulivoiman tukiaisia vuoteen 2030 asti. Vielä toistakymmentä vuotta! Tämä koskee jo toimivia hankkeita, joita on toista sataa. Tuet maksavat verotettaville vuosina 2017 - 2030 arviolta jopa kolme miljardia euroa. 

Jotta ei sitä tarttis yrittää hämätä omillaan ajattelevia ihmisiä kirjoittelemalla suotuisasti vain niistä hankkeista, jotka on viime aikoina käynnistelty ilman, että niihin olisi haettu valtion tuulivoimatukea. 

Tuottajilleen hyvinkin hyötyisällä tuulivoimalla on toki muitakin kuin rahallisia haittoja tavan kansalaisille, mutta ei tarkistella nyt sellaisia faktoja. Enkä viittis  jäpättää sähkönsiirron kiskurimaksuistakaan. Suomessa on kyllä tehty ylen isoja ja hölmöjä energiaratkaisuja. Niitä ovat kyllä tehneet muutkin hölmöläiset kuin jotkut hurupoliitikot.


Linkki blogiin: Tehdäänkö Suomeen jopa 300 metrisiä tuulivoimaloita?


Linkki vanhaan huulivoimajuttuun.


***

Ei kommentteja: