11.2.2014

Kauas kanisterit karkaavat

Tänään Euroopan 112-päivänä on syytä todeta, että vaarojen ennakointi on hyvästi hanskassa joillakin Kataisen kuusikkohallituksen ministereillä. Eipä aikaakaan, kun voimme todeta, että kauas kanisterit, eikun ministerit karkaavat.

Kun kaikki menee hallitukselta kunnolla kuusikkoon niin, että kägösetkin tippuvat puista, on ministereillä parasta olla kunnollinen varasuunnitelma. Hätätie vie tietysti Prysselikseen, missä pankkiiriunionin tietäjät alati taikajuomaa keittävät ja lihaisia patoja hämmentävät.

Hyväntahtoiset hömelöt Suomessa tietysti äänestävät parhaat fantsuilijansa EU:n parlamenttiin. Stubbihan sinne menee, jotta hevonkakka pölisee ja kai Virkkunenkin. Oikein paljon tervemenoa vain! 

Hallituksen täti tomera eli Kyllönenkin hyvin sinne Belgian ja Ranskan laulumaille joutaisi, mutta saapi nähdä, nouseeko katajainen kansa tarpeeksi takajaloilleen.


Mielenkiintoisinta on, minne käy Kataisen tie. Voipi olla, että pääkanis.., eikun ministeriäkin viedään unionin komissaariksi ennen kuin käen munat kunnolla kuoriutuvat tänä keväänä pienten lintujen pesissä. Katainen on ilmoittanut, ettei hän sentään komission ylikomissaariksi halua, tiedäpä sitten. 

Mutta hyvinhän tässä Jyrkille käy! Miten sitten käy meille, jotka jäämme tänne susirajoille velkakuormiamme ruikuttamaan? Kauas herrat karkaavat, mutta kansa kaikki kärsinyt vain jälkehensä jää.


Käki on kumminkin sopiva nimikkolintu EU:lle, joka munii toisten ja erityisesti pienten jäsenmaiden lintukotoihin ja pesiin. Käenpoika tuuppii pikkutipujen omat munat ja poikaset pesästä pois ja pistelee nokkaansa kaiken, minkä pikkuvanhemmat jaksavat sille kantaa.

***

Intrigöörin postauksissa on joskus kevennystä ja loppukevennystä kohtuullisesti tai ainakin sellaista yritystä. Nyt on laitettava tähän loppuvakavoitus eli linkki Euroopan 112-päivän sivuille.


***

Ei kommentteja: