1.11.2011

Kaikkien populistien äiti

Ministeri Maria Guzenina.
Luin aamulla Savon Sanomista eli Mullikasta, että ansioitunut peruspalveluministerimme Maria Guzenina-Richardson (sdp) oli kertonut Keskisuomalaisen haastattelussa, että demarit olisi valmis poistamaan terveyskeskusmaksut ENSI hallituskaudella, mikäli puolue on silloin hallituksessa. Hieno homma!


Siis terveyskeskusmaksut saattaisivat ehkä kukaties mahdollisesti vaikka poistua hallituskaudella 2015 - 2019, jos ihmiset älyäsivät edelleenkin äänestää tarpeeksi paljon demareita. Voiko populismia tuosta enää paremmaksi laittaa? Kyllä kai nyt populistiksi alvariinsa soimattu Timo Soini persuineen kalpenee, sillä Maria pisti nyt lajissa pohjat.


* * *
Viime päivinä on ihan huolestuttanut, kun Päivän Hakkaraista ei ole löytynyt yhdestäkään läpyskästä. Teuvo on nähtävästi sulkenut sanaisen samponsa. Tänä aamuna kuitenkin helpotti, sillä nämä aamuisin ilmaantuvat iltapäivälehdet kertoivat, että Hakkarainen oli ollut lauantai-iltaa istumassa kotikulmiensa baarissa. Sairaslomalla. Oho!


Nettiversiossa ei kuitenkaan kerrottu tämän järkyttävän tapahtumasarjan yksityiskohtia. En aio ostaa noita lehtiä edes Suomen tunnetuimman poliitikon, Viitasaaren sahurin takia. Roskikseen on muutenkin paperia kannettavana. Jääköön äärimmäisen karmeat tosiasiat suosiolla tietämättä.


* * *
Aamun ja eilisenkin uutistarjonnassa persut on taas kytketty kahjoihin uusnatseihin. Sillä lailla. Joku entinen varavaltuutettu oli kai hakenut tuommoisen epäilyttävän liikkeen jäseneksi. Olipa sellaiseen tekoon ryhtynyt myös eräs kansanedustajan avustaja.


Mitä tuohon nyt sanoisi. Aikuisilta ihmisiltä voi edellyttää jonkin sortin harkintakykyä ja varsinkin, kun he toimivat politiikassa ja pyrkivät hoitamaan yhteisiä asioita. Onneksi näitä hakijoita ei sentään lie kelpuutettu jäseniksi kyseiseen järjestöön.


Intrigööri ei natsipökäleitä fanita, olivat ne minkä värisiä hyvänsä, mustatakkeja, vihreitä tai punaisia. Pienistä arkipäivän aatuista ja joosefeista on jo liikaa kokemuksia. Suomalaisessa politiikassa ei moisia otuksia oikeasti liene. Jos on, pois he sieltä joutavat. 


***

Ei kommentteja: