22.4.2012

Eliitti hyökkää

Poliittinen eliitti pystyttää
monenlaisia toteemeita.
Perussuomalaiset ovat edelleen pitkä piikki hallituspuolueiden paksussa nahkassa.  (Nahka on se korruptioläskin päälliskerros.)  

Hallitseva poliittinen kerma yrittää puudelimedian yhä rajummalla tuella hajottaa jytkypuolueen rivit ampumalla vaikka haulitykillä yksittäistä sorsaa. Sorsaksi kelpaa kuka vain, joka on jotenkin liitettävissä persuihin ja sattuu julkisesti hymisemään jotain muuta kuin eurohymniä tai ihanan monikulttuurisuuden ylistyslaulua.

Vanhanaikaista tässä yritetään, se on selvä. Kun persuja ei saada hajalle, eikä puolueen kannatus romahda riittävästi kunnallisvaalien alla, vaikutetaan ihmisten mielikuviin. Vaikuttamisessa paras ase on se osa mediasta, minkä härskiydellä ei enää ole rajoja. Kirjoitin äskettäin huussinseinistä, mutta nyt journalismin tasoa tiputetaan jo sinne alle, pökäleosastolle.

No, itsensähän nuo tuossa mollaavat, nuo ryökäleet, jotka ovat valmiita ratsastamaan vaikka norjalaisella joukkomurhaaja Breivikillä ja sen saman mielipuolen uhreilla. Intrigöörin maalaisdiagnoosin mukaan moisen hourehtivan murhamiehen täytyy olla pahasti järjiltään, sanokoot kallonkutistajat ihan mitä vain.

***
Perussuomalaiset halutaan siirtää politsauruseliitin mielestä halveksittavaan marginaaliin, Euroopan oikeistopopulististen liikkeiden "epämääräiseen" joukkoon. Kansallismielisyyden nousun takana muualla ei välttämättä kuitenkaan ole oikeistolaisuus, vaan EU:n omat toimet. 

Pienissä Euroopan maissa nähdään, että itsenäisyys valuu vääjäämättä Brysseliin ja mikä on vielä pelottavampaa - suurpääomalle. Kansallisten arvojen ja yhtenäisyyden korostaminen on luonnollinen ja terve reaktio ulkopuolisiin uhkiin. Eurokin on kaikille varttuneemmille ihmisille vieläkin vieras valuutta. 

Tämä taisi alkaa jo kauan sitten, onko siitä jo kymmenen vuotta, kun Itävallan vapauspuolue menestyi vaaleissa sosiaalidemokraattien kannalta liian hyvin. Niinpä demokratian periaatteet unohdettiin (vaihteeksi) kokonaan EU:ssa ja Itävalta yritettiin eristää kokouksista ja päätöksenteosta.

Perussuomalaisuuden juuret eivät ole missään oikeistopopulismissa, vaan syvällä pientalonpojissa ja muussa vähäväkisemmässä väestössä. Isommat isännät ovat yleensä kepulaisia ja oikein isontalonjästit  kokoomuslaisia. Aikojen saatossa smp:n / persujen puoluekuva on muuttunut yhä urbaanimmaksi ja kannattajia on tullut niin vasemmalta kuin oikealta - ja kepusta.

Ja sekös kaupungeissa vanhastaan valtaa pitäneitä puolueita ketuttaa. Nämä todellisen kansanvallan viholliset tekevät parhaansa nujertaakseen viimeisenkin vastuksen euro-onnen ja globalisaation riemujen tieltä.

Vastus muodostuu Suomessa lähinnä vain perussuomalaisen liikkeen kannattajista. Kepulaisissa  on vanhaa vastustusta, mutta sen ehkä selvin edustaja, Väyrynen, taitaa jäädä taas puheenjohtajakisassa vain yhtä maaseutukierrosta viisaammaksi. Tulevaisuudessa hallitukseen päästessään kepu heittää eurovastaisuuden jälleen pottukuoppaan piiloon.

Puheenjohtajana tiukka, mutta luullakseni ihmisenä aika joviaali Soini antoi eilen madonluvut poliittiselle piilokorruptiolle. Puolueiden kannatus vaihtelee, gallupit heittelevät, mutta persut ovat tulleet suomalaiselle puoluekartalle siellä pysyäkseen. Rakit räksyttävät, mutta muulikaravaani kulkee, kompuroi, mutta kulkee.

***
Kiinalaiset ovat muuten jo pitkään tutustuneet velkakriisin rampauttamaan Eurooppaan. Islannissakin päästään kai nauttimaan kiinalaisesta pääomasta ja osaamisesta. Kunhan tässä Suomi on muutaman vuoden päästä oikein kunnolla rähmällään, pääsemme ehkä mekin nauttimaan idän ihmeistä. Kiinalaiset tehnevät silloin meille sitä samaa, mitä mm. Enso nyt puuhaa siellä Kiinassa eukalyptusten kanssa?

Jäämmekö vielä Suomessa vähemmistöön, me tsuhnat? Tuskinpa vain. Meillä on vielä jäljellä tervettä suomalaisuutta ja oikeaa isänmaallisuutta, joka ei vieraita syrji.  Vielä se kelkka kääntyy. Etelän metiasta en tiedä, moraali siellä ainakin ratisee jalasten alla.

Suomi on vielä oikeasti hyvä ja ystävällinen maa. Täällä ei asu natseja. Rasisteja on meillä kai suunnilleen saman verran kuin kaikissa muissakin maissa. Perinteisiäkin arvoja kunnioittavien  suomalaisten joukossa ei vain tykätä syöttiläiden sanelusta. Meillä ajatellaan omalla päävärkillä. Jos sitten huomaamme olevamme väärässä, myönnämme sen vaikka hampaita kiristellen ja korjaamme kurssia.

Tänään on googlenkin mukaan Maan päivä. Silloin se on myös isänmaan päivä! Olinko taas tuhma? No vähän vain.


* * *

Ei kommentteja: