8.12.2019

Viisikon uudet seikkailut


Pikkujeppenä oli jännä lukea osa Enid Blytonin urakalla suoltamasta Viisikko -sarjasta, luin ne kirjat, mitkä koulun sivukirjastosta löytyivät. Taisi niitä samanlaisia tarinoita olla seikkailujenkin nimellä.

Nyt meitillä on uusi hallitusviisikko. Kaikki ministerit ovat parhaiden tasa-arvoperinteiden mukaan nuoria tai nuorehkoja naisia. Ainakin osa heistä lienee myös feministejä yms.

Hallitusviisikon salaperäisyyttä lisää se, että siinä häälyy taustalla kuudeskin jäsen, jonka aikomuksista ei vielä tiedetä. Viisikko-kirjoissakin oli mukana pari uskollista eläinystävää, hauveli Tim ja papukaija Kiki.

Kuudennella jäsenellä tarkoitan tässä hra Antti Rinnettä, vappusatasen isää. Antti on kova puhumaan, joten häntä voisi viisikossa edustaa Kiki, tässä tapauksessa punainen puhuva papukaija.

Mietin tuossa pienessä mielessäni, että demarit eivät ikinä opi. Henkilövalinnat tuppaavat usein menemään metsikköön, ihan tärkeimpiä vaaleja myöten. Eikö vain pääministeriehdokas olekin aika tärkeä poliittinen toimija vai mitä Kiki?

Viisi naista on rankassa vastuussa. Kestääkö Suomi-juna raiteilla, sitä ei vielä voi sanoa, mutta pahalta näyttää.



Kiki, punainen papukaija.

***

Ei kommentteja: