7.2.2012

Euromaita irtoaa

Euroalueen uudisia:
Eteläisiä euromaita irtoilee

Eteläiset euromaat alkavat irtautua euron mannerjalustasta, kertoo tieto- ja uskomustoimisto Euro-Bailout Luxusburgista. Maihin kuuluvat pienemmät saaret ovat pysyneet pääosin paikoillaan.


Kreikka on ajautumassa Välimerellä kohti niinikään pohjoisosastaan Alpeista irtautunutta Italiaa.

Portugali on irronnut vielä paikoillaan pysyneestä Iberian niemimaasta ja ajelehtii hiljaa Atlantille. Irlanti on toistaiseksi pysynyt kokonaisena ja kiinni punta-alue Pohjois-Irlannissa.



"Olemme olleet hyvin huolestuneita siitä, että Kreikka on jatkanut ylivelkaantumistaan", kertoo Euroyhteisön Keskuspankin viestintäylipääjohtaja Dimitri Kokopapapoulos.


Kokopapapouloksen mukaan Kreikan velkaongelmiin on nyt löytymässä ratkaisu. Kaikki valtion ja kuntien virkamiehet ja -naiset sanotaan irti, muutamia saaria myydään sijoittajille ja Kreikalle tungetaan vaikka pakolla lisää velkaa ainakin 1 500 miljardia euroa. 


"Muuten Kreikka ei suoriudu veloistaan Pyhälle Globaalille Pankki- ja Keinotteluyhtymälle", tiedotusjohtaja toteaa. "Sellainen ei vetele!"


Myös Suomen pääministeri  Jörki Pipipää on hyvin luottavainen: "Jatkamme tietysti vastuun kantamista koko euroalueen veloista vaikka viimeiseen työttömään, ei vain kopeekkaan, eikun euroon asti".


Euroskeptisten ja taantumuksellisten piirien mukaan euromaiden irtoamisessa on kysymys siitä, että pankit ovat viimein alkaneet kotouttaa saataviaan. Irtautuneista euromaista muodostetaan uusia veroparatiisisaaria ja väestö laitetaan tuottaviin töihin nälkäpalkalla.


Kotimaan uudisia


Suomen uuden presidentin Väinämö I:n kanslian mukaan nuorison syrjäytymistä pohtiva työryhmä on jo ennen ensimmäistä kokoontumistaan keksinyt ratkaisun tähän polttavaan ongelmaan.


"Se oli lopultakin yksinkertaista", kansliasta kerrotaan. "Etsi, löydä ja ota kiinni -menetelmällä nuoret saadaan aina nalkkiin jos mistä kolosta. Sitten heidät palautetaan järjestelmään opiskelemaan vaikka sopivan lääkityksen avulla."


"Opiskeltuaan ensin tarpeeksi monta vuotta työttömiksi, nuoret sitten jatkavat opiskelua sopivaksi katsotuille aloille työttömyyskorvauksen turvin. Mitään välivuosia ei sallita, ettei opiskelutahti taantuisi ja omaehtoinen syrjäytyminen alkaisi uudestaan."


"Kun näille syrjimyksille ei tietenkään koskaan löydy perinteisiä vakituisia työpaikkoja, työttömänä opiskelua jatketaan, kunnes tämmöinen systeemi-syrjäytynyt on täyttänyt 67 vuotta. Viimeisenä opintosuorituksena valmentaudutaan sitten iloisesti yhdessä hakemaan takuueläkettä", kanslian tiedottaja toteaa.


Toimittajien epäilyn, että tällä menetelmällä halutaan vain kaunistaa työttömyystilastoja, eikä ehkäistä syrjäytymistä, kanslia tyrmää topakasti. 

"Tällä tavoin pian perustettava Syrjäytymisen Torjuntavirasto pitää syrjäytyneet pois pahanteosta ja hyödyntää hyysäysyhteiskunnan yhä kasvavia resursseja."


Koska syrjäytymisen torjuntakokeilu ei ole vielä alkanut, pidetään myös mahdollisena, joskaan ei todennäköisenä, että muutama prosentti osallistujista työllistyy jossain vaiheessa julkiselle sektorille eri hyysärivirastojen palvelukseen, esimerkiksi lumen lapiointiin tai ruohojen katkomiseen ja roskien nyppimiseen.


Tääldä tähän.
€ $ £ € 

Ei kommentteja: