14.4.2014

Pata kattilaa soimaa

Wanha sananparsi kertoo, että pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin. Tuommoinen ylen uutisten otsikko nauratti taas eilen, vaikka tilanne Ukrainassa ja sen rajoilla onkin vakava. Veljes- tai sisarkansat ovat siellä sotimisen partaalla. Ja miksi ihmeessä?

***

Kevättä on kuitenkin rintamuksissa. Kaikenlaiset karhuilijatkin kirmaavat kesälaitumille, ikäänkuin rajattomasti. Mitä niistä maiden rajoista, eivät ne koske muuttolintujakaan? Meillä Suomessa kaikki on tietysti paljon kesympää. Valtakunnan Nalle ikäänkuin mamuilee kirjoille Ruotsiin, mutta ihan ymmärrettävistä syistä eli riistoverotuksen takia? 

Pääministeri lienee mamoilemassa Brysseliin, ehkä vain väliaikaisesti, kuten monet muutkin kanis..., eikun ministerit. 
Kevät tuo tietenkin rannoille hampparit ja rakennuksille virolaiset sun muut hanslankarit. Kevät tuo kaikki yleisimmät muuttajat, kuten koko joukon itäeurooppalaisia kerjääjiä. 

Jos ja kun Suomi alkaa esim. hoitamaan tällaisia satunnaisia matkailijoita terkkareissa samoin kuin maan omia kansalaisia, siis enimmäkseen melko hyvin, kevät- ja kesämuuton parveilun määrä saattaa vielä yllättää.


***

No, Suomi on kai nykyisin koko maailman lintukoto? Suomi kuuluu joidenkin mielestä kaikille ja eduskunta tietysti siunailee kaikki tällaiset jalot pyrkimykset, maksoivat ne kaikkinensa ihan mitä vain, sillä Suomihan on rikas maa. Suomalainen terveydenhoito ja sosiaaliturva taitavatkin olla globaaleja ihmisoikeuksia?

K
erjäläiset saavat kolistella purkkejaan meikän kohdalla ihan rauhassa. Haitarinsoitantoa on kuitenkin pakko kuunnella, vaikka ei taho. Nälkäiselle pyytäjälle voisin joskus ostaa vaikka tarjouslenkin ja mehupurkin, mutta semmoista ei ole vielä kohdalle sattunut, ei kotoisten kulmien janoisista pummi-iskijöistä, eikä ulkomuan eläjien joukosta. Kerjäläisiä ei tunnu nälkä tai kylmä piinaavan?

***

Lisäys: Kotosuomalaisia kyllä vielä hoidetaan, miten kuten missäkin. Kaikki eivät kuitenkaan pääse nopeasti lääkäriin. Hyvin hitaasti pääsee ainakin julkisen palvelun hammaslääkäriin.

Jos jokin kunnan laskuttama terveydenhoitomaksu jää köyhältä kansalaiselta rästiin, se laitetaan hanakasti kalliin perintäriistoyhtiön karhuttavaksi, vaikka kunnalliset maksut ovat suoraan ulosottokelpoisia ja ilman lisäkuluja.

Perintäfirmat voivat pyörittää erilaisia saamisia niin, ettei niitä sielläkään haeta ulosottoon, jolloin ne eivät vanhene koskaan. Velkojen vanheneminen 15 vuodessa voidaan siis Suomessa laillisesti kiertää, perintäfirmojen suopealla avulla ja tietenkin suurilla kuluilla! Korko ainakin juoksee loputtomasti, jolloin pikku rästistä voi tulla iso ikiriesa.

Köyhän kuntalaisen luottotiedotko? Hahhah! Eipä se voisi kuntia vähemmän kiinnostaa! Kunnat ovat herrakansaa varten!


Ei kommentteja: