2.4.2016

Pissisasentoja


Nyt alkaa palautua usko Ylen juttujen luotettavuuteen! Alkuviikosta Yle näet kertoi, että nuoret naiset seisovat usein jalat oudosti ristissä kuin heillä olisi pissi pirskahtamassa pöksyyn. Näin se on!

Intrigööri seisoi kauppakasseineen aamulla bussipysäkillä tanakasti, eikä pissittänyt yhtään. Samaan katokseen lehahti kaksi söpöä teinipimua, sellaisia ns. pissisikäisiä neitokaisia. Molemmat asettuivat siihen tiukkoine farkkuineen seisomaan juuri mainitussa asennossa.

Siitäpä tuli tuo Ylen juttu heti mieleen. Toisella tytöistä oli ehkä joku toiminnallinen häiriö, sillä vain toinen räpläsi koko ajan luuriaan. Jalat ristissä eli juuri Ylen kuvailemassa asennossa he siinä seisoivat koko ajan, molemmat.

***
Jutussa oli kerrottu myös fysioterapeutin näkökulmia seisomiseen ja kävelyyn. Jossain mainittiin myös heiluvan pyllyn askellus eli ns. mallikävely. Intrigööristä moinen vaatemalleille opetettava luonnoton kävely on aina näyttänyt siltä, että heillä olisi juuri jotakin pyrkimässä pöksyyn.

Mallit ovat liian laihojakin, joten ei sitä olemattoman pyllyn heilumista catwalkilla helposti edes huomaa. Katse seuraa lähinnä noiden nuorten naisten kummallista askellusta, koska releet eivät paljon kiinnosta. Korkkareilla kävely onkin sitten ihan oma ja meikälle täysin käsittämätön lajinsa.

***
Mannekävely on eri juttu kuin mallikävely, ainakin miehillä. Em. kävely on aina rentoa ja rehvakasta. Ei siinä mikään näytä kiristävän, eikä mitään hätää näytä olevan. Kävelytyylejä lienee olemassa yhtä monta kuin ihmisiäkin, mutta sidosryhmille tyypillisiäkin tyylejä löytyy. 

Oma lukunsa oli marakävely, jota omakin kakru aikoinaan matki. Näimme yhdessä ja kolmessa polvessa Maran itsensä kävelemässä Naantalissa.

Itse kai sitä enimmäkseen lontii jo melko rauhallisesti eteenpäin. Pääasia on, että kestää reitillä ja pysyy pystyssä ilman sauvoja, tyylipisteistä ei ole murhetta. Seistä vielä huoletta jaksaa, molemmat lenkkarit maassa. Nykyisin pitää olla pienestäkin kiitollinen.


***

Ei kommentteja: