20.9.2012

Joona ja Osama, kuuluisat sukeltajat

Joutuiko Osama Joonan lailla
ison kalan vatsaan?
Maailman taruaarteisto elää ja voi paksusti. Saduissa ja taruissa aika tai sankareiden syntyperä eivät merkitse mitään, ihonväristä tai maantieteestä nyt puhumattakaan. Totta ja tarua hämmentävät isolla kauhalla sekaisin sekä kallis kotoinen yleisradiomme että Holly-ja Bollywoodin elokuvien tuottajat. Kiinalaisperäisten elokuvien tekijät eivät jää ainakaan huonommiksi.

Kaiken maailman saduston ja taruston kaupallistaminen on nk. sivistyneessä maailmassa jokseenkin sallittua "taidetta". Jyrkempää on itänaapurissa, jos siellä erehtyy arvostelemaan sikäläistä tarustoa vieläpä sen pyhällä paikalla, sitä ei katsota taiteeksi.  Hieman takapajuisemmassa maailmassa, se kehityksen pysähdys siellä on tietysti täysin länsimaiden syytä, rappeutuneiden länsimaiden rienaaminen on suorastaan suositeltavaa. Rienaus voi olla myös avointa väkivaltaa.

Noissa takapajuloissa ihmisillä on kyllä paljon ongelmia, koska siellä raha- ja valtaeliitti syö aina kansan pöydästä. Julmia valtiaita joutuu arvostelemaan aina oman henkensä kaupalla, joten lienee turvallisinta moitiskella vain länsimaita, joissa toistuvasti loukataan takapajuloille pyhää taruaarteistoa.

Länsimaissa paheksutaan tuon uskonnon kaltaisen taruaarteiston normien tuomista lakeina nykypäivään. Lännen "ristiretkeläiset" myös julkaisevat ilkeästi pilakuvia aiheista ja taruolennoista, joista ei saisi lainkaan julkaista mitään kuvia. Koska yhden uskonnon taruista halutaan tehdä ankarat lait kaikille maailman kansoille, kuvien julkaiseminen aiotaan aluksi  kieltää  kaikissa moraalisesti ränsistyneissä länsimaissa ja muissa vääräuskoisten asuttamissa maissa.

Kynä on sapelia vahvempi

Takapajuloiden tavoilla ja opeilla on vissit kannattajansa myös länsimaissa, joissa oikeiden pilapiirtäjien asema on tehty tukalaksi ja rajoittuneeksi. Piirtäjän tai kirjoittajan kynä  voi olla todella miekkaa tai sapelia vahvempi. 

Jos piirrät kuvan eräästä profeetasta tai jopa hänen taivaallisesta esimiehestään ja julkaiset sen peräti lehdessä, uhkana on parturointi kaulaa myöten, vielä vuosienkin kuluttua. Pilailu ei ole lieventävä juttu, päinvastoin. Moisesta häväistyksestä seuraa fatwoja profeetan johtavilta seuraajilta ja ne otetaan aina tosissaan. Kosto elää ja kaikki muutkin vanhat tavat.

Uskonnolliset julistukset eivät ole tyhjiä poliittisia lupauksia, kuten meillä. Ehkä Suomen sikspakkihallituksenkin kannataisi ottaa jyrkempi tyyli? Jos ette usko, fatwaa pukkaa! Ai niin, mutta siten meillä on jo tehdään. Meillä omaan pesään saa aina pissiä, myös oma valtauskonto on tyyten suojaa vailla. Sen sijaan tietynlaisten tapajuloiden uskonnollinen ja rauhantahtoinen taruaarteisto on ankarien rangaistusten uhalla kokonaan rauhoitettu. Ja se jälkimmäinen on kirjattu lakeihinkin.

Onneksi intrigööri on onneton piirtäjä. Huumori ja ideat ovat joskus huononpuoleisia, mutta jotain pitää julkaista, jos meinaa blogia pitää ja kun sellainen puuhastelu on vielä sallittua. Tällä kertaa on jätettävä profeetta piirtämättä, kun ei ole hyvää ideaa. Eikä olisi profeetan arvolle sopivaa, jos pilapiirros ei olisi laadukas. Jokin roti sentään.

Joona ja Osama - mereen heitetyt


Joonalle saattoi käydä näin?
Mennä iltana intrigöörin päähän putkahti jostakin syystä täkäläisen aavikkouskonnon profeetta Joona tai Joonas, jonka kerrotaan joutuneen laivasta mereen heitetyksi ja sitä tietä valaan tai jonkin ison meripedon vatsaan. 

Tuo meripeto ei kuitenkaan ollut nälissään tai sillä tosiaan oli hampaiden sijasta hetulat, sillä Joona päätyi elävänä valaan mahalaukkuun. 

Jahven lähettämä otus tai kala (ehkä avaruusalus) isoine mahoineen ui kolme päivämatkaa mereltä takaisin Luvatun Maan rantaan ja Joona lensi laattana hiekalle.

Jahven kovaa käskytystä laivalla karkuun livahtanut profeetta Joona itki ja uskoi kerrasta. Joona tallusteli sandaalit litisten takaisin Niniveen ja käännytti siellä suit sait koko kaupungin irstailevan porukan uuteen totiseen uskoon. Asiassa auttoi sekin, että kaupunkilaiset katuivat kovasti syntejään, paastosivat ja pukeutuivat säkkeihin, jolloin Jahve säästi heidät tuhoavalta vihaltaan. Sodoman ja Gomorran syntisille kävi paljon huonommin.

Tästä voimme mekin ottaa opiksi, kannattaa aina uskoa, mitä ylhäältä EU:sta käsketään! Meillähän on oma julistajakin, se poprikohvi, jolla on Suomessakin paljon totisia seuraajia. Ennen Suomessa oli ns. kotiryssiä, nyt on enempi kotibryssiä. Meistä monilla on siis edessä laihis ja kirppiksen rytkyihin pukeutuminen. Säkillä ei tarkene.

Mutta kuka tuhmis olisi nykyaikana joutunut saman kohtalon uhriksi kuin Joona? Eivät ainakaan kiinni saadut somalipiraatit, jotka on yleensä vapautettu sotalaivoista veneisiin lähellä rantaa. Suomen laivaston lippualuskin kävi toteuttamassa tällaisen operaation. Miinalaivamme sai kuin saikin ajamalla kiinni piraattien emäaluksen, mikä sitten komiasti tykillä räiskittiin reikiä täyteen ja uppeluksiin.

Mutta Joonalla on ainakin yksi nykypäivien kohtalotoveri. Osama bin Laden. Tätä islamistiterroristien ihailemaa sheikkiä pidettiin kotipiireissä melkein profeettana. Lännessä Osamaa sanottiin synkimpien pahiksien isäksi, terroristiksi ja länsimaisen elämänmenon virallisten tukipylväiden, vapauden ja demokratian, pahimmaksi uhkaajaksi. 

Miten vain, mutta monia väkivaltaisia tekoja suunnitellut ja rahoittanut ökyrikkaan suvun vesa, Bushienkin perheen entinen kamu,  Osama koki lopulta karun kuoleman. Suuren Saatanan lähettämä iskuryhmä rikkoi kotirauhan, minkä silloisen kotimaan tiedustelupalvelu turvasi taitavasti vuosien ajan. 

(Kukahan kuittasi Osaman löytämisestä luvatut vihjerahat, ne kymmenet miljoonat taalat. Oliko tapporaha vielä erikseen? Joku ne palkkiot varmaan sai, mutta sitä kannattanee kehuskella vielä vähemmän kuin lottovoittoa.)

Koska tässä blogissa on nyt kysymys saduista ja taruista, intrigööri koettaa uskoa sen virallisen version, että Osama -vainaa pudotettiin sotalaivalta lyijylaatikossa syliin syvän meren. Ploiskis! 

Yhä lailla voisi olettaa, että Allun ja Mussun lähettämä meripeto (tai alienien alus) nielaisi Osaman saman tien pyhään pötsiinsä. Osamalle tuli ehkä merestä ylimaallinen pelastaja, eikä siellä paratiisi-taivaassa haittaa yhtään, vaikka maan päällä olisikin tullut nappia otsikkoon. 

Vaikka Osaman merihaudan sijainnin piti jäädä tuntemattomaksi, kuten Gaddafinkin kuopan Libyassa, ei se pitkän päälle onnistu. Vielä joskus tuo mystinen meripeto puklaa Osaman sopivaan paikkaan jonkin oikeauskoisten maan hiekkaisella rannikolla. Everstikin karistaa hiekat silmiltään ja liittyy ylimaalliseen armeijaan.

Maan kamaralle palautuksen paikalle pystytetään sankarin alkuperäisten kollegoiden eli   öljysheikkien rahoilla ainakin satametrinen mustasta marmorista tehty kultakoristeinen obeliski. Osamasta tulee ehkä yhtä palvottu henkimaailman hahmo kuin monista islamin pyhistä miehistä.

Valaan tai meripedon vatsaan joutunut länsimaiden vihollisten sankari Osama bin Laden palaa satuolentona johdattamaan seuraajiaan soihdun lailla. Nämä seuraajat eivät hellitä ennen kuin Suuri Saatana länsimaisine demoneineen ja kaikkine apulaisineen on kukistettu ja ikuinen rauha vallitsee kalifaatissa koko maanpiirin yllä. Sen pituinen tämä.


* * *

Ei kommentteja: