28.6.2018

Kesävieraat Trump ja Putin



Trump ja Putin tapaavat Suomessa ja rannikkokaupunki Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta. Puudelimediassa tapaamista moitiskeltiin jo aika lailla ennen kuin se vahvistettiin.

Intrigöörin ruohonjuurimediassa suurvaltojen nokkamiesten tapaaminen  koetaan hyvänä asiana. Kahden kauheimman ydinasemahdin keskustelu on aina paikallaan, vaikkei siitä mitään yleistä maailmanpelastuksen kukkasilla  tanssimista seuraisikaan. 

Hyvää on ainakin se, että Suomi ja sen piäkaupunki koetaan turvallisena ympäristönä huipputason tapaamiselle.


Lisäys: Ehkä tapaaminen toteutuu ainakin osittain Kultarannassa? Linkki blogiin.


5 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Joo, samaa mieltä, että käyköön kylässä, kunhan eivät asumaan jää (-;
Myöhemmin dementian edettyä vielä pitemmälle saattaa kuitenkin muistaa vuoden 2018 siitä, että silloinhan ne Trump ja Putin kävivät Suomessa.

intrigööri kirjoitti...

Historiaan tuo tapaaminen kyllä jää, toivottavasti hyvänä tai edes neutraalina tapahtumana. Pressa Niinistö näkyy kertoneen, että Suomi ja Helsinki nähdään Venäjälläkin sopivan neutraalina paikkana suurten maiden päämiesten kohtaamiselle.

Helsinki on ainakin sukupuolineutraali kaupunki, koska sen paikallislehtikin on kuulema tänä aamuna "kääritty sateenkaarilippuun".

Aika ja tavat ovat isäntämaan johdon kannaltakin muuttuneet. Kekkosen kaudella pahojakin valtiollisia asioita ratkottiin monet kerrat saunomisen, tuliliemen ja laulamisen avulla. Aamulla adjuntantit kertoivat pomoille, mistä oli tullut puhutuksi.

Donald ja Vladimir eivät osaa ryypätä, tuskin Salekaan. Jeltsin oli viimeisiä vilpittömiä voimajuoman ystäviä, onneksi kai, vaikka ukolla itsellään taisi olla usein lystiä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Saunassa veijarit varmaan ottavat jutunaiheeksi reippaiden poikain tapaan hävittäjät, joista sitten valitaan eri sotiin parhaiten sopivat mallit. Syyriaan täytyy valkata vertaismallit, ettei yhdenvertaisuus ja tasa-arvo vaarannu. Sale heittää yllärin: me jo taannoin kun kävin Valkoisessa Salissa Pyöreässä Talossa kutsuttuna Tonaldin kanssa valittiin meille kolmevitoset, milläs vastaatte, Johtaja Putin! Ja eiku löylyyn!

intrigööri kirjoitti...

Olisihan se mainiota, jos isot herrat vielä osaisivat tempaista kunnon lärvit. Kaikkien kolmen pitäisi tietenkin olla diktaattoreita.
Suomi saattaisi saada Putinilta Petsamon takaisin, Karjala olisi liian iso ja kallis. Rumppi lupaisi Petsamoon rautatien ja vähintään yhtä ison laivasto- ja lentotukikohdan kuin Guamissa.
Putin vaatisi Ahvenanmaan Venäjän tukikohdaksi. Sale lupaisi Pudelle hyvän diilin päälle vielä palan Hankoniemestä. Loppuillasta Pude lupaisi Suursaarenkin takaisin Suomelle. Rumppi sammuisi laukaisunappinsa viereen tyrkyttäessään sitä Salelle.
Kyllä nykyisin on tylsää, mutta ikävää. Huumorinkin pitäisi olla hyssyntyssyä kuin feministien kirkkokahveilla.

Veijo Hoikka kirjoitti...

...ja juttua voidaan jatkaa lauteilla. Johtaja Putin näyttää POTUS Trumpille ylivoimaisen huumoripläjäyksen Suomen Pravdan tuotteistosta, jossa sika on päässyt vertaisryhmään POTUS:n kanssa. Salekin naureskelee, sanoo: Aika velikultia. Te molemmat.