29.4.2016

Ylen vitsikäs mellakkatoimittaja

Ylen mellakkatoimittaja Fennovoiman työmaan liepeillä on terävänä, lieneekö se jännityksen vai haistetun pippurikaasun vaikutusta? Asenteellisuuttako, eihän sentään?

Pieniä helmiä jutusta 29.4:

Toteamus: 

"Aktivistit on kuitenkin helppo nähdä huligaaneina, kun toimittajia heitellään kivillä ja poliisiautoja sytytetään tuleen."

Kysymys poliisilta:

"Onko olemassa vaara, että sotaleikki muuttuu todeksi ja metsäleirin korpisoturit radikalisoituvat?"

Yhteenveto:

"En todistanut yletöntä poliisiväkivaltaa, mutta välillä otteet rauhanomaisesti käyttäytyneitä aktivisteja kohtaan näyttivät turhan kovilta. Aktivisteistakaan ei voi oikein muodostaa yhtä mielipidettä."

***
Fennovoimalaa vastustavat henkilöt ovat jutun mukaan rauhanomaisesti käyttäytyviä aktivisteja, tuntemattomia sotilaita, joilla on metsäleiri, missä on korpisotureita. Eipä tarvitse enää ollenkaan arvuutella, mistä tai keistä on kysymys.

Mitähän toimittaja tarkoittaa "sotaleikin" mahdollisella muuttumisella todeksi ja radikalisoitumisella? En halua arvailla.


***


Lisäys 1.5: Poliisi ja rajavartijat tyhjensivät rähinöitsijäremmin leirin. Ulkomaalaisia oli kiinniotetuista 17 henkilöä. Seitsemän heistä oli Belgiasta, kolme Ruotsista ja neljä Saksasta. Tanska, Britannia ja Albania olivat edustettuina vain yhden henkilön voimin. Linkki Is:n juttuun.


Ei kommentteja: