27.6.2018

On meillä hauska setä...


On meillä hauska setä, tuo setä Sipilä. 

Kun setä menee johonkin, on näky komea. 

Kas näin hyrrää Tesla ja näin vinkuu jetti. Jetti vinkuu näin...

Aiemminkin on täällä alamaiskasvillisuudessa kuultu ja netistä lueskeltu, että Suomen julkinen terveydenhoito on yksi maailman parhaista, kun puntarissa ovat sekä tulokset että kustannustehokkuus. 

Tänään ylenhyväkäs kertoo, että Suomi onkin noissa jo asioissa paras. Siis maailman paras! Kerrankin Suomi lienee oikeasti jopa johtava pienvalta ja kaikille kansalaisille tärkeässä asiassa!

Setä Sipilä, sekä leegio muita setiä ja tätejä politiikan ja pisneksen pyörteissä, ajattelevat tietysti porukalla vain yhteistä hyvää (la cosa nostra). En edes mainitse Berneriä. He kaikki ajattelevat myös meidän kansalaisten parasta, koska aikovat rukkailla terveydenhoidon muka vieläkin paremmaksi. 

Mukana tuossa jalossa pyrkimyksessä ovat tietysti, vielä ainakin teoriassa, erottamattomat kaksoset Sote ja Maku. Kummastakaan ei nyt voi aivan varma olla, mitä ne saavat aikaan vai saavatko mitään, lisää kustannuskuormaa nyt ainakin tulee veroaasien rattaille.

Suomelle ei siis riitä olla maailman paras, pitää pyrkiä vieläkin korkeammalle. Suomesta varmaankin tulee vähintään aurinkokunnan, ellei koko äärettömän tunnetun universumin paras? 

Hyvä Suomi! 

Päätöstelijöitä ei kuitenkaan vielä parane kehua, he kun eivät liene ihan maailman parhaita. 

Jotain on pienessä Suomessa onnistuttu ajan kanssa tekemään hyvin, paremmin kuin useimmissa muissa maissa. Poliitikoille tyypillistä on, etteivät he ole sitä edes huomanneet omien valtapeliensä suhmuroimisen keskellä. 


2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Suomi lienee ehdoton ykkönen Mutti Merkillisen opetuslapsimaana. Edes sakut eivät ole yhtä kuuliaisia Angelin kymmenille käskyille. No, eiväthän sakut ole enää edes jalkapallossa kärkipäässä, ilmeisesti WW I-II synnintunto on iskenyt jo pallisteihin asti. Hävetkööt!

intrigööri kirjoitti...

Pienimmätkin maailman maat pitävät itsenäisestä määräysvallastaan tiukasti kiinni. Kansat ja kansanryhmät tappelevat itsenäisyydestä verissäpäin kymmeniä vuosia. Nyky-Suomessa itsenäisyys ei tunnu enää merkitsevän mitään, eikä varsinkaan tavallisella kansalla ole suurta väliä.
Sipilän hallitukselta saattoi sentään odottaa jotain, mutta saippuakuplia tuuleen sieltäkin on vain puhallettu. Kepusta on tullut kokkeleitakin pahempi hillottajapuolue, sitä voisi nimittää vaikka bernerismiksi.
Eikä auta kuin ootella sitä, että demisdemarit ja vihervaudevasurit pääsevät taas sähläämään vallan kammareihin. Ruotsiin tai Venäjälle ei täältä oikein uskalla karata, mutta ehkä kannattaisi soutaa ensin Viroon?