20.10.2012

Suomelta yli 7 mrd tullit EU:lle

Tullimiehet.
Kommentoin äsken Ruukinmatruunan blogikirjoitusta ja laitan siitä kommentista lisukkeineen omankin postauksen:

Piti oikein tarkistaa, tilitetäänkö Suomessa kerätyt tullimaksut tai verot EU:lle. Näin on, mutta valtio saa ihan itse pitää nejänneksen. Onpa muuten hirmu iso EU-vero, mistä ei paljon puhuta. Tässä kopsu tullin sivuilta:

"Suomen tulli kantaa kansallisia sekä Euroopan yhteisön harmonoituja veroja ja yhteisön tulleja ja maatalousmaksuja. Tullin kantamat verot ovat pääosin tavaraan liittyviä veroja, jotka perustuvat tavaroiden ominaisuuksiin kuten esimerkiksi niiden nimikkeeseen, alkuperään ja arvoon. Tuloihin ja pääomaan liittyvät verot kantaa Suomessa Verohallinto. 

Tulli tilittää kantamansa verot suoraan valtiolle. Tullimaksut tilitetään EU:lle ja niistä saatava 25 prosentin suuruinen kantopalkkio Suomen valtiolle. Tullin kantamien verojen yhteisarvo vuonna 2011 oli 10,5 miljardia euroa." 

Linkki tullin sivuille.

Missä EU, siellä riistäjä! Poliittisten johtajiemme mielestä tämä tämmöinen on tietysti luonnollista ja itsestään selvää. Pikkujuttu kai?

Mutta intrigöörikin on nykyisin ihan itsestään selvä mies.  Selväjärkisestäkin ehkä menisi, jos pitäisi leipäläpensä kiinni julkisilla paikoilla, eikä kirjoittelisi levottomia postauksia? Ai, mutta eihän tämä ole kritiikkiä, vaan tosiasian toteamista ja sen asettamista yleisön saataville julkisessa välineessä eli blogissa.


* * *

Ei kommentteja: