13.6.2018

Väärin tienattu?

Jared Kushner ja Ivanka Trump.
Pariskunta Jared Kushner ja Ivanka Trump ovat yhdessä ja/tai erikseen tienanneet omistuksillaan parissa vuodessa kymmeniä miljoonia taaloja. Iltasanomat ja jotkut muut tahot ovat kuulema asiasta oikein eettisesti pöyristyneet, joten kyllä sen täytyy olla niin väärin!

Eihän siellä jenkkilässä saisi suomalaisen puudelimedian mielestä tehdä mitään pisneksiä, eikä  muutakaan ainakaan, jos sattuu kuulumaan presidentti Donald Trumpin lähipiiriin ja omistamaan joitain tuottoisia sijoituksia. 

Mainittu pariskunta hyötynee toki presidentin neuvonantajien gloriasta jotakin, mutta tuskin niistä työtehtävistä miljoonia maksetaan. Toisekseen, joskus jokainen tarvitsee jotain neuvoa antavaa. Miltä taholta tai keneltä neuvoja kukin ottaa vastaan vai ottaako ollenkaan, se on eri asia.

Jenkkilässä, kuten muuallakin, mm. Suomessa, johtavillakin poliitikoilla ja heidän lähipiirillään on usein tuottoisia miljoonaomistuksia eri firmoissa ja sijoitustilit yleensä vain komistuvat. Semmoinen on yleistä tässä nk. markkinatalouteen pohjaavassa maailmassa.

Lisälinkki 23.7: Ivanka lopettaa muotialalla.

***
Vielä enemmän pöyristyttävää lienee ainakin Suomessa mediassa se, että hra Jaredin pisneksiä on rahoitettu ainoasta demokraattisesta lähi-idän maasta eli Israelista? 

Moraalisesti ja eettisesti paljon parempi varmaan monien mielestä on, kun jokin rauhanjärjestö Hamas kaltaisineen kuppaa EU:sta kymmeniä miljoonia euroja verorahoja joka vuosi väkivaltaisiin, mutta muuten itsestäänselvästi äärettömän jaloihin tarkoituksiinsa.

Lisäyskappale: YK:n yleiskokous tuomitsi odotetusti Israelin toimet Gazassa. USA esitti, että myös Hamasin aktiivisuusmalli samassa yhteydessä tuomittaisiin, mutta sehän ei mennyt läpi, koska moinen tuominta olisi vaatinut kokouksessa kahden kolmasosan enemmistön.

***
Eipä taida IS:n ilkeilyjutun julkaisijoita yhtään hävettää? Ei  tietenkään, koska kaikki Trumpiin liittyvä on muka pahasta. Trumpia on päivittäin mollattava, muuten median vastuullisrintama repiää. Usein jopa kaikki amerikkalaisten touhuilu missä tahansa asiassa tuntuu olevan julkisesti tuomittavaa. Niin ovat myös kaikki Putinia ja Venäjää sivuavat asiat. 

Euroopassa kaikkien EU:n korskeaa komentelua vastustavien valtioiden omat päätökset ovat niinikään pahasta. Vapaan ja vastuuttoman maahanmuuton vastustaminen on aina aivan pöyrisyttävää, jne.

Vain Merkel, Juncker ja muut EU:n tuhannet läskipäiset ylipalkatut pullanmussuttajat ovat hyviä. Muut ovat hirmutuhmia! Tämä on kyllä tullut selväksi, kuten nykyaikaisen nk. vastuullismedian moraalin tasokin. Kiitos siitä!


***

5 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tuossa IS:ssa oli myös juttu Trumpin näyttämästä videopläjäyksesta Pienelle Suurelle RakettiMiehelle. "Yhdessä videon kohdassa näytettiin montaasia muun muassa vauvoista, supermarketien yltäkylläisistä hyllyistä sekä autotehtaista." Trump uskoi PiSuRaMi:n pitäneen videosta. Videoissa esiteltyä yltäkylläisyyttä PiSuRaMi varmastikin tilasi palatseihinsa heti saman tien, ainakin mahtuu.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806022200987448_ul.shtml

PiSuRaMi:n tienestejä ei Iltasanomat riepotellut. No, koska Trump.

