28.10.2012

Rötky tuli


Jytky, hötky, sätky, lötky, mätky, lätky, pätky, rötky, pötky, mötky...

Mikä se näistä on, kun perussuomalaiset reilusti tuplasi kannatuksensa viime kuntavaaleista? Ehkä sopiva nimitys olisi rötky eli rökälevoitto? 


Jööti on Arhinmäen ihan itse keksimä verbaalituote ja pysyvä tekijänoikeus sen pukkaamiseen lienee vasemmistoliitolla. 


Vaalien valopilkku oli vasurien henkisen sisarpuolueen vihreiden hiljaa hiipuminen kautta maan  eli nuuskamuikkusen värinen nuttu tuulettui joka paikassa? Toki suurimmissa kaupungeissa vihreät eivät pahemmin putoilleet itulaatikosta.


Järkyttävää vaalien tuloksia katsellessa on se, että huolimatta kokoomuksen viime kuntavaaleihin nähden kärsimästä tappiosta, se on yhdessä villakoiriensa vihreiden ja ruotsalaisten kanssa vaarallinen vallankäyttäjä monissa kunnissa.


Yksityistäminen, julkiselta puolelta maksettujen yksityisten voittojen verojen  kierto ja suoranainen harmaa talous ovat siis edelleen valtakunnassa suuressa suosiossa. Mutta eivät ne bisnesdemonien puuhat enää ihan purematta läpi mene.


Jos ja kun kuntien palvelutuotanto ränsistyy, se on sitten aika monien äänestäjien tahto. Puolet porukasta ei edes viitsi välittää asioista, koska he eivät vaivaudu äänestämään. Siinä sitä onkin vakaville politiikan harrastajille paljon pohtimista.


Jytky sai arvoisensa jatkon. Perussuomalaiset on nyt pysyvästi vahva vaikuttaja myös kuntatasolla, mistä heitä ei enää jöötijuttuja puhumalla nujerreta. 


Kunnissa kyllä työtä kyllä riittää, toivottavasti myös eri puolueiden oikeaa yhteistyötä vaikeissa ratkaisuissa. Yhteistyötä voisi tehdä ainakin kepun ja demareiden kanssa! 


Ei kai persutkin halua kokoomuksen puudeliksi, kuten vaalien alla on höristy. Kokoomus ei sentään ole niin vahva puolue. Kunnissa on nyt kolme suurinta puoluetta melkein tasapäin, joten kumppaneissa pääsee valitsemaan.


Elämme monin tavoin pimeitä aikoja, mutta ei masennuta. On enää puoli vuotta ja kevät! Seuraaviin eduskuntavaaleihinkin on aikaa enää reilut pari vuotta, mikä on lyhyt aika politiikassa. * * *

Ei kommentteja: