6.11.2019

Räsäsestä taas tutkintapyyntö

Kansanedustaja Päivi Räsäsestä on tehty jo kolmas tutkintapyyntö, mikä perustuu hänen julkisesti esittämiinsä mielipiteisiin. En ole samaa mieltä homoista, enkä kaikesta muustakaan Räsäsen kanssa, mutta täysin samoin aatostelu olisikin aika erikoista.

Koska Suomessa on ainakin periaatteellinen uskonnonvapaus ja sananvapaus, jokaisella pitäisi olla oikeus uskontonsa tai vakaumuksensa mukaisiin ym.  mielipiteisiin ja niiden ilmaisuun. Vapaus joko on tai sitä ei ole. Sekin pitää muistaa, että sanankäytössä on oltava myös tolkku mukana.

Onkohan poliisia jo kuormitettu neljännelläkin tutkintapyynnöllä? 

Uusinnaksi menee taas:


Kuvat on sieppailtu Twitteristä.

Rouva presidentti

Vasta tänä aamuna (6.11.2019) varhain rupesin melkovallattomassa päässäni pähkäilemään sitä, miksi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen tekee niin kuin tekee mm. kansanedustaja Päivi Räsäsen tapauksessa.

No, sinne ne jäljet johtanevat, kuten usein, sylttytehtaalle. Tehtailijat ovat sieltä päin kotoisin, mistä ovat lähtöisin nykyhallituksen vihreät ja vasuripuolueet. Ensinmainitut ovat jo onnesta soikeena, koska he olettavat helpostikin nappaavansa Mäntyniemen seuraavan käyttöoikeuden.


Onhan tässä vielä aikaa siihen, kun pääsemme tai joudumme seuraavan kerran äänestämään presidentistä, kaiketi alkuvuonna 2024. Jo nyt on haistettavissa sellaista ilmastoa, ettei noista vaaleista tule pelkästään lällysti sukupuolineutraalit.


***

En tietenkään tiedä, miten herkällä korvalla valtakummallinen syyttäjä kuuntelee poliittista värinää vai kuunteleeko lainkaan. Minulla itellä kun on lekurien mielestä vain sellainen vanhan kansan eteisvärinä. Epäilen sitä vielä hiukan, syön kuitenkin siihen tautiinkin melko kalliita nappeja.

Voisi silti arvella, että kyseinen korkea virkahenkilö, se syytöstelijä, on päättänyt vaientaa esivallan pelolla pois ainakin kaikki vähemmistöryhmien kannalta ikävät ja kriittiset äänet.

Sellaisia inhoja ininöitä ovat mm. joidenkin oikeasti uskovaisten, sekä yleisesti mamutuksen arvostelijoiden äänet. EU-kritiikki on sekin sylttytehtaan taustavoimien mielestä pahempi juttu.


Vaan kuinka mahtaa käydä? Päivi Räsänen on seitsemännen kauden kansanedustaja, lääkäri ja entinen ministeri. Hänellä on paljon puoltajia. Ainakin Toiviaisen jälkimmäinen isku muka kristillisyyden syvään ytimeen tuottaa hyvinkin vahvan vastareaktion.


Tässä käy ehkä niin, kuten wanha kansa sanoi: Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään tai pyllyyn. Tässä tapauksessa lienee menty jo liian vanhoihin ja aika vähäpätöisiin asioihin. Syyttely ei kantane pitkälti?


***

Entä jos liika ahdistelu johtaa juuri päinvastaiseen tulokseen, mitä ehkä haluttiin? Vahva nainen presidentiksi olisi kyllä kova sana. Suomea sanotaan pikkujenkkiläksi ja meillä voi myös käydä räväkkä Trump-ilmiö, sellainen jysäri, mitä media on jo vuosia yrittänyt päivittäin turhaan, mutta sitkeästi  torjua.
  
Jospa me setämiehet ja tätinaiset sun muut äänestäisimme nuorempien tuella  presidentiksi kokeneen poliitikon Päivi Räsäsen, joka olisi vuonna 2024 siihen hommaan sopivan ikäinenkin. Politiikassa kaikki on mahdollista, kyllä kaikkien pitäisi jo se tietää! 

Hyvä ehdokas ja kansan nostattama voimakas protestitsunami, mikä muhii jo, muuta sitten ei tarvitakaan! Ylen rytmiryhmäkin joutuisi jo keskittymään enempi kotimaan vaaleihin?


***


Lukaisin äsken Päivän Byrokraatin 9.11. sananvapausjutun. Nyt tässä joutuu miettimään, voitaisiinko jonkin vanhan tekstin takia tekijää syyttää vielä joskus 15 vuoden päästä. Ei sitä voi tietää. Laki on laki, luki luki. Linkki Päivän Byrokraattiin.







6 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Ajatus Räsäsen presidenttiehdokkuudesta on mielenkiintoinen, mutta ennen vaaleja ehtii vielä virrata paljon vettä Vantaassa.

Nils- Aslak kirjoitti...

Olen aina kunnioittanut ja arvostanut Päivi Räsästä, vaikka en uskonnollinen olekaan. Siinä olisi perussuomalaisillekin sopiva ehdokas asettua kannattamaan, mutta ei tietenkään ensimmäisenä pyytää omakseen. Itse äänestäisin heti Päiviä!


Maria Ohisalo kävi heti arvostelemaan ja tuomitsemaan Suomessa erittäin arvostettua poliisia, kun nämä käyttivät tarvittavaa voimaa mellakoivia ja väkivaltaisia ulkomaalaisia vastaan. Nuo vihreiden feministien piirit ovat pienet Kalliossa ja siellä ovat ehkä ohisalot ja yleiset syyttäjät samoissa pöydissä sopineet Räsäsen ja kristinuskon tuhoamisesta.

Ulla Appelsiinilla oli hyvä kirjoitus tuosta Mäntyniemen "pesänjakajasta".

intrigööri kirjoitti...

Vuosia sitten moitiskelin Räsästä, koska toivoin, ettei kristillistä valtakirkkoa romutettaisi Suomesta. Aina kun Räsänen avasi suunsa homoista, kirkon riveistä läksi rykmentti jäseniä ja maksajia.

Nyt alan olla sitä mieltä, ettei tuommoisella lööperikirkolla paljon mitään teekään. Ev.lut. kirkko on kuin tuuliviiri talon katolla. Islamia tuntuvat jotkut tietämättömät siellä pitävän jo parempana kuin omaa kirkkoaan, sellainenkin puhe on omiin korviin sattunut.

Kyllä Päivi Räsänen osaa nielaista jyrkimmät mielipiteensä tarvittaessa, niin osasi jo ministerinäkin. Jos tuo sattuisi olemaan ehdokkaana pressaksi, hyvin voisin äänestää. Iso prostestiaalto syntyy kyllä politiikassa, se lienee selvää.

Itse en syrji sukupuolivähemmistöjä, jos en ihailekaan. Jos joku on vaikka viimeisen päälle puiden halailija ja etsii oksanreikiä, niin siitä vain. Niin kauan melkein kaikki käy, kunhan ei tehdä toisille ihmisille tai eläimille pahaa.

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Päivi Räsänen olisi Suomen ensimmäinen naispresidentti, joka ei ole feministi, jos hänet valittaisiin.
Kannatuksen kannalta saattaisi olla parempikin, että hän saisi tuomion, vaan en nyt tiedä, onko siitä sitten lailliseksi esteeksi presidentin virkaan.
Nukkuisin yöni varmaan aika rauhallisesti, jos rouva Räsänen olisi pressana. Vähän enemmän ulkopoliittista kokemusta olisi toki hyvä lisä, mutta eihän sitä Elisabethilläkään ollut, vaikka melkein valittiin.

intrigööri kirjoitti...

Kummallista se olisi, eikä sopisi eurooppalaiselle oikeusvaltiolle, jos raamatun siteeraamisesta saisi vaikka sakot. Kuinkas papeille ja tuhansille muille kävisi, julkisestihan hekin ovat sanaa julistaneet, kuka missäkin? Pitäisi kai tarkistaa, mutta luultavasti pieni rangaistus ei estäisi Räsäsen presidenttiyttä, lähtölaukauksen vaalikisaan se saataisi antaa.

Elisabethia minä äänestin aikoinaan, koska katsoin, että pressasta oli silloin tullut lähinnä valtion ensimmäinen edustushenkilö. Pidin Lissua sellaiseen hommaan parempana kuin sittemin EU:ssa tuplalautasia vaatinutta Maraa. Kavereilta sain haukut, koska ne luulivat vielä, että pressat ovat Kekkosia tai vähintäänkin Manuja.

Femakkoa tai vihervänkyrää en haluaisi pressaksi. Uskovainen tolkun nainen olisi paljon parempi presidentti meille suomalaisille. Suomen särkijöitä ei siinä tarvitse miellyttää.

intrigööri kirjoitti...

Koska taviksetkin saa vielä sanoa julki jotakin ilman sensorinviraston etukäteisleimaa, olen sitä mieltä, että presidenttikautta voisi lyhentää. Viisi vuotta ja enintään kaksi kertaa. On siinäkin jo kakkua kerrakseen.