Tekeeköhän PiSuRaMi yhdessä POTUSin kanssa Kaikkien Äitien Saippuaoopperan? Treffisarjan traileri ainakin veti yleisöä Tähtien Sodan veroisesti.

intrigööri kirjoitti...

Minäkin taisin eilen katsoa sitä videota. Ei se häävi ollut, mutta kun jenkkipresidentti sitä esittää, niin tottahan tuommoinen punakaarti sitä katselee.

Mahtaako Kim jong-paks-un kantti kestää mennä pikkusiskon kanssa valkoiseen taloon? Saattaa olla ensimmäisen kerran totuus eli isoja miekkareita vastassa?

Mutta Rumppi vasta äijä on, jos menee käymään P-Koreassa. Vähän sama juttu kuin jenkkisolttujen vanha uho siitä, että joka ukko menee Bagdadiin, mutta kuka menee Teheraniin.

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

https://arielfi.wordpress.com/2018/06/13/rampage-uusi-yliaaniohjus/

Israel on nyt kehittänyt oman superohjuksensa, jota ei mikään, eikä kukaan pysty torjumaan. Lentokoneiden ei tarvitse mennä lähellekään Iranin ilmatorjuntaa, vaan pystyvät saudien ilmatilasta jäsäyttämään ohjustehtaat taivaalle.

Israelille on parin kuukauden homma vetäistä Gazan rajoille samanlainen muuri elementeistä kuin Länsirannalle ja ihmettelen jos eivät jo tee sitä.

Olen samaa mieltä Intrigöörin kanssa kaikista kirjoituksen asioista.

P- Korea lähtenee Kiinan, Vietnamin, Laosin ja Kamputsean viitoittamalle tielle, missä yhteiskuntaa ei räjäytetä Venäjän tapaan, vaan siirrytään hallitusti valtiomonopolistiseen kapitalismiin. Siellä pienyrittäjyys ja osuuskunnat kukoistavat.

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Jos media toimii USA:ssa vallan vahtikoirana, niin väärin tienaaminen paljastuu. Toisaalta rikas presidentti (sukuineen) saattaa olla vähemmän lahjottava kuin pa-pressa. Kun Trumpilla ei tietääkseni ole sijoituksia aseteollisuudessa, hänellä ei ehkä ole tarvetta sotien lisäämiseen. Ei ehkä ollut Obamallakaan, mutta hänen rahoittajillaan saattoi ollakin.

intrigööri kirjoitti...

Nils-Aslakin näkemys Pohjois-Korean tulevaisuudesta on hyvä, Kiinassa ja Vietnamissa, yms. maissa olisi hyvää esimerkkiä. Ehkäpä Kiina ja Etelä-Korea, jenkitkin, voivat vähitellen nostaa P-Korean hirvittävän takapajulan oikeiden maiden ja kansakuntien joukkoon? Sotauho ja ydinaseilla uhkailu on tietysti lopetettava, mutta jospa viimeisten koviskommareiden nuori johtaja sen myös ymmärtää.

Risto on oikeassa siinä, että kyllä jenkkimediassa on vielä niin paljon ytyä, että väärin tienaamiset paljastetaan. Trumpilla on sen verran ihan oikeita taaloja ja iän tuomaa kokemusta takanaan, ettei ukkoa ja hänen lähipiiriään helpolla korruptoida. Ylilyöntejä Trumpilta toki pukkaa, mutta amerikkalaisen suuren enemmistön etua hän pontevasti ajaa, ainakin omasta mielestään.

Sekin on totta, ettei kukaan USA:n presidentti ole ollut yksin asioista päättämässä. Selvimmin sätkyukko taisi olla Ronald Reagan, mutta jälkikäteen arvioiden vanha näyttelijä veti mahtavan roolin ja sai maailmassa suuria aikaan.