16.6.2018

Halusiko kansa terrorismia?


Ylen perjantai-iltaisen jutun mukaan "kansa sai mitä halusi", kun Turun puukotuksista tuli oikeuden päätöksellä Suomen ensimmäinen terrori-isku.

Halusikohan kansa ihan varmasti terrorismia? Ei kansa ainakaan halunnut  veritöitä torilla, selittelipä niitä sitten joku vänkyröivä kiemurtelija miten tahansa.


Samaisen ylenannin mukaan "terroristinen teko on omiaan maalaamaan tekijän yksiselitteisesti pahaksi". "Samalla teon tausta ja syiden ymmärtäminen sumentuvat."


Suurikin hyviskö tuo toripuukottaja mahtoi olla? Kansalaisten syvä ymmärrys ei kai yllä Ylen korkeamman katsannon tasolle? 


Ylen toimittaja selittää jutussa, että "media on pyrkinyt välttämään tapahtuman leimaamista terrorismiksi - ennen kuin toisin tuomioistuimessa todistetaan". Just joo.


Media, kuten esimerkiksi Yle, on ollut vuosien varrella melkoisen ikävä leimakirves monissa asioissa tavallisia suomalaisia kohtaan. Leimojahan lyödään puihin ennen kuin ne kaadetaan. 


Ylen melko monisävyinen juttu kärsinee ehkä lukaista itse, se löytyy tämän linkin takaa.




5 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jos Kaisu Linkintakaa olisi vaimoni, jättäisin kotiavaimet eteisen pöydälle ja sulkisin ulko-oven hiljaa takanani. Jos KL olisi tyttäreni, alkaisin nestehoidon Tsuhnan kostolla, jotta pahempi puoliskoni saisi nauttia onnistuneesta jälkeläisensä kasvatuksesta, jota en kyennyt viemään sivuraiteille. Molemmissa tapauksissa olisin ainut syyllinen ja kantaisin siitä täyden vastuun. Aivan kuten tästä kannanotostani.

intrigööri kirjoitti...

Minähän olen onneksi ollut jo pitkään pelistä pois, mutta ennen toimittajat eivät usein olleet ylimielisiä tai tunkeneet suurenmoisia omia tai annetuja mielipiteitään päivän tavallisiin uutisiin ja juttuihin.

Saatettiin me vanhat dinosaurukset olla mulkeroita ja juoppoja, mutta ainakin lehdistössä piti arvostaa lukijoita eli tilaajia. Rahaa tuovia ilmoittajiakaan ei sopinut ainakaan vasiten loukata. Asioista ja tapahtumista edes yritettiin kertoa niin kuin ne olivat. Yleensä puoli päivää roikuttiin luurissakin ottamassa selkoa eri asioista.

Ylellä se on aina ollut erilaista, rahaa on tullut lupamaksurännistä ja nyt ne oikein rypevät valtion suorassa rahoituksessa. Siksi monenlaiset typy-terävät ja poju-pontevat saavat työssään monin tavoin valistaa ja antaa ymmärtää, että kyllä kansa on tyhmää, mutta tietämätöntä, jne, yms.

Valitettavasti lehdistössäkään ei ole aina paljon kehumista. Tuotannosta eli toimituksista on harvennettu liikaa porukkaakin, etenkin vanhempia ja samalla osaavimpia tekijöitä. Tuotot koetetaan kasata yhä halvemmalla ja tasapaksummalla tavalla.

Ei mee hyvin, kun kansalaisten omat viestintäkanavatkin hiljalleen sensuroidaan ja kuristetaan hengiltä. Vaan onhan niitä vielä monenlaisia viidakkorumpuja ja kirjekyyhkysiä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kiitos. Molemmat ymmärsimme.

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Minä huomasin netistä sen puukotustouhun Turussa melko pian tapahtuman jälkeen. Asiasta tiedotettiin jotain, mutta mitään ratkaisevaa tietoa ei tullut. Alle tunti tapauksesta käväisin ruotsalaisen Aftonbladetin nettisivuilla ja siellä kerrottiin heti "Allahu Akbar" miesten olevan taas asialla. Suomessa meni vuosi, ennen kuin tuota kauheaa terroristi sanaa oli pakko käyttää.

intrigööri kirjoitti...

Oltiin viime kesänä Turun torilla kahvilla noin viikkoa ennen puukotuksia, pikkupoika oli mukana. Jäin miettimään, olisiko huomannut sen nilkin ajoissa vai en ehtiäkseni iskemään sitä vaikka metallisella kuppilan tuolilla. Mahotonta sanoa. Jengiä oli silloinkin torilla paljon, myös lähi-itäläisiä.

Katselin just äsken HBO:lta Fahrenheit 451:n uuden elokuvan. Ennen poltettiin kirjoja, nyt sensuroidaan ja kuristetaan kansalaisten vapaata nettiä. Ennen oli tietokoneen ajokortti, sellaista tai jotain sensuuribottia kai kohta vaaditaan kaikilta, että voisi laittaa matskua nettiin? Kiina, Venäjä ja Iran - perästä tullaan!