2.10.2012

Ei pankkeja, eikä poliisia


Pankkeja ei saa eurokonttorinjohtaja Liikasen työryhmän mukaan pilkkoa, vaan niiden pitää perustaa perinteistä  suurkeinotteluaan varten erityiset ja erilliset yhtiöt. Jos pankit pilkottaisiin, ne eivät enää voisi tarjota asiakkailleen monipuolisia rahoituspalveluja, kuten kuvassa.

Suomi ottaneekin EU:n mallimaana pikavauhtia käyttöön rahoitusmarkkinaveron ainoana valtiona Euroopassa. Pankit eivät sellaisen eheyttämisen jälkeen tietenkään voisi käyttää talletuksia tai omia pääomiaan omien sijoitusfirmojensa tukemiseen. Eivät tietenkään. Sijoituspankkiirithan eivät ole erityisen kekseliästä porukkaa.


No, pian Suomessa ei ole enää pelkoa edes kannattavasta pankkitoiminnasta, eikä mistään rosvokapitalismista, kun vippaamot siirtävät toimintojaan muille maille vierahille, kuten niiden suurimmat asiakkaatkin. Verkkopankkihan ei rajoja, eikä veroja tunne. 


Sijoituksilla ja euromailta verovarojen lahjoituksina kerätyt pankkien sijoitustuotot, ne biljoonat onkin jo aikoja sitten ulkoistettu ja hajautettu maailmalle veroparatiiseihin.


Muu yritystoiminta Suomessa valmistautuu edelleen maata kaatavaan lamaan rajuilla irtisanomisilla tai kitisee pienyrittäjien tavoin siitä, kun työntekijöille pitää maksaa, eikä päinvastoin. Valtiokin korvaa tukityöllistämisen haittoja ja vaivoja ihan liian kitsaasti. On se kyllä väärin!


Supisuomalaisessa osuuspankissa jäädään sitten sutimaan köyhien tiliasiakkaiden kantamia hiekkoja lattioilta. Toinen tärkeä toimi on tulonsiirtojen jakaminen tuulipukukansalle. Niin oikke! Tallinnan uusi osuus-sijoituspankki kyllä porskuttaa, kuten myös siellä toimivat pikavippaamotkin gangsterikorkoineen.* * *
Meille tavallisille kaasupedaalin tallaajille tärkeä uutinen on myös Liikkuvan Poliisin lakkautus. Kaikki poliisit tarvitaan rapajuoppoja säilöön raahaamaan, kauppoihin myymälärottia jahtaamaan ja nettiä kyttäämään. Poliisipomoja toki riittää palatseissaan, missä heillä on aina paljon tärkeää tekemistä.

Poliisi ei ehkä liiku, mutta liikenne on jatkossa sitäkin vauhdikkaampaa. Lisää vapautta nelipyöräiselle kansalle iloiseen 70-luvun alun tyyliin! Vain peltipoliisi tarkkailee, mutta kukapa siellä baanalla enää omalla kaistallaan kestäisi, kun on vauhtia kallossa.


* * *
Radiossa kerrotaan juuri, että siellä jossain ruuhkasuomessa päin kaupunki ottaa perheväkivallan (tuttuun nykytyyliin) hanskaan lakkauttamalla tyyten turvakodit. 

Hakatuista äideistä tai murjotuista isistä ei taida sitten olla niin väliä, koska lapset voidaan aina ottaa huostaan, eikä se maksa paljon, ei ainakaan laitoksessa. Oikeasti lasten huostaanottoja on tehty järkyn paljon!

Sossun henkilöstöllä pitää kuulema olla riittävä tietotaito ja osaaminen näihin asioihin. Sossutantat ja -papat treenaavatkin ahkerasti jo ahkerasti salilla asiakkaiden kohtaamista. Nääs kun poliisiapua ei ole enää helppo saada.


* * *


Ei kommentteja: