Yhtiöittämistä liputtavien (= yksityistäminen & globalisointi) pernereiden kitaan luistavat valtion metsät, pian kai myös tiet ja rautatiet. Ehkä vielä pilkotaan myös sinivalkoiset siivet ja laivaväylät? Vaikka valtio omistaisikin väylät aluksi yhtiönsä kautta, ei se olisi mikään lihoiksi laittamisen lopputulema.
Samoihin verorahat yksityiseksi tuotoksi pistäviin torahampaisiin lienevät menossa myös valtion ja muiden yhteisöjen maat vapaine luonnossa liikkumisineen, sekä maailmalla harvinaisen puhtaat ja runsaat makeat vedet.
Paljon muutakin suomalaista joutuu vielä pölkylle nk. talouskurin ja leikkausvimman takia. Toivottavasti pölkylle eivät joudu ihmisten päät. Ruotsin vallan kulta-aikoina täällä kruunun itäisillä mailla oli useimmissa pitäjissäkin virka nimeltä pyöveli.
Nykyisin meillä riittää toisenlaisia suurkähmyjä ja kauluskonnia, jotka suosivat veronkierron ohessa mm. kansainvälistä ihmiskauppaa ja -kierrätystä eli matulaatiota.
***
Kulttuuripuolella suomalaiset tunnetaan maailmalla ehkä parhaiten kiroilusta, sillä perinteinen suomalainen kännääminen ei ole kulttuuria, vaan ongelma.
Ikimuistoinen perkele -kirosana korvautunee kansan suissa vähitellen pernerillä. Voihan perneri! Rantaruotsinkieliset voivat sivuuttaa tämän muutoksen tyynesti manaten edelleen suunnilleen omalla mammankielellään.
Jos joku tykkäisi mieluummasti kirota, että saatana, hallituksessa on myös peräti kolme S-kirjaimella alkavaa ministerin sukunimeä. Kiroilukulttuurissa on tärkeää, että sanat kuulostavat nasakoilta ja ärhäkiltä. Muitakin ideoita löytyisi. Täältä tähän.
***
Lisäys: On muitakin "vaarinajattelijoita", linkki blogiin.
Paljasteluita: Iltalehden juttu.
Lisää omistajasohlauksesta, TS:n juttu.
Paljasteluita: Iltalehden juttu.
Lisää omistajasohlauksesta, TS:n juttu.
7 kommenttia:
Arvoisa Intrigööri.
Kirjoitan teille ensimmäistä kertaa.
Mikä on metsän omistamisen tarkoitus?
Tarvitsetko sinä tai valtio metsää?
Miksi ihmisen pitää olla kateelinen niille , joilla on jotain . Heitä pitää kontroida ja ohjata sille tasapäistämisen polulle , jonka päässä on mutkan takana odottaa "onni".
Miksi ihmisen pitää yllä ja jatkaa väärinkäsitystä, että hänen pitää omistaa aina vaan lisää omaisuutta, varjella sitä , luodea pelkoa sen menettämisestä , pitää yllä kateutta toisten omaisuudesta, kilpailla ja keppostella sitä pois toisilta ja itselle mahdollisiman paljon?
Kai sinulla on mhdollisuus ostaa metsää ettei tarvitse olla kiroilemassa kun toi juntti saa ja minä en.
Vastustan suomalaisen hyvinvointivaltion romuttamista, mitä ihmisille tärkeimpien valtion omistusten pilkkominen ja myyminen lopulta tarkoittaa.
Valtio ja muut julkisyhteisöt ovat saaneet omistuksensa verottamalla kansalaisia, niinpä nämä tällaiset asiat kuuluvat periaatteessa meille kaikille.
Ts. poliitikoilla ei ole oikeutta tyhjentää kansan pajatsoa. Yksityiset ihmiset ja yritykset omistakoot, ostakoot ja myykööt muuten ihan mitä vain, sellaiset asiat eivät minulle kuulu.
Lähde Wikipedia:
Suomen metsien kokonaispinta-ala on 26,3 miljoonaa hehtaaria, josta metsätaloudellisesti hyvää metsämaata on 20,3 miljoonaa hehtaaria (lisäkasvu yli 1 m³/ha vuodessa). Metsien kokonaispinta-alasta soita on 9,1 miljoonaa hehtaaria (34 %), joista ojitettu 4,9 miljoonaan hehtaaria. Puuston tilavuus on 2,1 miljardia kuutiometriä. Metsien hiilensidontavarasto on 960 miljoonaa tonnia. Tiukasti suojeltuja metsiä on koko maassa 924 000 hehtaaria (4,5 %).
Yksityinen sektori omistaa metsien pinta-alasta 52 prosenttia, valtio 35 prosenttia ja metsäteollisuus kahdeksan prosenttia. Loput viisi prosenttia jakautuu kuntien, seurakuntien, yhteismetsien ja muiden yhteisöjen kesken.[2]
Tarvitseeko valtio näin paljon metsää? Koko metsähallitus on suojatyöpaikka metsänhoitajille ym.
Ainakin saamelaisten maat voisi palauttaa.
Paljon on valtiolla metsiä, oikeassa olet. Toisaalta isosta metsäomaisuudesta pitäisi hyvällä hoidolla irrota yhteiskunnalle pysyvää tuottoa, kuten luontomatkailustakin. Kotimaisen puun tarvekin näyttäisi tulevina vuosina kasvavan.
Metsäasioiden yksityiskohdat, kuten kalastusasiatkin lienee sopuisinta jättää tässä blogissa minua viisaammille, heh. Terveiden ihmisten suojatyöpaikkoja pitäisi tietenkin karsia kaikkialta, yksityispuolellahan sellaisia ei ole.
Minustakin saamelaisia voisi tuntuvasti hyvittää, kunhan he ensin pääsisivät itse selville siitä, ketkä ovat saamelaisten eli alkuperäisten asujien jälkeläisiä. Siinä on taas yksi hyvin hankala asia.
Arvoisa Itrigööri.
Tuntuu olevan pohjaton kaivo nuo valtion metsät. En ymmärrä miksi laittaa verorahoja , jos puun myynnistä tulee tuottoa.
Yksityisen metsänomistajan pitää hoitaa puun istutukset ja taimikon hoidot , muuten syytetää metsänhävtyksestä.
Sosialistisessa valtiossa ei onnistu maan osto eikä myynti. Tietääkseni Suomi länsimainen oikeusvaltio , jossa kansalaisella on vastuu omaisuudestaan.
Tuli mieleen Pekka Perä. Pekka yritti omilla ja pankin rahoilla (Lontoon pörsin rahoilla) pyörittää talvivaaraa.. Mutta kateelliset suomalaiset kaatoivat koko hankkeen.
Nyt ollaan tyytyväisiä kun valtio pyörittää kaivosta verovaroilla.
Luvat järjestyvät vaivatta jätevesille. Paskalehdet ja viherpiipertäjät eivät päivystä kaivoksen porteilla vahtimassa mitä valtio tekee . Pekkaa kyllä vahtivat ja tehtailivat valituksia.
Ei ihme ,ettei kukaa halua suomessa ruveta yrittäjäksi.
Terveisin Joonas (entinen elinkeinonharjoittaja )
Anonyymi: Tarkoitin sitä, että valtio on aikojen kuluessa hankkinut kaikki omistuksensa pääosin verovaroilla. Niinpä kaikkea valtion eli kansan yhteistä omaisuutta ei pitäisi lyhytnäköisesti hävittää, siitähän löytyy pahoja esimerkkejä. Metsistä valtio voi ainakin saada jatkuvia tuottoja, ettei ihan kaikkea tarvitsisi kiskoa verotettavilta.
Talvivaarassa kävin kerran silloin kun sitä vasta rakennettiin, mutta aika vaikuttava projekti se oli jo silloin. Kainuussa ja laajemminkin Talvivaara on ollut hyvin tärkeä työllistäjä. Täytyy vain toivoa, että valtio-omistaja saisi kaivoksen tuottavaksi, mutta sitä on vaikea uskoa.
Yrittäjiä Suomi tarvitsee. Luin pari päivää sitten mielestäni hyvän yrittäjän kirjoittaman blogin, laitan siitä linkin tähän alle:
http://www.kaleva.fi/blogit/pohjoisen-aani/aina-kannattaa-yrittaa/40/10-faktaa-alamolon-sekaan/5625/
Terve taas .
Ei valtio ole verovaroilla hankkinut maata tai metsää.
Ennen isojakoa maa kuuluin kruunulle ja talonpojat olivat kruununtalonpoikia. Maksoivat vuokraa tilastaan veroinna.
Sitten isojaossa talonpojat saatoivat lunastaa tilansa omaksi.
Mutta ylimääräinen metsä ja maa jäi valtiolle.
T: Joonas
Lähetä kommentti