11.4.2014

Demari tahtoo taaperosi?

Poliitikoille ei mikään tunnu koskaan riittävän kansalaisten holhoamisessa kehdosta hautaan. Demareiden mielestä kakrut tulisi korjata valtion valvontaan vielä melkein taaperona eli varhaiskasvatus pitäisi aloittaa nelivuotiaana

Jos olisin tuhma, muistuttaisin, että tämmöisellä lasten kasvatuksen pakkovarhaistuksella on muissakin sosialistisissa yhteiskunnissa jo vanhoja perinteitä, Stalinista lähtien.

Toisaalta demarit taisivat saada tahtonsa läpi oppivelvollisuusiän pidentämisessä loppupäästä yhdellä vuodella. Lasten jo muutenkin ylipitkää, tehotonta ja raskasta oppivelvollisuutta pitäisi siis jatkaa alusta ja lopusta, varmaan kouluputkea pitäisi viruttaa jotenkin myös keskeltä, kuin ihmisten työuriakin?

Nelivuotiaiden nappaamista virallisen varhaiskasvatuksen piiriin perustellaan mm. sillä, että "koulutuksen taso kääntyisi laskuun" ilman tällaisia radikaaleja toimenpiteitä. Intrigöörin mielestä poliitikot saisivat tehdä jotain radikaalia omassa kaalissaan eli ruveta käyttämään luomusti saamiaan ajatteluelimiä yhteiseksi hyväksi, ellei se "taso" ei ole  laskenut liiaksi. 

***
Suomalainen oppivelvollisuus eli kouluputki on jo nyt älyttömän pitkä siitä lähtien, kun vähän yli metriset harvahampaiset lapsemme, kuusi- ja seitsenvuotiaat,  joutuu päästämään kotoa koulutielle isokokoisine reppuineen. Selvitäkseen pakkokoulusta on alistuttava yhteiskunnan pelisääntöihin, mitä se nyt on, peräti 13 vuotta? Samaan ihanaan rytmiin on tietysti sopeuduttava myös kodeissa.

Nykyisinkin päiväkodeissa kakarat ovat tätien ja setien silmälläpidon alaisina. Pakkokoulunhan on tarkoitus tasapäistää lapset jo ihan pienestä pitäen, erilaisuutta ja luovuutta suitsitaan kaikin tavoin. Vähänkin hyväksytyistä keskiarvonormeista poikkeavat lapset joutuvat  tarkkailuun, ehkä erityisluokille, jms. Jos lapsi jotenkin "oireilee", kuten jokainen lapsi joskus tekee tai hänen käytöksessään on näiden kyttätätien (sukupuolineutraalisti) mielestä pientäkin häikkää, saatetaan tehdä lastensuojeluilmoitus.

Tarkkaan mietitty tasapäistävä peruskoulutus ei ole yhtään mikään tae sille, että nuori ihminen pääsisi elämisen alkuun, aikanaan työllistyisi johonkin tai pääsisi vaikka järkevästi junailtuun työharjoitteluun, kuten itsenäisen Suomen aikoina (ennen unionia). Kaikille heti käypiä työpaikkoja ei enää tahdo löytyä mistään, ainakaan sellaisista ruputöistä ei paljon makseta. Nuoren ihmisen edessä saattaa olla ties miten pitkä opiskelu-, silpputyö- ja kyttäisosisarusten järkkäämä osallistava kyykytysputki. Jos et kyykkää, sossurahojasi leikataan!

Jos todella pahasti käy, kiltimpi ihmispolo todella pyörii yhteiskunnan rattaissa kelan iloisesta vauvalaatikosta lähtien sossun kustantamaan viimeiseen pahvisen surkeaan loppusijoituslaatikkoon asti. Ja uuninluukut kolisevat. Tämä tarina on tosi, periaatteessa.

Onneksi näyttää siltä, että demarien ja heidän poliittisten aateveljiensä, kuten kokoomuksen, hyvinvointi-kyykky-yhteiskunta romahtaa rahoituksen puutteeseen.

Mutta voihan olla, että EU:n koko ajan monin tavoin kehittyvä liittovaltio setelisinkoineen alistaa meidät kaikki entistä tiukempaan syleilyynsä ja antaa pakkovallan lisäksi joskus myös tuoretta pakkopullaa. Naminami. (Olihan Hitlerilläkin unelmia uskollisten työläisten hyväksi, kuten Prora.)

Perskuta demarit ja muut, en sano mitkä! Jättäkää jo edes pienet lapset rauhaan! Antakaa pikkuihmisten olla muutamia vuosia oikeasti leikki-ikäisiä ja ilman mitään sukupuolineutraalia sekoilua!  Ei ole ihme, ettei kaikkia nuoria kiinnosta mikään, sen kamalan pitkän ja typerryttävän pakkokouluputken jälkeen. Se, että tympii, ei ole pelkästään näiden nuorten oma syy.


***

Ei kommentteja: