16.12.2018

Vitsi, kehno vitsi, katovitsi...




Katowicen ilmastokokouksessa näyttää kuvista päätellen olleen lysti ja tietenkin witsikäs meininki. Varmaankin maapallon termostaatti on lopulta löytynyt ja sitä kääntämään pääsee, jos maksaa tarpeeksi? 

Intrigööri on epätieteellisesti hyvillään edes siitä, että hiilidioksidi ilmakehässä  lisääntyy, sadanta kasvaa ja maapallo vihertyy. 

Nykyaikaisella  ilmastonmuutoksella voi olla enemmän hyviä kuin huonoja seurauksia. Ihmiset saavat maasta irti enemmän ravintoa, eivät palellu ja jäävät henkiin!

***







2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Ainakin alueellisesti ilmastonlämpeneminen CO2-lisäyksellä höystettynä on hyödyllinen. Jos näiden alueiden asukkaat osallistuvat ilmastotalkoisiin toisten tapaan, he ampuvat itseään jalkaan ilman kompensaatiota oletetusta yhteisestä hyvästä.
Esimerkiksi pohjoisen pallonpuoliskon jääkausi tai pienoisjääkausi on nyt saatu lykättyä, mistä voimme kaikki olla iloisia. Tämä on itse asiassa niin suuri hyöty, että on julkaistu lukuisia tutkimuksia, miten lämpeneminen aiheuttaa kylmenemistä, ettei iloittaisi väärin.

intrigööri kirjoitti...

Eiköhän olisi ihan kylymän viileesti laskettavissa ja pääteltävissä, mitä Suomessa todella kannattaa tehdä ilmaston suojelemiseksi ja mikä menee puhtaasti politiikan, pisneksen ja hysterian puolelle.

Vaan kuka päättäjistä sellaisen valistuneen arvion teettäisi? Meillä kyllä riittää näitä Tiilikaisia, Mykkäsiä ja Bernereitä, joiden kohellus on jo arkijärjelle käsittämätöntä. Me suomi-ugrit saatetaan olla samassa veneessä, mutta soudetaan eri suuntiin, eikä pienen kansakunnan etu ole se haluttu suunta.

Ai niin, mutta yhteisen edun mainitseminenkin olisi kai nykyisin jotain tunkkaista tai toksista nationalismia? Onneksi suomalaiset poliitikot eivät mitenkään pysty tuhoamaan maapallon ilmastoa!