1.10.2011

Varmistin auki!

Kenraali T.J.A.Heikkilä ja dona 
Lola - varmistin auki!
Niinistöt ovat poistelleet varmistimia. Kansanedustaja Jussi Niinistö poisti sen vastikään eduskunnan pöntössä mainitessaan sanan parlamentarismi.


Hallituspuolueiden ja median kukkikset aloittivat tietysti maatakaatavan kauhistelun, kuten aina, jos joku perussuomalainen sanoo tai kirjoittaa jotain vähänkin poiketen tavallisesta politiikan munkkilatinasta eli punavihreästä pupelluksesta. No, ovathan persut kyllä paljon ehtineet sanoa, myös asioiden vierestä


Tällä kertaa mamikset erehtyivät, kuten pian huomaamme. Taloussanomat kertoi tänään, että varatuomari ja presidenttiehdokas Sauli Niinistö sanoi poistavansa varmistimen, kun hän kuulee sanat "sofistikoitunut rahoitusinstrumentti".


Molemmat Niinistöt olivat varmistimen poistoissaan oikeassa. Puolueparlamentarismissa on paljon mätää, demokratian kannalta. Vieläkin tuhoisammin vikaa on niissä päättömissä rahoitusvälineissä. Pian kai koko EKP & Eurooppa-kasino aloittaa vipurahastoilla tai muilla sofistikoituneilla giljotiineilla pelaamisen. 


Hyvä siinä on pelata, kun takana on melkein 500 miljoonaa veronmaksajaa ja / tai tulonsiirtojen saajaa. Kannustamassa ovat tietenkin koko maailman rahoitus- ja sijoitusmaailman suurimmat huijarit. Eurooppa pelastuu ja tekee rahaa tyhjästä! Heureka!

***
Takaisin varmistimiin: Jos joku nuorempi ei sattuisi tietämään, sanallinen varmistimien poistelu juontuu Uuno Hirvosen alias Simo Penttilän kirjoista. Varhaismurkkuna intrigöörin lempikirjojen joukossa olivat Penttilän Punavyö-kirjat, seikkailut Arizonassa. Jossain kirjassa vilahti itse Geronimo.


Simo Penttilää parhaimmillaan ovat myös kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilän reippaat toimet Meksikossa. Kenraalia vastassa olivat sekä kierot roistot että kuumat kaunottaret, jossain Sonoran yössä. Vieläkin melkein kuulen korvissani kastanjetit, tunnen patiolla tyrmäävän kukkien tuoksun ja vaistoan, että dona hengähtää syvästi ihan lähellä...


Kenraaliluutnantti itse henkilökohtaisesti jossain kirjassa sanoi nuo kuolemattomat sanat: "Kun kuulen sanan kulttuuri, poistan revolveristani varmistimen!" 


Piti vielä tarkistaa ja ilmeni, että melkein samoja sanoja oli käyttänyt myös saksalainen kirjailija Hans Jost, joka laittoi SA-mies Schlagterin suuhun: "Jos kuulen sanan kulttuuri, poistan varmistimen Browningistani".


Miten vain, mutta kysymyksessä on kuvitteellinen, kirjallisuudesta peräisin oleva sanonta, joten turha siitä on hertsiä repiä.


Onhan se kulttuurille vihamielistä tuommoinen varmistimien naksuttelu. Niin ja varmaan myös sivistymätöntä. Mutta intrigööriä se ei jostain syystä haittaa, koska tärkeintä ihmiselle on sydämen sivistys eli hyvyys, eikä mikään kuikelointi. Taivaan portilla ei kysellä ihmisolennolta tiedostavuutta tai loppututkintoja, ei wc:tä vai oliko se cv:tä? Näin on!


***

Ei kommentteja: