22.2.2014

Keskustan kolmet rattaat

Verkkouutiset valistaa lukijoitaan kokoomuksen kansanedustaja Janne Sankelon suulla. Sankelon mielestä keskustalla on eurovaaleissa peräti kolmet rattaat. Yksillä rattailla istuu politiikan Iki-Paavo Väyrynen, toisilla kieseillä töröttää EU:n uskollinen äänitorvi Olli Rehn ja kolmansien hevospelien kyydissä keikkuu kepun koko europuolue ALDE.

Kokoomus kuulema haluaa sellaisen eurounionin, mikä vahvistaa suomalaisten taloudellista hyvinvointia, henkilökohtaisia vapauksia ja turvallisuutta. Sellaiset tavoitteet edellyttäisivät tiiviimpää yhteistyötä unionin kanssa joissakin asioissa ja toisissa taas vahvempaa kansallista vastuuta. 

Kokoomuksessa taitavat Kataisen maankuulut toivotalkoot aina vain jatkua. Talkoiden takia itse Toivo on jo hevostellut tiehensä, kohti Euroopan iltaruskoa. Ei tarvitse olla kyyninen ajatellakseen, ettei yksikään tuommoisista hienoista EU-tavoitteista ole ainakaan toteutumassa.

Suomen ääni europolitiikassa on tunnetusti kuin kärpäsen siipien sirinää, taatulla yhden prosentin painoarvolla. Ytimessä hengailun vaatimaa avointa massia eli reilua velanottovaraa ei enää juuri ole.

Miten sitten siihen nykyhallituksenkin harjoittamaan ainaiseen stasinharmaaseen yleisvihreyteen liitettäisiin punavihreitä sävyjä? Ihmisten, ei vain autojen, satelliittipaikannuksella varmaankin? Yleis- ja yltiövihreydellä on yksi kaikkia hallituspuolueita yhdistävä piirre, se on aina erittäin kallista kansalaisille ja toimii huonosti. Esimerkkeinä olkoot maaseudun asukkaiden paskalaki ja älyttömät, mutta pakolliset ja kalliit talojen energiatodistukset.

Mutta rattaita riittää muillekin kuin kepulaisille ja hevoset ovat uusiutuva luonnonvara. Ihahanaa on poliitikkojen kansalaisten selässä ratsastaa...


***

Ei kommentteja: