19.4.2012

Pyhitetyt poliitikot

Buddha ja Jeesus.
Jos Jeesus ja Buddha päättäisivät ilmaantua hirmuisella jysäyksellä yhdessä maan päälle ja pienessä Suomessa, heidät tietysti valittaisiin eduskuntaan kesken vaalikauden lisälistalta taivaalliset merkkihenkilöt ja heidän tärkeimmät seuraajansa.


Niin ei pitäisi kuitenkaan tehdä, sillä kummallakaan inkarnaatiolla ei ole mitään tekemistä maallisen politiikan kanssa. Suomalaisen puolueiden ja etujärjestöjen hallitseman politiikkojen pallotteluseuran lannistava, samaistava ja dementoiva vaikutus on kyllä suorastaan ylimaallinen. 


Puolen vuoden kuluttua nuo jumaluudet astelisivat alas Arkadianmäen bunkkerin isoja portaita äitellen keskenään jostain kehysriihestä, talouskurista, kestävyysvajeesta, eurobondeista ja muista semmoisista sukupuolineutraaleista asioista.


Maallisella ja kansallisella tasolla näemme tämän nyt selvimmin persuista. Vuosi sitten päätösbunkkeriin valittiin 39 reipasta taviskansalaisten edustajaa, joka aikoivat tehdä parhaansa valitsijoidensa hyväksi. Moni heistä ajatteli silloin mielessään, että huispa vaan noista muista!


Tänään ainoastaan muutamat harvat paatuneimmat persujen edustajat ovat sinnitelleet ja pitäneet pintansa. Siunatun suvaitsevaiston pahiksilla eli pirullisilla persuilla on eduskunnassa välillä henkisesti seuranaan vain pari vanhan ajan änkyräkommaria, jotka kieltäytyivät siunaamasta omassa puolueessaan kokoomuksen ryhmäkuria ja syömästä demokraateilta kiellettyjä hedelmiä.


Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asut. Ja sen lauluja laulat, kenen laskuun syöt. Ja myös olet sitä mitä syöt! Tämmöistä jumalatonta menoa on täällä tänään, pyhiä inkarnaatioita odotellessa.

***

Paljon myöhempi lisäys: 

Intrigöörilläkin alkaa olla äänestettävät vähissä, kun viitisen vuotta on kulunut suuresta jytkystä. Jytky oli sinänsä hyvä asia suomalaisessa poliitikassa, mutta persuillekin on maallisen vallan suurissa saleissa käynyt, kuten Jeesukselle ja Buddhalle kävisi.

Onneksi nuo aiemmin mainitut ikuiset merkkihenkilöt ovat pakosti sen verran viisaita, etteivät he osallistuisi ikinä puoluepolitiikkaan. Jos osallistuisivat, jättäisin aikanaan ikuisuuteen siirtymisen väliin, jos saisin valita. 

No ehkä pitää vain tyytyä siihen, ettei Jumala välitä, eikä piru hättäile. 

***

Ei kommentteja: