23.2.2012

Göbbels uutisia

Intrigööriltä on taas kerran mennyt poliitikkojen puuhasteluja seuratessa ihmetyksen sormi kummastuksen korvaan. Mutta ei auta, pitää ihmetellä lisää tai lopettaa tämäkin vähäinen blogikirjoittelu. Jos kovin monet blogeja sun muita nettiin kirjoittelevat lopettaisivat, se olisi voitto poliittiselle eliitille ja sen päivittäiselle Göbbels -uutisoinnille eri välineissä.


Tänä aamuna, kun kirjoitin tästä ensiäksyn version, nimitin p-eliitin julkisuuslinjan mielessäni göbbelismiksi. Innoittajana oli myös tämä kansankomissaari Rehn, jonka Soini risti Bobrikoviksi. Rehn lateli kyllä mantrojaan illalla aika elähtäneen oloisena. Ehkä se ottaa vähän koville joskus?


Onneksi meillä useimmilla toimii automaattinen kansalaisen tietoturva, G- eli Göbbels-suodatin! Muuta turvaa tässä ei paljon olekaan. Kauhistuttaa ajatellakin, että joutuisimme nykyisten poliittisten johtajiamme aikana todella pahaan liriin, samaisten politrukkien omien toimien takia. Kansan syyksi sekin tietysti pantaisiin ja vastuuttomien persujen, jotka eivät ymmärrä sitä autuutta, että Suomi sidottava ankkurikettingillä uppoavaan EU:n romuristeilijään. 


Kansalaisten oma aktivismi luo koko ajan parempaa palomuuria politiikan ja talouselämän göbbelsien suoltamia haittaohjelmia, uutisviruksia ja mielipidematoja vastaan. Kaikki ei mene enää läpi,  poliitikkoja ei uskota. Ei poliitikkoihin ole mitään syytä uskoakaan. Puolueet ja niiden naruja pitelevät taustaryhmät ajavat alati vain omia etujaan. Puoluevalta, ylimielisyys ja suuruudenhulluus vievät Suomen turmioon.


Viime keväistä persujen jytkyäkin ihmetellään yhä ja sitä yritetään kaikin tavoin tehdä tyhjäksi. Tämä, jos mikä, on selkeä osoitus vanhojen puolueiden ylimielisyydestä ja päättäjien  arkielämästä vieraantumisesta. Väärin äänestävän kansahan pitäisi olla politiikan palvelija, eikä päinvastoin? Vai miten se oikein meni?

***

Suomessa keskustelu visahtaa helposti pikkuasioihin, kuten vain hyvin harvoja koskettaviin sukupuolineutraaleihin avioliittoihin. Yleisen keskustelun perusteella uroksetkin synnyttävät nykyisin vilkkaasti, vai mitä ne oli. Homostelu on oikein suositeltava harrastus päiväkodista ja viimeistään  peruskoulusta lähtien. 


Pienet lapset ovatkin aina olleet kaikenlaisten Isä Aurinkoisten erityisessä suosiossa ja ohjauksessa. Onneksi oma terve luonto suojaa pikkuisia pahimmilta älyttömyyksiltä!


Yleisestä julkis- ja nettikeskustelusta voisi päätellä, että vähintään joka neljäs suomalainen on hirveä rasisti, homofoobikko, vihakirjoittaja tai mielipuolisten murhaajien ystävä ja tukija. Moottorisahafemakoilta löytyisi muitakin kivoja määritteitä, tiedoksi vain kaikille uutterille vihakirjoitusten laatijoille!


On politiikan göbbelsien edun mukaista, että keskustelua viedään sivupoluille siitä, mikä olisi  tärkeää. Melko merkityksettömät pressanvaalitkin nousivat kuumaksi mediajytinäksi, vaikka   lopputuloskin oli pitkään selvä. Viihde marssii aina asioiden yli, niin se kai pitää ollakin.  Ruotsin prinsessan synnytystäkin seuratiin tänä aamuna kuin urheilusuoritusta. Onnea vain terveestä vauvasta!


Sinipunavetoinen kuuden puolueen hallituksemme tekee mitä haluaa tai mitä sen veturit haluavat. Suomi on jo sidottu natopiikkilangalla Euroopan ja samalla koko maailman vampyyripankkiirien ja suursijoittajien pelastamiseen. Maata murjotaan sisältä päin parhaaseen mahdolliseen eurovelkakuntoon niin, etteivät loistavat toverit ja valtiaat Brysselissä ja Strassburgissa pääse nälvimään. Suomihan on aina siellä euroytimen oven poskessa vonkaamassa nyökyttelyjä euroluokan AAA-priimuksena.


Suomi osallistuu europankkiirien ja globaalien suursijoittajien tukitoimien myötä toisten pienten maiden kansalaisten kurjistamiseen ja kansanvallan alistamiseen. Euroopan maissa, myös meillä, demokratia oli lopulta suurenmoinen saavutus. Kohtuullisesti toimivaan demokratiaan päästiin vasta sukupolvi tai pari sitten suurella tuskalla ja sotimisten jälkeen. 


Pitkään demokratia toimikin aika hyvin, kunnes rohmupoliitikot tajusivat, että hei, oottekos huomannu, että se ehdoton valta onkin meillä, eikä kansalaisilla.  Demokratia on savuverho, jonka takana päättäjät päättävät omat päätöksensä. Mikä parasta, vastuuta ja velvotteita poliitikoilla ei konsaan ole. On vain oma hyvin pehmustettu tulevaisuus.

***

Eurostoliiton talouskuri polkee vanhaa demokratiaa kuin natsivallan rautasaapas tai entisten kommunistimaiden kalterit ja keskitysleirit. Nyt nähty on vasta alkua. Urpilainenkin pakotti Venizelosin allekirjoittamaan niin hämärän takuus-sopimuksen, että se piti tehdä jossain piilon vieressä, eikä sopimusta saa ikinä näyttää kenellekään. Muuten kai Evangelos-parka teilattaisiin heti Ateenan torilla?


Kreikassa päätettiin kai eilen tehdä ihan outo ja surullinen päänavaus, kun jo maksettuja palkkoja peritään takaisin yli 60.000 virkamieheltä? Esimerkin vuoksi voisi mainita, ettei yhdeltäkään Kreikan tai muiden kriisimaiden ongelmista hyötyneeltä pankkiirilta ei ole peritty bonuksia takaisin. Eikä peritä tai ei ainakaan saada.


Suomen pakonomainen osallistuminen kaikkiin euron pelastustoimiin on poliittisten johtajiamme göbbelismin mukaan pienin paha kaikista huonoista vaihtoehdoista. Mistä he sen tietävät, kun muita vaihtoehtoja ei ole otettu edes harkintaan? Kaikki muut vaihtoehdot on vahvasti tyrmätty, koska hallitus jyrää enemmistönsä turvin eduskunnassa.  


Oppositio voi vain esittää avutonta harrastajateatteria välihuudoin ja -kysymyksin. Eurovastuun kantamisen hurmiossa itsenäisen Suomen valtion tulevaisuudelta on käytännössä otettu pohja pois. Olemme jo nyt toisten armoilla. 


Toki Suomen valtion omaa velkaantumista pitää  jarruttaa ja tehdä vihdoinkin oikeita päätöksiä. Silti monia suurimpia "automaattisia" valtion menoja ei pureta. Esimerkiksi kalliita kiintiöpakolaisia otetaan kuin ennenkin, vuodesta toiseen. Kehitysapu jatkuu korkealla tasolla, kuten aina tähänkin asti, vaikka pääosa niistäkin rahoista menee harakoille. Hirmuisesta tukiviidakosta ei karsita edes pahimpia turhakkeita, jne...

***

Itsenäisten valtioiden oma päätösvalta pienenee Euroopassa kuin se kuuluisa pyy maailmanloppua kohti. Lopputulos on liittovaltion tai sitä vastaavan hallinnon sanelu ja pulinat pois. Syön piponi, jos euron "vakausinstrumenteille" Suomestakin annetut ja vielä annettavat takaukset eivät vielä paukahtele maksuun.  Miten niistä valtavista vastuista sitten selvitään ja mitä nämä "vastuulliset" poliitikkomme tekevät, jää nähtäväksi. Tai ehkei niitä poliitikkoja jääkään yhtään nähtäväksi, heille tulee ehkä muita kiireitä?  Huuto ja älämölö ainakin tulee olemaan vielä hurjempaa kuin nyt Välimeren maissa?


Takausten ja vastuiden määrä euroliitossa vain kasvaa, koska bittirahan valtaherroille ei mikään riitä. Eurotähdet eli euromaat vain pyörivät ympyrää Straussin valssin tahdissa niin kauan kuin ne näkymättömät naamat,  (ei se vanha väsynyt markkinoiden näkymätön käsi), tahtipuikkoa heiluttavat.


Kreikka on jo pari vuotta ollut aikuisten oikeasti velkajärjestelyssä, kuten pian myös Irlanti ja Portugali. Sitähän ei voi ääneen sanoa, etteivät valtionlainoille luottotappioiden varalta otettujen luottoriskijohdannaissopimukset (CDS) laukea. Epävarmuustekijöitä on vaikka kuinka ja silti euroherrat, suomalaisetkin, puhuvat jo röyhkeästi ääneen Kreikan kolmannesta tukipaketista. Vakausvälineiden lisätakaukset ovat tietysti jo itsestään selviä. Vai ovatko, onko niin ihan pakko olla?


Islantilaisia pitää minunkin ihailla. Islanti näyttää hienoa esimerkkiä oikeasta kansalaisten yhteiskunnasta, demokratiasta. Jos vastuuttomat pankit pelaavat vastuuttomien poliitikkojen siunauksella överiksi, ei niitä kupruja voi kansalla maksattaa. Se ei olisi moraalisesti, eikä laillisesti oikein. Islannin tapauksessa velkojen maksattaminen olisikin ollut mahdotonta. Yhtä mahdotonta velkojen maksu normaaleilla konsteilla on myös useimmissa euroalueen maissa.


Ajattelin koota tähän lopuksi muutamia tuoreimpia göbbels-uutisia, hämäyksiä ja valheita, mutta olkoon tällä kertaa. Siellähän niitä on, sopulimediassa ja kaikilla meillä uutisten kuluttajilla alkaa olla aika herkkä göbbels-tutka.



* * *

Ei kommentteja: