22.2.2019

Myös SEB:lle epäilyksen varjo

Hoksinpa mennä päivänä metiasta pienen, mutta kiinnostavan yksityiskohdan pankkiskandaalien tiimoilta: 

Kuten kaikki tietävät, Danske Bank sekoili Virossa ihan maan perusteellisesti. Ruotsalaisten ylpeys Swedbank törttöili miljardeineen tanskalaisten perästä. Kaikilla sen asiakkailla Virossa, Latviassa ja Liettuassa ei ollutkaan ollut kehuttua "fyysistä linkkiä" maahan ja pankkiin. 

Ruotsin finanssivalvoja löysi kuulema Swedbankin rahanpesun ehkäisystä vakavia puutteita jo ns. Panama-vuodon yhteydessä. SVT:n kertoman mukaan myös Swedbankilla on ollut non-residenttien ­asiakkaiden tilejä, jolloin todelliset edunsaajat ovat olleet pimennossa ja tilejä avattiin bulvaanien avulla.


Hassusti eilinen KL kertoi, jotta laiminlyöntejä (kai niitä panamalaisia) löytyi myös Wallenbergien suvun omistamasta SEB-pankista. Siitä SEB:stä, joka on koko nimeltään Skandinaviska Enskilda Banken AB. (Lyhenteessä B:llä ei ole mitään tekemistä Bernerin kanssa.)

Ruotsin finanssivalvonnan johto päätti kuitenkin lehden mukaan lopettaa tutkinnat ilman, että kumpikaan pankeista sai varoitusta tai sakkoja. Osataan sitä kepuloida naapurissakin, eivät ne siellä ihan turhia taloustaitureita ole! 😀


***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Eikös tuo Berneri luvannut jatkaa politiikassa, siis Suomessa. Nythän meille helpottuu tuo hävittäjien valinta, koska Wallenbergit hallitsevat sekä SEB:n että Saabin ohjaamisen. Meille tuleekin nyt suora yhteys hävittäjien tuottajiin. Ehkä vähän rabattiakin luvassa, koska on oma tyttömme on auttamassa Marcus-setää.
https://beta.oikeamedia.com/o1-100017

intrigööri kirjoitti...

Saappia minäkin kannatan suomalaiseksi hävittäjäksi, koska se tuntuisi monistakin syistä järkevimmältä. Toinen juttu on, pitääkö laittaa ihan kauheesti velkarahaa likoon kerralla? Ruotsalaiset eivät ole koskaan olleet huonoja aseseppiä.

Muistelukin tuli mieleen suomalais-ruotsalaisesta militaaripisneksestä: Suomalaisen hylsytehtaan tuotteita testattiin aikoinaan Ruotsissa Boforsin tykkitehtaalla. Linja koeammuntoihin oli Suomessa hylsytehtaalla jännittävästi auki.

Kun tykki jysähti, Boforsilta kaveri raportoi joka kerta, että hylsy kesti. Latinkia lisäiltiin ja viimeisen jysärin jälkeen raportti oli voitonriemuinen: Hylsy kesti, mutta tykki hajosi! Tämä tarina on tosi.