21.12.2019

Iloista joulua!Ylätuvasta eli tähtienvälisestä avaruudesta heitettiin meidän aurinkokuntaamme jo toinen havaittu vierailija. 

Edellinen kävijä oli oudoksi jäänyt kivi, Oumuamua. Nyt tuli iso lumipallo, komeetta Borisov

Lumipallo tuli tietenkin joulua juhlistamaan! Kannattaa olla edes jouluna kiltisti, ettei sieltä jostain tulisi lisää isoja kiviä!


🎅 🎄 🎅

5 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Hra Keräsen Borisovista kertovassa T&T:n jutussa kehutaan, että komeetan ydin on "noin 15 kertaa aiemmin luultua pienempi." Miten helvetin vaikea se on sisäistää, että jos nollaa suurempi reaaliluku kerrotaan positiivisella kokonaisluvulla, ei tulos VOI OLLA pienempi kuin alkuperäinen luku! Onko se todella mahdotonta käyttää vaikkapa ilmaisua 'kooltaan noin viidestoistaosa' tms?
Heitän tämän kommentin tänne, kun en halua sekaantua T&T:n tarjoamiin kommentointityökaluihin. Pahoittelut!

intrigööri kirjoitti...

Aina nämä avaruusasiat kiinnostavat, vaikka se jää lähinnä uutisten ja juttujen lueskeluun. Scifiäkin kyllä lueskelen. Tänään huomasin, että minulta meni 70-luvun alkuvuosina ohi mm. kaksi Neuvostoliiton lähettämää kuukulkijaa, joista jälkimmäinen teki kuuajelujen ennätyksen, 37 kilsaa.

Kuvaakin Luna-kulkijat lähettivät kuulema kovasti, en kyllä muista niitä nähneeni. Amerikkalaiset saivat silloin kaiken huomion. Nythän Trumppi perustelee avaruusjoukkoja, mutta niillä ei aiota listiä alieneita, vaan Telluksen pahiksia. No, sotiminenhan vietiin kiertoradalle jo ensimmäisten vakoilusatelliittien muodossa.

Nils- Aslak kirjoitti...

Se avaruus on loppujen lopuksi pelottavan lähellä, kun se alkaa jo 100 kilometrin korkeudessa. Tuntuu paljolta, mutta ajatteleppas sama matka maata pitkin.

Ja henkittelyyn sopiva ilmakehä loppuu jo 8 kilometrissä, sitä ei kannata edes ajatella maata pitkin.

Luin sunnuntaihesarista jesidinaisten kertomuksia orjuudestaan ja länsimaisten isis- naisten julmuudesta. Onhan se jo sotarikos, jos Haavisto tuo luxus-suihkukoneilla niitä petoja Suomeen! Ei yhtään ainoata niistä saa hakea!

Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kuitenkin!

intrigööri kirjoitti...

Ei näitä isis-naisia haluta mihinkään pahentamaan entisiä ongelmia. Ehdottelin jo aiemmin joulukuussa, että EU-maat rakentaisivat yhdessä Al-Holista kunnollisen pysyvän vankileirin, mikä se olisikaan statukseltaan. Joku Suomessakin asunut kurdipatu ehdotti, että Suomi rakentaisi suomalaisille isis-akoille oman leirin.

Ehkä kumpikaan ehdotus ei ole hyvä. Enemmän järkeä taitaisi olla jos Pohjoismaat laittaisivat pystyyn yhteisen pysyvän ja toimivan leirin omille terroristiakoilleen ja heidän lapsilleen. Isis-hirviöt eivät ole viimeinen jihadistijoukkio, minkä kanssa Pohjolassakin joudutaan tekemisiin. Ongelmien ratkaisemiseksi saataisiin kokemuksia, autettaisin samalla kurdeja, jne.

Leirin paikasta ja toiminnoista pitäisi sopia kurdivyöhykkeen hallinnon kanssa. Ei se olisi ylivoimainen tehtävä ja voisi olla monin tavoin hyödyllinen. Leirin lapsikatraskin kasvaa ja tulee täysi-ikäiseksi. Kakruilla pitäisi olla muutakin oppimista kuin järjettömän väkivaltaisia ja katkeria asenteita lopuksi ikää.

Rikkaat öljyarabit ja iranilaiset voisivat taskurahoillaan kunnostuttaa sen paikallisten naisten kansoittaman ison Al-Holin, vaan eihän niitä kiinnosta kuin kullan kimallus.

intrigööri kirjoitti...

Al-Holin orpolapset katosivat Ruotsilta. Voi turkanen!

https://www.verkkouutiset.fi/ruotsilta-isis-lapset-kateissa/