24.3.2014

Mietelmiä säästöistä

Veroradiossa yritettiin äsken turhaan kiskoa pm J. Kataisesta irti valtion tulevien säästöjen summaa. Tarkempia lukemia veret seisauttavista säästöistä kuulemme varmaankin huomenissa.

Intrigööri huolestui jo siitä, etteivät valtiontalouden vastuulliset johtajat vain leikkaisi liikaa rikkailta ja suurituloisilta. Silloinhan he eivät olisi enää niin rikkaita ja isotuloisia. 

Mikä siitäkin tulisi jos kaikki täällä Euroopan peränurkassa olisivat köyhiä ja kurjia? Masennus ja rappio leviäisivät koko iloisen yhtenäiseen kansakuntaan. Suuri Sote-uudistuskin saatiin vasta yhteisvoimin vierimään kuin lumipallo vuoren huipulta.

***
Mutta ei hätää, sillä köyhät ja kurjat palkitaan tiettävästi runsaasti tuonpuoleisessa! Taivaassa ei tarvita ruokaa ja asuntona on tiettävästi koko ääretön taivaan kansi. Kaikki siellä ylätuvilla osaavat ylistyslauluja livertää ja harppua rämäytellä. Tiedä häntä, josko soittimenkin saisi itse valita. Ja lauluäänen.

Vaatteista ei voi olla ihan varma, tarvitaanko taivaassa enkelikretonkia, mutta tuskinpa. Jo Danten helvettiä kuvaavissa vanhoissa piirroksissa kiusattavat ihmiset ovat nakuina. Helvettikin on tiettävästi osa tuonpuoleista meininkiä. Vai onko se jo tämänpuoleista?

Viisaat tosin epäilevät, että me kaikki elämme täällä nyt kaukaisen tulevaisuuden ihmisten luomassa simulaatiossa. Mutta aikanaan kaikki asiat selviävät, kuten sekin, ettei ikuisuudessa ole aikaa ollenkaan. Aika on vain rajallisen ihmisen turha keksintö, varsinkin kesä- ja talviaika. Köyhyys ja rikkaus ovat nekin pelkkää harhaa, kuten tasa-arvo ja demokratia. Näin on.

*** 
Ps. Suvivirsi suomalaisten koulujen kevätjuhlissa pitää säilyttää ja jouluakin pitää juhlia. Vai onko Suomesta tulossa tässäkin asiassa joutavan kyyristelyn suurvalta? 

Mihin se vanha mukava kansallinen itsetunto on kadonnut? Pienen pitäisi pitää pintansa tässä pahassa maailmassa, pienissäkin asioissa. Kuka muu sen tekisi, ellemme me itse?


***

Ei kommentteja: