25.2.2012

Prora - natsibetoni kestää

Proran 4,5 km pitkä lomakeskus on maailman pisin rakennus.

Elämme kohtalokkaita aikoja. Tai sitten emme. Kuitenkin meillä taviksilla on odotettavissa nälkää, hikeä ja kyyneleitä. Jyrki Kataisen johtama valtioneuvoston orkesteri aloittaa ensi kuussa repiä auki valtion budjettia säästöjen takia. 


"Säästöiltä emme voi välttyä", sanoo myös EKP:n valtaherra Mario Draghi.


Tapahtuukohan hallituksemme rankka säästötyö eli budjettiruhon viipalointi ehkä sähkösahoja, puukkoja ja kirveitä käyttäen ison lihapölkyn päällä Säätytalolla, Sibeliuksen ja Wagnerin sävelten siivittämänä?


Suomen valtion budjetista, siis vuosibudjetista, on nirhattava pois miljarditolkulla. Olemmehan M.Vanhasen & M. Kiviniemen kepuhallituksen, sekä J. Kataisen kokoomushallituksen aikoina tottuneet siihen, etteivät miljardit paljon paina, kun niitä heivataan eri muodoissa menemään pitkin eteläisempää Eurooppaa.


Miljardit ovat kevyttä kamaa, kun ne vilisevät poliitikkojen puheissa, mutta valitettavasti niitä summia laitetaan paperillekin ja väännetään nimiä vekseleihin. Eipä silti, että se enää haittaisi, koska turha niitä vastuita on jarrutella. Suomellehan käy kaikki, mitä Brysselin taivaasta käsketään. Olemme samassa veneessä kaikkien muiden euroalueen pienten maiden kanssa. Paatista ei kukaan uskalla loikata pois hyiseen veteen. 


Lohduttavaa on vain se, että emme voine valtiona enää taata yhtään enempää, sillä silloin luottoluokittajat puuttuvat peliin. Ja IMF.


Törmäämme noihin valtaviin miljardiluokan vajeisiin heti, kun puhutaan valtion kotimaisista menoista. Miljardi euroahan on melkein kuusi miljardia mummoa eli Suomen muinaista markkaa. Seteleitä pinoten yhdestä miljardista eurosta saisi kilometrin korkuisen tornin, jos muistan oikein.


On tietysti väärin, että poliitikkojen, heidän häntyreidensä ja lobbarigestapon annetaan päättää noin suurista rahoista. Olisihan meillä parempiakin vaihtoehtoja järkevien säästöjen laatimiseksi. Voisimme käyttää asiantuntijoita, riippumattomia järki-ihmisiä? Ai niin, mutta eihän sellaisia kytkyjä vailla olevia asiantuntijoita löydä mistään. "Riippumaton"  tiedeyhteisökin on täysin riippuvainen rahoittajistaan, jotka ovat kotoisin joko talouselämästä  tai politiikasta. Että se siitä.


Intrigööri arvostaa suuresti insinööritieteitä ja on sitä mieltä, että insinöörit kyllä pelastaisivat maailman ja vieläpä nopeasti, jos heille annettaisiin siihen mahdollisuus. Sekin on pelkkää toiveunta, sillä juonittelevat poliitikot ja keinottelevat pankkiirit ovat jo saaneet koko maailman sekaisin. Siis sekaisin oikeiden ihmisten kannalta, sen 99 prosentin kannalta, joiden parhaaksi politiikan ja talouselämän pitäisi toimia. Niin pitäisi.


Proran kokonaisuus on suuri, että
sitä vaikea kuvata edes ilmasta.
Poliitikot hoitoon Rügeniin


Jos intrigööri pääsisi edes hetkeksi Euroopan tiktaattoriksi, hän sulkisi poliitikkojen ja pankkiirien, sekä pääbyrokraattien hunniarmeijan toistaiseksi johonkin sopivaan hoitolaitokseen. Uudelleenkasvatus olisi todella tarpeen, käyttörahaa voisi jäädä satanen kuussa per lärvi. Sekin se olisi reilusti enemmän kuin on monilla köyhimmillä laitoshoidokeilla Suomessa.


Mutta mistäpä saataisiin kyllin suuri ja turvallinen hoitolaitos? Sellaista ei ole, joten se pitäisi rakentaa. Ihan kokonaan poliitikkojen, pankkiirien ja byrokraattien hoitolaitosta ei tarvitsisi pystyttää, sillä hyvät pohjat ovat jo valmiina ja vieläpä hienossa lomaparatiisissa, Saksan suurimmalla saarella Rügenissä, melkein Euroopan ytimessä!


Rügenin Prorassa on 4,5 kilometrin pituinen lomahotelli, mikä kertaalleen jo melkein valmistui vuonna 1938 erään silloisen maailmanherruuspuolueen lomahotelliksi erään sutiviiksisen mielipuolen hallinnon aikana. Sotimisen takia hanke jäi vähän kesken.


Hitlerin unelma, natsikansan lomahotelli jäi sotien jälkeen harppisaksan puolelle ja toverihallinto yritti turhaan räjäytelläkin hirmuista betonikolossia hajalle. Rügenin lomakeskus on siis lujaa ja tekoa ja em. tarkoitukseen riittävän suuri, jotta sinne voitaisiin koota tarpeelliseksi ajaksi asianmukaiseen hoitoon koko Euroopan ylväs kolminaisuus, johtavat poliitikot, pahimmat pankkiirit ja pääbyrokraatit. Loput heistä laitettaisiin vain tehostettuun tarkkailuun. 


Valtavan kokoinen rakennuskompleksi kaipaisi tietty enemmän kuin pintaremonttia, mutta siinäpähän olisi pitkäksi aikaa töitä mm. puolalaisille raksamiehille. No joo, pitää sitä olla edes mukavia päiväunia, että jaksaa...


Proraan tehdään lopulta loma-asuntoja, linkki Ylen juttuun heinäkuussa 2018.

***

Harald Sinihampaan hopea-aarre löytyi Rügenin saarelta 2018.


Prorasta:  http://fi.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCgen


Video kopterista:  http://www.youtube.com/watch?v=aikgXNT5YUI&feature=related

Proraan pääsee pian oikeasti lomailemaan?


Googlen kuvahaku Prorasta.



***


Ei kommentteja: